Autonkuljettaja Ja Tarpeeton Riski

Lähi-Tapiolan teettämän Arjen katsaus -tutkimukseen vastanneista 32 prosenttia kertoo joskus tunteneensa pelkoa koska on kokenut, että kuljettaja ottaa tarpeettomia riskejä.

Asiasta kertoo 10.9.2018 Imatralainen -lehti otsikolla
Tutkimus: Joka Kolmas On Pelännyt Autonkuljettajaa.

Lehtikirjoituksen mukaan joka kolmas suomalainen on joskus pelännyt kuljettajan käytöstä tai ajotapaa ollessaan tämän kyydissä.

Ylinopeus Ja Kännykkä

Lähes yhtä paljon huolta ovat aiheuttaneet kuskin ajama ylinopeus tai muuten kova vauhti sekä kuskin kännykän käyttö ajon aikana.

Liian Lähellä Edessä Ajavaa Ajaminen Ja Vaaralliset Ohitukset

Liian lähellä ajaminen ja esimerkiksi vaaralliset ohitukset maanteillä ovat kuitenkin valitettavasti arkipäivää. Ei ehkä ole yllätys, että moni pelkää kyydissä, Lähi-Tapiolan liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen kommentoi tutkimustulosta.

Miksi Näitä Riskejä Otetaan?

Suomalaiskuskien huolta nostattavan käytöksen syistä on epäilyksiä. Voi olla, että kuljettajan paikalla istuessaan kuski ehkä ajattelee, että voi hallita tilanteet, vaikka vieressä tai takapenkillä istuvat ajattelevat aivan toisin.

Vaihdetaan Paikat.

Voi myös olla, että kun tällainen liian lähellä ajava kuljettaja laitettaisiin samaan tilanteeseen toisen kyytiin, hän alkaisi pelätä. Kuljettajan paikka voi siis tuoda harhakäsityksen siitä, että mitään ei satu, koska ”minä itse kuitenkin hallitsen tämän”, Nieminen jatkaa.

Tutkimustulos On Huolestuttava

Tutkimuksen mukaan liki 40 prosenttia suomalaisista on sanonut autossa joskus ääneen, että kuljettajan käytös tai ajotapa pelottaa. Nieminen pitää tutkimustulosta huolestuttavana.

Tutkimukseen vastasi 1001 suomalaista 15–74-vuotiaiden ikäryhmästä. Osa kyselyyn vastanneista myöntää myös itse syyllistyneensä joskus ylinopeuden ajamiseen ja on saanut kuulla siitä matkustajilta.

Ylinopeus Ja Vaarallinen Ohitus

Ajoimme tänään illansuussa hiljaista kylätietä, jossa nopeusrajoitus on 60 km/h. Yhtäkkiä takaa tuli auto ja ohitti meidät huimaa vauhtia ja vieläpä risteysalueella ja ylittäen keltaisen viivan.

Viitaten Lähi-Tapiolan teettämän Arjen katsaus -tutkimukseen, lieneekö täälläkin kuljettajalla ollut harhakäsitys siitä, että mitään ei satu, koska ”minä itse kuitenkin hallitsen tämän”!

Edellisessä blogissa kiinnitin huomiota venäläisten autonkuljettajien käytökseen: Varokaa venäläisiä kuljettajia, mutta olisi varmaan syytä suomalaistenkin autonkuljettajien katsoa itseään peiliin!

Oikein mukavia turvallisia matkoja
niin kuljettajille kuin
kyydissä köröttäville!

Näin moni ajaa ylinopeutta

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu