Miksi Jeesus Joutui Ristiinnaulituksi

Jeesuksen Parantava Voima

Olin hiljattain tulkkaamassa saarnaajaa seurakunnassa. Hän kertoi Jeesuksen parantavasta voimasta! Esimerkkinä oli teksti Markuksen evankeliumista 1:40-42.

Raamatussa on paljon muitakin sellaisia kohtia, joissa kerrotaan kuinka Jeesus parantaa vaivaisia, antoi näön sokealle ja herättää jopa kuolleista.

Jeesus On Hyvä!

Jeesuksen Kristuksen nimi on tuonut aina sellaisen mielikuvan, että Hän on Hyvä! Raamatussa löytyy todistuksia Hänen parantavan voiman lisäksi paljon muutakin Hänen hyvyydestään ihmisiä kohtaan!

Olen pienestä pitäen kuullut hengellisiä virsiä, joissa kerrotaan Jeesuksen hyvyydestä. Eräs niistä on Jeesus Sä ainoa, heikkojen auttaja, anteeksi antaja uupumaton.

Virsi 318
Jeesus, Sä ainoa heikkojen auttaja
Soile Isokoski ja Marita Viitasalo

Lempivirsi ja toivoa antava virsi ainakin meidän suvun ja oinaalalaisten naapureitten keskuudessa, kun yhdessä vaelsimme karkotettuina paikasta toiseen. Silloin minäkin opin tämän virren. Olen kerran tehnyt äidilleni pienen taulun, jossa on Jeesuksen kuva ja virren sanat.

Miksi Jeesus Tuomittiin Kuolemaan?

Niin, miksi Jeesus tuomittiin kuolemaan ja niin julmalla tavalla? Naulitsemaan elävänä ristiin? Mitä hän teki niin pahaa? Olen tätä silloin tällöin miettinyt; koska en ole perehtynyt niin raamattuun, että ymmärtäisin sen.

Pahoista teoista ihmistä voi tuomita ja rangaista! Nykysanoin Lain ja pykälän mukaan, mutta miten Jeesukselle Kristukselle kävi?

Nyt kun Jeesuksen syntymäpäivää lähestyy, niin lähdin etsimään vastausta kysymykseeni.

Olin kovin yllättynyt, koska se toiminta joka silloisessa ”yhteiskunnassa” vallitsi kansan ja virkakoneiston (keisareiden ja fariseusten) välillä muistuttaa kovasti nykypäivän menetelmiä. Katsotaanpa kohta kohdalta:

1. Syyttäjät

Syyttäjinä olivat maan hallitus ja virkamiehet sillä heidän valtansa oli koetuksella kansan silmissä.

2. Kuulustelut

Paikallisen tavan mukaan syyttäjän mielipide yritettiin saada ulos Jeesuksen suusta keinoja kaihtamatta.

3. Syytekohdat

 1. kapinan lietsominen
 2. veropetos
 3. yllyttäminen veropetokseen
 4. halventaa keisarin arvovaltaa
 • Luuk. 23:2
  Ja he alkoivat syyttää häntä sanoen: ”Tämän me olemme havainneet villitsevän kansaamme, kieltävän antamasta veroja keisarille ja sanovan itseään Kristukseksi, kuninkaaksi.”

4. Oikeudenkäynti

Tuomariksi pyydettiin hallintoalueen maaherraa Pilatusta. Hän katsoi, että ei ole toimivaltainen asiassa.

Toimivaltainen tuomari innostui Jeesuksen tapaamisesta, koska hän halusi Jeesuksen viihdyttävän häntä jollakin taikatempulla tai ihmeteolla. Häpäistyään tarpeeksi Jeesusta Herodes lähetti hänet takaisin Pilatuksen tuomittavaksi.

Yhteinen vihamies, Jeesus, teki keskenään riitautuneista hallintopäälliköistä ylimmät ystävät.

5. Tuomio

Pilatus vapautti Jeesuksen, mutta kuitenkin ensin rankaisi syytöntä miestä kurituksella.

Kansa vaati kuitenkin virkamiesten ja median kiihottamana Jeesuksen päätä vadille. Nyt oli jo Pilatuksen oma asema vaakalaudalla. Niinpä hän muutti päätöksensä, tuomitsi Jeesuksen ja säilytti asemansa.

6. Toimeenpano

Ristiinnaulittiin Pääkallonpaikalla.

Tie Golgatalle

Lopussa ihmiset halveksivat ja pilkkasivat Häntä.

   Hyljeksitty hän oli,
   ihmisten torjuma,
   kipujen mies,
   sairauden tuttava,
   josta kaikki käänsivät katseensa pois.

   Halveksittu hän oli,
   me emme häntä minään pitäneet…

Minulle tuttu on myös hengellinen laulu Käy yrttitarhasta polku! Isoisä soitti sitä kanteleella.

Virsi 77
Käy yrttitarhasta polku

Todella julmaa ja barbaarimaista kun vääryys voitti täällä maan päällä ja vieläpä Jeesuksen kohdalla!!! Eli voi sanoa nykypäivän termin mukaan, että Jeesus Kristus oli oikeusmurhan uhri!

Sitä epäoikeudenmukaisuutta sattuu nykypäivänäkin vaikka kuin paljon! Niin pienemmällä tasolla kuin kaikkein korkeammalla tasolla, eli oikeuslaitoksissa. Ei vain Suomessa vaan kaikkialla maailmassa.

Maailma muuttuu, mutta ei mitään eikä mikään ole muuttunut ihmisessä niiltä ajoilta kuin elämä on luotu tai syntynyt planeetallamme. Näin se on ja tulee näköjään olemaan aina ja ikuisesti! Emme parempaan suuntaan ole päässeet raamatun ajoista! Vai olenko väärässä?

Hyvää odotteluaikaa
Jeesuksen Kristuksen Syntymäpäiväjuhliin!
– Ja Valkoiseen Jouluun –

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu