Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä

Tiedämme, että vesi on elämän perusta! niin ihmiselle kuin eläin- ja kasvikunnallekin! Jos kolmas maailman sota syttyy, niin todennäköisesti siinä taistellaan vedestä eikä muista luonnonvaroista, esimerkiksi öljystä, kaasusta, ym.

Ihminen voi pärjätä ilman kaikkia mukavuuksia mitä meillä on: asuntoja, autoja ja hyviä teitä ja kaikkea muuta ja vaikka vähemmällä ruoallakin pärjää. Ilman niitä elämä muuttuisi vain vaikeammaksi, mutta jos puhdas makea vesi loppuu niin ihminen ei pärjää kolmeakaan päivää ilman vettä, veri tulee sakeaksi ja ihminen kuolee ja koko elämä maapallolla loppuu.

Vettä On Aina Yhtä Paljon Kuin Ennen

Veden kiertokulku takaa sen, että vettä on maapallolla aina yhtä paljon kuin oli silloin, kun elämä maan päällä alkoi. Joten voisi ajatella, että ei huolia! Vesi ei häviä minnekään maapallolta ja sitä on aina saatavissa. Se on meidän luonnonresurssi.

Miljoonia, tuhansia ja vielä satojakin vuosia taaksepäin vettä riitti kaikille, koska ihmisiä oli paljon vähemmän ja teollisuus ei ollut kovin kehittynyt.

Mutta Miten Nyt?

Vaikka vettä on maapallolla niin paljon kuin ennenkin, niin riittääkö sitä meille kauan ja vieläpä jokaiselle tasapuolisesti ja tarpeen mukaan?

Jossain laissa sanotaan, että ”Vesi kuuluu kaikille — niin maapallon ihmisille, eläimille kuin kasveillekin.” Entä jos olosuhteet muuttuvat ja sitä ei riitä kaikille? Miten käymme jakamaan?

Tutkijoitten mukaan nykypäivänä Länsi-Aasiassa, Pohjois-Afrikassa, Kiinassa, Intiassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa vettä kulutetaan enemmän kuin sitä syntyy. Tänään käytetään vettä 30 prosenttia enemmän, mitä luonto voi tuottaa.

Veden Saastuttaminen

Suolaton, makea vesi on pääasiassa joissa, järvissä, jäätiköissä sekä pohjavetenä. Vain yksi prosentti makeasta vedestä on helposti hyödynnettävissä järvissä, joissa ja tekoaltaissa. Iso osa siitäkin on teollisuuden jätevesien sekä maatalouden lannoite- ja torjunta-aineiden saastuttamaa.

Mitä Raamattu Sanoo Veden Saastumisesta

Ilmestyskirja 8:10

   Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan;
   niin putosi taivaasta suuri tähti,
   palava kuin tulisoihtu,
   ja se putosi virtoihin,
   kolmanteen osaan niistä,
   ja vesilähteisiin.

Ilmestyskirja 8:11

   Ja tähden nimi oli Koiruoho.
   Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi,
   ja paljon ihmisiä kuoli vedestä,
   koska se oli karvaaksi käynyt.

Nykypäivänä tuskin Enkelit taivaalta tulevat puhaltamaan vaan itse Planeettamme kuningas, Ihminen, saastuttaa oman juomavetensä! Niin kummalliselta se tuntuu, mutta niin se on!

Makea Vesi Uhanalainen Luonnonvara

YK ilmoitti vuoden 2025 olevan vesikriisin vuosi! Eli kriisi on jo tuossa aivan kynnyksellä. Mitä on kansakunnan elämässä 7 – 10 vuotta. Yksi silmänräpäys ja vesikriisivuosi on siinä!

Tutkijat arvioivat, että vuoteen 2050 mennessä puolet maailman tulevasta seitsemästä miljardista ihmisestä joutuu elämään ilman puhdasta juomavettä.

Vesisota On Jo Menossa

Tiedämme että jo tällä hetkellä elämme monilla maapallon alueilla keskellä vesikriisiä ja sota vedestä on jo käynnissä eri puolilla maailmaa ja se vaikeuttaa kansojen välisiä suhteita. Viimeisten 50 vuoden aikana on veden takia tapahtunut noin 500 konfliktia, niistä 21 konfliktissa käytettiin ampuma-aseita.

Vesiemigrantit Ja Vesiterroristit

Monien maiden ihmiset ovat jokapäiväisen vesistressin alla ja janon takia ihmiset jättävät kotinsa kuivilla alueilla ja tulevat tänne pohjoiseen, koska täällä on vielä vettä!!!

Noin 1,1 miljardia ihmistä kärsii puhtaan veden puutteesta. Tämä synnyttää niin vesiemigrantteja kuin vesiterroristejakin.

Joittenkin asiantuntijoitten mukaan vuonna 2025 pakolaisia voi olla jopa 700 miljoonaa ihmistä, eniten Lähi-Idästä ja Keski-Asiasta.

Jemen Maailman Kuivin Asuttu Maa

Asiantuntijoitten mukaan kaikkein huonommin asiat veden suhteen ovat Arabian niemimaalla Jemenissä.

Jemen tulee olemaan ensimmäinen maa, jossa vesi loppuu.

Siellä makea vesi pumpataan maan alta ja pohjavesi laskee joka vuosi useita metrejä alemmaksi. Syvimmät kaivot ovat jopa kilometrin syvyisiä. Edes pohjavesi ei kelpaa juotavaksi. Sitä täytyy puhdistaa ja vedenpuhdistuslaitoksiakaan ei ole riittävästi.

 • Maassa on 900 salaista porakaivoa, joista paikalliset Khat-huumeen kasvattajat pumppaavat vettä pensaitten kastelemiseksi. — 70% työvoimasta saa elantonsa Khat-huumeen kasvattamisesta.

Valtioiden Rajat

Jokien ja pohjavesien jakautuminen yli valtiorajojen aiheuttaa myös kiistoja maiden välillä.

  Ganges-joki

Intian ja Bangladeshin välillä on konflikteja Ganges-joen käytöstä.

Ganges on pyhä joki intialaisille ja he käyttävät sen vettä oman näkemyksensä ja uskontonsa mukaisesti. Asiantuntijoitten mukaan Intia käyttää vettä holtittomasti. Se laskee jokeen likavedet, tehtaiden jätevedet ja vieläpä poltettujen ruumiiden osia. Tämä kaikki virtaa Gangesissa Bangladeshiin, josta sitten laskee Bengalinlahteen.

  Dnepr-joki

Yksi Euroopan suurista joista, Dnepr saa alkunsa Venäjältä. Se virtaa Valkovenäjän ja Ukrainan kautta Mustaanmereen.

Nyt Ukraina on sulkenut Dnepristä Krimille johtavan kanavan. Tässäkin näkyy vesisodan merkkejä.

Vesi Tulevaisuuden Strateginen Voimavara

Se on selvä, että veden niukkuudesta riippuen, jaettavissa olevat vesivarat tulevat voimankäytön kohteeksi. Tämä lisää ristiriitoja maiden sisällä ja niiden välillä.

Taistelu vedestä tulee lisäämään poliittisia jännitteitä ja johtaa siihen, että se vaikuttaa vahingollisesti koko luonnon ekosysteemiin.

Vesi on tärkein luonnonresurssi ja sen hallussapito voi tarjota näkymättömän määräysvallan kansojen, maiden ja maanosien välille. Vesi voi olla tulevaisuudessa strategisena voimavarana paljon tehokkaampi kuin miehitysarmeijat.

On aivan selvää, että vedellä on tärkeä rooli kaikissa maailmanlaajuisissa konflikteissa, sanovat viisaat.

Miltä Tuntuu Jäädä Ilman Vettä?

Kuivuus. Tiedän sen.

Kouluikäisenä muistan sodanjälkeiset (1946 – 1947) vuodet Neuvostoliitossa. Silloin oli kova kuivuus ja siitä johtuen meni kaksi peräkkäistä vuotta ilman sadonkorjuuta. Nyt tiedän, että silloin kuoli nälkään 1,5 miljoonaa ihmistä.

Vieläkin muistan sen nälän ja veden puutteen. Ei ollut juomavettä! Vesi kuljetettiin hevosella jostain muutaman kilometrin päästä. Jos sai ämpärin vettä, niin sitä piti riittää kaikkeen käyttöön aina seuraavan jakeluun asti!

Noin kilometrin päässä kylästä oli sovhoosin ruokala, josta sai joskus kaalikeittoa jossa ei ollut muuta kuin vettä ja muutama kaalin lehti. Olen seissyt siinä jonossa aikuisten kanssa. Ei lapsilla ollut mitään etua. Se keitto juotiin ja sitten takaisin kotiin.

Varmaan se jano ja ruoan puute vei ihmisiltä voimat. Kuumuus oli niin kova, että maanpinta halkeili ja paljain jaloin ei pystynyt ollenkaan kävelemään. Maa poltti jalan pohjaa. Muistan kuinka minäkin olin aika huonossa kunnossa. En toivoisi kenellekään enää sellaisia aikoja!

Säästäkää vettä ja pitäkää siitä huolta, ettei taistelu vedestä olisi ihmiskunnan viimeinen!

Pitäkäämme siis huolta juomavedestä
myös täällä Suomessa!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu