Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ulkomaalaistaustaisia isoäitejä erotetaan Suomessa lapsenlapsistaan karkottamalla pois maasta.

Raution toimintakeskus Imatralla on keksinyt maansisäisen karkotuksen maahanmuuttajaasukkaan inkeriläiselle isoäidille. Yritin eilen tukihenkilöni kanssa päästä tapaamaan vammaista maahanmuuttajalapsenlastani. Vantaan käräjätuomarin, Vantaan kehitysvammahuollon, Imatran poliisin,viranomaisedunvalvojan ja AVI:n ilmoituksen mukaan minulla piti olla vapaa tapaamisoikeus tyttärenpokani kanssa.Kuitenkin toimintakeskuksen kolme työntekjää asettui ovelle kuin Gestapon vartijat ikään.Toimintakeskus sekä tukihenkilöni soittivat paikalle poliisit.

Toimintakeskus syytti minua 74 vuotiasta isoäitiä agressiivisesta käyttäytymisesta, minkä tukihenkilöni voi todistaa väärääksi.  

Olin pyytänyt tukihenkilöni mukaani, koska edellisen kerran yrittäessäni mennä tyttärenpokaani tapaamaan marraskuussa , minut tuupittiin ovelta pois.

Olen tehnyt kaksi suurta virhettä Suomen kehitysvammahuollossa. En tiennyt etten maahanmuuttajana ja tyttärenpokani ainoana lähiomaisena olisi saanut kysellä Raution toimintakeskukselta omaiseni lääkityksen oikeellisuutta. Toinen virheeni oli kanteluiden teko ja virkamiesten turha häiritseminen. Maahanmuuttajan tulee olla hiljaa ja kiitollinen.

Raution toimintakeskus aloitti yli vuosi sitten sanktiot iäkkään isoäidin nujertamiseksi ja kehitysvammaisen ja puhumattoman tyttärenpokani vieraannuttamiseksi minusta. Kun tekaistu pahoinpitelysyyte ei johtannutkaan syytteeseen, piti keksiä järeämmät aseet. Olen tavannut tyttärenpokani viimeksi 22.11.2009 syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen, jolloin tyttärenpokani näytti minulle valokuvasta kuka oli lyönyt häntä poskelle.

Tapaamisten kieltämistä toimintakeskus perustelee tyttärenpoikani itsemääräämisoikeudella.Puhetulkki ja toimintakeskuksen työntekijät ovat käyttäneet valta-asemaansa ja tulkanneet tyttärenpokaani haluamallaan tavalla. Entisessä kotimaassani Stalinin vainoissa lapset pakotettiin todistamaan vanhempiaan vastaan. En tiennyt, että Suomen kehitysvammahuollossa käytetään samoja fasistisia keinoja.

Milloin Suomen yli 30 vuotta vanha kehitysvammalaki ja ihmisoikeuksia loukkaavat pakkokeinot kumotaan? En arvannut muuttaessani tyttärenpoikani kanssa Suomeen, että Suomen kehitysvammahuolto elää vielä syvässä keskiajan hengessä. 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu