Montako nimeä lapselle?

Satuin katsomaan Venäjän TV-5 kanavaa, jossa kerrotaan kuinka monilapsisen pietarilaisen perheen hiljattain syntyneelle tyttölapselle päättivät vanhemmat antaa suomalaisen nimen. He ovat matkuselleet paljon Suomeen ja ovat ihastuneet suomalaisiin ja suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin viettää elämää.

Nimen valinnassa he innostuivat niin, että valitsivat peräti neljä suomalaista nimeä jotka heitä miellyttivät eniten.

Mihin Se Johti?

Vaikeudet alkoivat kun piti täyttää syntymätodistus. Nimiyhdistelmä ei kelvannut viranomaisille, joiden mukaan siinä on enemmän kirjainmerkkejä kuin laki sallii! Neljä nimeä ja välilyönnit tarvitsivat tilaa 32 kirjainmerkille, mutta kaavassa oli tilaa vain 30 merkille. Näin laki määrää!?

Viranomaiset ehdottivat poistaa nimien väliset välilyönnit, mutta eihän sitten itse nimestä mitään jäisi. Lapsen isän mukaan se olisi jotain abrakodabraa. Itse ongelma ei ratkeaisi tällä keinolla. Tyttären nimiä hän ei tuo julki, ettei se vahingoittaisi lasten asemaa, mutta kertoo videolla esimerkinomaisesti millaisista nimistä voisi olla kyse. Pitkän nimen vuoksi koko prosessi saada lapselle kaikki kuuluvat asiakirjat osoittautui hyvin pitkäksi ja hankalaksi.

Siis, Venäjällä tämän pikkutyttövauvan nimen takia lähtivät muuttamaan lakia. — Suomessakin on vireillä nimilain muutos. Ja täälläkin se on saanut alkunsa ulkomaalaisista nimistä. Suomessa lapsen ja perheen etua edistäen nimilaki on muuttumassa ja se tulee voimaan vuonna 2019.

      Laki lisää valinnan vapautta ja ottaa huomioon avioliittoperheiden määrän kasvun ja perheiden kansainvälistymiseen. Maahanmuuttajat haluavat antaa lapsille oman kulttuurin nimiä.

Ei nimistä ole pula. Ei suomalaisissa eikä kansainvälisistä. Suomessa on pula lapsista.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu