Kiusaamisen monet kasvot

Wikipedian mukaan kiusaaminen on verbaalista, eleellistä tai fyysistä aggressiivista käyttäytymistä, jota esiintyy kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Kiusaaminen on toisen suunnitelmallista alistamista onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan.

Kiusaaminen on joko suoraa tai välillistä maineen pilaamista. Kiusaaja pyrkii yleensä ensin pilaamaan toisen maineen, jotta hän voi muista välittämättä koventaa hyökkäyksiään, kunnes kiusattu menettää toimintakykynsä.

Verbaaliset, eleelliset ja fyysiset hyökkäykset on suunniteltu ihmisen sosiaalisten kasvojen tuhoamiseen. Kiusauksen syyksi riittää mikä tahansa erilaisuuden muoto tai ryhmän ruodusta poikkeaminen.

Yleensä kiusaaja kokoaa ympärilleen hovin, jonka lietsoo joukkohysterialla pelaamaan peliään ja sulkemaan kiusatun ryhmän ulkopuolelle. Sitä peliä pelataan päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla ja minun kohdallani kehitysvammaisten palvelukodissa.

Vahva johtaja saa kannattajansa joukkopsykoosissa hirmutekoihin, kuten historia tänään ja eilen todistavat.

Pekka Töpöhäntä joutui Monnin ja Pillin ja Pullan kiusaamaksi hännättömyyden takia.

Todellisessa elämässä kiusaamisella on harvoin onnellinen loppu kuten Pekka Töpöhäntä sadussa.
Meillä Imatralla kirkkoherra kivitettiin sukupuolen vaihdoksen takia. Kiusaajat kovensivat panoksiaan tappouhkauksilla kunnes onnistuivat savustamaan kirkkoherran ulos.

Omalla kohdallani olen äitinä ja isoäitinä joutunut kokemaan satuttavimman kiusauksen muodon, lapsen, minun kohdallani vammaisen lapsenlapseni eristämisen ja vieraannuttamisen minusta. Lapsenlapseni on riistetty sylistäni kuten juutalaisäideiltä lapset vietiin keskitysleirien porteilla.

En vielä tiedä kuinka kovat panokset ovat minua varten varattuina, kuinka minut kivitetään ja savustetaan ulos. Kaikista tehokkain kidutuksen muoto on lapsen hengellä tai terveydellä uhkaaminen. Jokainen äiti tai isoäiti tunnustaa mitä vain jotta hänen lapsensa säätyisi elämälle

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu