Tuoko Kuivuus Nälkävuodet?

Kuiva ja kuuma kesä on tehnyt pahaa eri puolilla maailmaa! Erittäin huolestuttavaa on vesimassojen väheneminen järvissä, joissa ja pohjavesissä.

Pohjavesi

Ainakin yle.fi uutisissa kerrotaan pohjavesien, järvien ja jokien tämän hetkisen tilanteesta Suomessa

Kirjoituksen mukaan pahin pohjavesitilanne on länsi- ja keskiosassa maata. Erityisesti pienissä pohjavesimuodostelmissa veden pinta on laskenut monin paikoin kymmenestä sentistä jopa 60 senttimetriin ajankohdan keskiarvojen alapuolelle. Pohjavesien koko määrä ratkeaa kuitenkin vasta syksyn sateiden jälkeen. Vesien pinnat nimittäin jatkavat laskuaan vielä syyskuun lopulle, lokakuun alkuun saakka.

Syken hydrogeologin Mirjam Orvomaan mukaan olisi tärkeää saada pohjavesivarastoihin täydennystä ennen talven tuloa.

   Jos täydentäviä sateita ei tule ennen kuin muodostuu routaa, se tarkoittaa sitä, että pohjavesi jatkaa laskemistaan entisestään ensi kevääseen asti ja jollain alueilla kaivot kuivuvat, Orvomaa selittää.

Järvet

  ”Järvien pinnat todella alhaalla – kaislikko haisee eikä veneitä saa vesille: ”Ei auta muu kuin rukoilla, että tulisi vettä”
  [kirjoittaa Yle.fi uutiset 7.9.2018][]

Kirjoituksen mukaan kuivuudesta kärsivät etenkin säännöstelemättömät järvet, joiden avuksi tarvitaan nyt kunnon vesisateita.

  Pyhäjärvi on laaja ja runsasvetisenäkin kesänä matala. Säännöstellyssä Pyhäjärvessä vedenkorkeus on tällä hetkellä 77 senttimetriä matalammalla kuin alkuvuodesta, tammikuun 8.:na.

Ympäristökeskuksen hydrologi Miia Kumpumäki arvioi, että syyskuussa eivät vedenpinnat vielä nouse.

   Lokakuulle ennustetaan isompia sateita ja tuolloin myös haihdunta on pienempää. Tällöin vedenpinnat saadaan ehkä vähitellen nousuun, sanoo Kumpumäki.

Ennusteen mukaan esimerkiksi Saimaan ja Pielisen pinnat pysyvät koko syksyn tavallista alempana. Kallaveden pinta voi laskea niin alhaalle, että se voi syyskuun lopulla vaikuttaa jopa laivaliikenteeseen.

Euroopan Joet

Tonava on Euroopan pisin joki – 2’860 km. Se saa alkunsa Saksasta, virtaa kymmenen valtion läpi ja laskee Mustaan mereen.

Asiantuntijat ovat huolissaan Tonavan alhaisesta veden korkeudesta. Esimerkiksi Budapestissa Tonavan veden korkeus on 0,61 metriä alle normaalin.

Luonnollisesti tämä tilanne heijastuu laivayhtiöiden toimintaan. Niitä kehotetaan olemaan toimittamatta tavaroita vettä myöten… Lisäksi risteilyt ovat loppuneet. Unkarin viranomaiset kieltävät myös laivaliikenteen yöaikana – kello 20:00 – 05:00 – suurilta matkustaja-aluksilta ja proomuilta.

Samankaltainen tilanne on havaittavissa Saksassa. Siellä jotkut navigointiyritykset lopettivat toimintansa kokonaan…

Lähi-Itä

Lähi-Idässä Irakin Tigris-joki on nyt niin matala, että se on kokonaan kuivunut joillakin paikoin Irakia. Lähellä Bagdadia Tigris-joki oli alkukesästä jopa niin matala, että ihmiset kävelivät sen yli rannalta toiselle.

Myös Eufrat-joki on nyt hyvin matala monissa paikoin…

كارثه شوف جفاف نهر دجله بغداد
2018
كارثه على وشك الحدوث
Tigris-joki Bagdadissa vuonna 2018

Kuivuus Ei Ole Uusi Ilmiö

Kuivuus ei ole uusi ilmiö luomakunnassa! Viisaat tietävät kertoa, että tämä ilmiö koettelee syklisesti niin luontoa, ihmisiä ja kaikkia eliöitä…

Monissa eurooppalaisissa joissa olevat nälkäkivet ovat nyt kuivilla. Kiviin hakatut vuosiluvut kertovat kuivista vuosista, nälkävuosista, jolloin kivet edellisen kerran olivat näkyvissä. Nälkävuosia on ollut 1417, 1616, 1707, 1746, 1790, 1800, 1811, 1830, 1842, 1868, 1892 ja 1893.

Myös puiden vuosirenkaista voidaan päätellä nälkävuosien ajankohdat. Tällaisia huonon kasvun vuosia oli 1540, 1590, 1616, 1718 ja 1719.

Cyber-Älyn Ennuste

Martin Armstrong, joka on perehtynyt ihmisten historiassa oleviin sykleihin arvelee, että tämä vuosi (2018) on ensimmäinen vuosi kolmen nälkävuoden sarjassa. Että kuivuudet jatkuvat myös ensi vuonna ja vielä vuonna 2020 mutta sitten hellittävät.

Armstrongin havaintojen mukaan nälkävuodet esiintyvät samaan aikaan auringonpilkkujen vähenemisen ja tulivuorten purkausten lisääntymisen kanssa.

 • Auringonpilkut liittyvät auringosta tulevan säteilyn määrään ja
 • tulivuorten purkaukset taas ovat yhteydessä ilmakehässä olevan tuhkan määrään. Tämä tuhka estää auringon valoa tulemasta maahan asti ja kylmentää ilmaston maailmanlaajuisesti.

Ensi Talvi

Tänään täällä Imatralla ukkonen jyrisi ja satoi oikein kunnolla. Toivokaamme, että vettä riittää ennen talvea, jotta kaivot eivät kuivuisi ja järvet täyttyisivät, ja joet; että vettä riittäisi niin ihmisille kuin eläimillekin.

Kuivuudesta on kärsitty jo ammoisina Raamatun aikoina.

Jooel 1:20
Metsän eläimetkin sinua ikävöivät,
sillä vesipurot ovat kuivuneet ja
tuli on kuluttanut erämaan laitumet.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu