Vieraannuttaminen on lapsen henkistä pahoinpitelyä!

näin sano lapsen vieraannuttamisesta väitöskirjaa tekevä oikeustieteen lisensiaatti ja varatuomari Anja Hannuniemi. Lähivanhempi mustamaalaa lapselle toista vanhempaa niin ettei lapsi halua tapaamisia. Anja Hannuniemen mukaan tuomarit ja sosiaalityöntekijät tulisi kouluttaa tunnistamaan vieraannuttaminen.

Kehitysvammaisten asumispalveluiden yksiköiten työntekijät harrastavat samanlaista tai ehkä vieläkin julmempaa asukkaan vieraannuttamista omaisistaan. Etenkin jos omainen yrittää puuttua kehitysvammaisen psykelääkitykseen. Omaisia mustamaalataan holhoaviksi ja jopa vaarallisiksi aikuisen kehitysvammaisen itsenäiselle ja omatoimiselle elämälle. Laitosten suljettujen ovien takana kehitysvammaisen mielipidettä on helppo manipuloida ja johdatella.

Useimmat omaiset tyytyvät pakosta vieraannuttamiseen eivätkä uskalla kyseenalaistaa työntekijoiden toimintaa etteivät menettäisi täysin yhteyttään kehitysvammaisiin lapsiinsa ja pelkäävät aiheellisesti vammaiseen tai itsensä kohdistuvaa kostoa.

Tarinat kehitysvammaisten hoidosta eivät tulee julkisuuteen, koska puhumattomat kehitysvammaiset ihmiset eivät pysty itse kertomaan kiusaamisestaan tai kaltoinkohtelusta, puhuvien kertomuksilla ei ole todistearvoa. Vain ääripäät tulevat julkisuuteen kuten Ylisen ja Lehtimäen surmat. 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu