Eläkeläisten Taloudellinen Ahdinko

Eläkeläisten Köyhyys Suomessa

Imatralla vietettiin vanhustenviikon juhla keskiviikkona 10. lokakuuta 2018 — Kaupungissamme 1’000 ikäihmistä kärvistelee 800 euron eläkkeellä…

Asiasta kirjoitti Hannu Ojala Uutisvuoksessa 11.10. 2018 otsikolla: Vanhemman Polven Juhlaviikko

Lehtikirjoituksen mukaan juhlavieraiden mieli oli kepeä, mutta juhlassa puhuneen sosiaalineuvos Jaakko Tuomen sanoma oli vakava.

Jaakko Tuomi

Jaakko Tuomi on suomalaisen vanhustyön pioneereja, ja hän on eläkkeelle jäätyään toiminut pitkään valtakunnallisen Vanhustyön keskusliiton valtuuston puheenjohtajana ja ministeriön asiantuntijana vanhuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Joten hänen sanomisillaan on painoa, koska ”ei ole tärkeä mitä sanotaan vaan se, kuka sanoo”!

Ikäihmisten Taloudellinen Ahdinko

Sosiaalineuvos Jaakko Tuomi, 84, vertaa vuosia 1952 ja 2017.

Hänen mukaansa Olympiavuonna Suomi pystyi asuttamaan siirtolaiset, rakentamaan Lapin, maksamaan sotakorvaukset ja hoitamaan 70’000 sodassa vammautunutta.

      Bruttokansantuote oli silloin 7’700 euroa. Nyt se on yli 40’000 euroa, mutta Suomessa yli 100’000 eläkeläistä yrittää elää 800 euron eläkkeellä. Heistä 1’000 asuu Imatralla.

Vanhusten viikon juhlassa Imatralla puhuneen Tuomen johtopäätös tilanteesta on yksiselitteinen.

      Vanhukset on jätetty syrjään.

Poliittisten Puolueiden Välinpitämättömyys

Ikäihmiseksi luokitellaan vanhuspalvelulain määritelmän mukaan ikänsä puolesta työeläkkeeseen oikeutetut henkilöt.

Poliittisten puolueiden välinpitämättömyys ikäihmisten asioihin ihmetyttää Tuomista. Jo nyt Suomessa on 1,35 miljoonaa ikäihmistä. Imatralla heitä 8’400 ja runsaan kymmenen vuoden kuluttua 9’800.

Tuomi ennakoi ikääntyneiden asioiden nousevan keskeisempään asemaan, kun suuret ikäluokat tulevat Eläkeikään, jolloin palvelujen tarve kasvaa.

Ikäihmisiä Tarvitaan Vain Äänestämään!

Ikäihmisiä tarvitaan Tuomen mukaan vain äänestämään. Siinä vanhimmat ikäkuokat ovatkin olleet aktiivisia, sillä viime eduskuntavaaleissa 75-vuotiaiden ikäryhmässä äänestysprosentti oli 60 prosenttia. Äänestämme ahkerasti eduskuntaan kansanedustajia uskossa että juuri Sinun, Ikäihmisen, asioita hän käy siellä hoitamaan.

Samaan aikaan kirjoitetaan, että Suomi on maailman paras maa, mutta käytännössä on niin, että yhdelle on, toiselle ei. Nyt se ei ainakaan ole niille 100’000 eläkeläisille, jotka yrittävät elää 800 euron eläkkeellä kuukaudessa.

    Mistä tuo 800 euroa kuussa on otettu? Muistaakseni takuueläke on noin 776 euroa. Blogissani Suomalaisten köyhyys koskettaa myös sotaveteraaneja! 15.12.2017 on linkit materiaaliin, jossa kerrotaan, että suurin osa veteraanien puolisoista elää alle köyhyysrajan. Esimerkiksi sotaveteraanin puolison takuueläke noin 775 euroa.

    Ja muuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksen mukaan suomalaisista noin 8 prosentin eli 440’000:n henkilön tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen.

Ehkäpä Suomi on maailman paras maa vain niille 200 kansanedustajalle, jotka saavat pohjoismaiden parasta sopeutumiseläkettä melkeinpä kuolemaansa saakka tekemättä mitään muuta kuin verosuunnittelua ja nauttimalla sen lisäksi pääomatuloista.

Oikein Hyvää Vanhusten Viikkoa!

Niin.
Miksi vain viikkoa?
Pitäisi kuulua:

Hyviä eläkevuosia!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu