Anteeksiantamisen Vaikeus

Anteeksiantamisen Vaikeus!

Ehkä jokainen meistä on joskus erehtynyt ja tehnyt vääriä päätöksiä tai jopa tehnyt vääryyttä toista ihmistä kohtaan tahallaan tai tahtomattaan ja on kärsinyt tai kärsii täälläkin hetkellä siitä, että häntä itseään kohtaan on tehty vääryyttä! Virheiden tekeminen on inhimillistä ja voi sanoa, että ”täysin sallittua”! Mutta miten sitten sen jälkeen pitäisi toimia?

Pitäisikö pyytää ja antaa anteeksi?

Pienestä pitäen asti meitä opetetaan pyytämään anteeksi omista virheistä, pahoista teoista ja loukkaavista sanoista toista ihmistä kohtaan. Mutta onko se niin helppoa?

Anteeksi pyytäminen omista vaikkapa loukkaavista sanoista ja vääristä teoista on vaikeata ja vielä vaikeampaa on antaa anteeksi sille ihmiselle, joka on tehnyt vääryyttä kohdallamme ja vieläpä itse ei kadu sitä eikä pyydä anteeksi!

Anteeksiantaminen ja -pyytäminen on kahdensuuntainen tapahtuma.

Mitä Raamattu Opettaa?

Isä meidän rukouksesta:

Lähes ajattelematta me toistamme ”Isä Meidän” rukousta kirkollisissa tapahtumissa! Mutta miten tässä ja nyt, arkielämässä? Onko se helppoa antaa anteeksi toiselle ihmiselle jos meitä kohtaan on tehty vääryyttä? Olkoon se sitten suhteellisen pieni asia tai jopa vahingollinen toiminta kohdallamme.

Matt. 6:14-15.

Näinä Pääsiäispäivinä kuulimme paljon ja tiedämme muutenkin Kristuksen kärsimyksestä ristinpuulla. Vaikka Kristus kärsi valtavaa vääryyttä, niin kuitenkin hän rukoili ristillä, että Isä antaisi anteeksi Hänen vihollisilleen. “Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät.” On vaikea kuvitella, että Jeesus ristiin naulittuna rukoilee armoa niille, joiden syytä Hänen käsittämättömät kärsimyksensä ovat!!!

Äskettäisessä seurakunnan tapahtumassa saarnaaja, vedoten Raamattuun, kertoi että, kun Jumala antaa meille anteeksi meidän syntimme, niin hän samalla ne unohtaa, eli poistaa mielestä!?

Hebr. 8:12

Pystymmekö Me Tavalliset Tallaajat Siihen?

Mielestäni, vaikka antaa rehellisesti anteeksi meihin kohdistuvaa vääryyttä, silti se ei poista sitä kärsimystä, jota se vääryys on tuonut!? Ja se ei muutu hyväksytyksi mitä on tapahtunut ja se ei unohdu!

Viisaammat sanovat näin, että anteeksianto ei koske vain sitä, jolle annat anteeksi, vaan myös itseä, niin ettei enää tarvitse elää sen vihan ja katkeruuden taakan kanssa.

Joten muistakaamme pyytää anteeksi, jos asia vaatii ja antaa anteeksi, jos pystymme siihen, niille ”jotka ovat meitä vastaan rikkoneet”!

Pystymmehän!

Kautta kärsimysten voittoon

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu