Ryhmäkoteja Vammaisille ja Vanhuksille

Vaalit lähestyvät. Eikö kansanedustajaehdokkaita kiinnosta vammaisten asiat?

En ole juurikaan huomannut kirjoituksia tästä aiheesta, vaikka kehitysvammahuollossa on aika paljon parannettavaa niin kuin vanhustenhuollossakin, josta puolestaan paljon keskustellaan tälläkin keskustelupalstalla!

Riitan Tarina

Olen juuri lukenut Pääkaupunkiseudun omaishoitajien Oma -lehdestä 1/2019 sivulta 15 artikkelin ”Äidin ikävä!. Oma Tarina. Riitta Gyllenberg.

Riitta Gyllenberg kirjoittaa ikävästään, kun joutui viemään puhumattomaan 47-vuotiaan Anne tyttärensä ryhmäkotiin.

   Koko elämäni on pyörinyt tämän melko puhumattoman ja herkästi tulistuvan lapsen ympärillä – ajatukseni, unelmani, suunnitelmani, kaikki. Onhan hän ollut aikaisemmin leireillä, matkoilla ja asumisharjoittelussa, mutta oman lapsen muutto kokonaan pois kotoa on osoittautunut minulle rankaksi ja raskaaksi asiaksi.

   Nyt minulla on niin ikävä Annea, että olen jo katunut koko tätä elämänmuutosta. Ehkä olisin vielä jaksanut muutaman vuoden. Päiväkirjaani kirjoitin: ”Itkin itseni taas uneen. Lapseni, oma pupuni, mitä ajattelet juuri nyt? Ethän hakkaa jalkojasi? Nukutko? – Kirjoittaa Riitta.

Riitan Unelma On Minunkin Unelmani

Riitta jatkaa:

   Aina sanotaan, että ihmisellä pitää olla unelmia. Minä uneksin ja toivon, että jossain olisi ison pihan ympärillä vammaisille ryhmäkoti ja samassa pihapiirissä palvelutalo heidän ikääntyville vanhemmilleen. Monitoimitalossa järjestettäisiin yhteistä päivätoimintaa, yhteislaulua, jumppaa, joogaa, tanssia. Tietysti olisi myös kahvila-ravintola ja uima-allas.

Tuollaisesta unelmoin minäkin vuosia sen jälkeen kun jouduin viemään puhumattoman lapsenlapseni, jonka edunvalvoja olin, myös ryhmäkotiin. Yhteen jos toiseenkin…

Tällainen yhdistelmä ”Vammaisten ryhmäkoti ja vanhusten palvelutalo samassa talossa” olisi paljon hyötyä myös ryhmäkotien hoitohenkilökunnalle, koska omaiset ovat voimavara kehitysvammahuollossa eikä uhka! Myös siinä säilyisivät vammaisen ja omaisen väliset sukulaissiteet ja sillä olisi iso merkitys vammaisen ja omaisen hyvinvoinnille!

  Kuinka ymmärränkään Riitta Gyllenbergin ikävää!

Unelmoin, että jossain olisi vammaisille ryhmäkoti ja samassa pihapiirissä palvelutalo heidän ikääntyville vanhemmilleen. Tämä ei ole vain minun unelmani. Monet ikääntyvät vanhemmat haluavat asua lähellä omaisiaan.

Poliitikot!
Ryhtykää toimeen.

Linkkejä

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu