Miksi suomalaiset lapset ja nuoret voivat niin huonosti?

Yleisesti katsottuna asiat on hoidetuu hyvin ja Suomi ylpeilee saavutuksitaan, mutta jos mennä pintaa syvemmälle asiaan, niin korjattavaa löytyy!

Maailmalla yli 50 miljoona lapsen syntymää jää rekisteröytymättä..150 miljoonaa tekee vaarallista työtä tai töitä joka estää heidän koulunkäyntiä..jne.

Olemme kuitenkin Suomessa ja 16.12.2009 IS-toimituksen tiedoteessa : ”Poliisi ilmaisi tänään huolensa lasten tekemisistä itsemurhista.

Helsingin poliisi  oli ilmaissut, että oli tutkinut viime vuona ( 2008) neljää alle 18 vuotiaan lapsen itsemurhaa. Muualla Suomessa tapauksia on ollut 12. Valtaosalla itsemurhan tehneistä lapsista on ollut täysin tavalliset kotiolot. Ylensä lapsen itsemurha yllättääkin vanhemmat täysin. -IS jatkaa:mielenkiintoista sinänsä, että ainoa taho, jota asia kinnostaa on poliisi. Lasten pahoinvointi on vain ja ainoastaan aikuisten syy.Aikuiset eivät ehkä ole luoneet tätä maailmaa, jossa tavallisenkin lapsen on paha olla tavallisen perheen tavallisessa arjessa. Mutta aikuiset antavat sen olla sellainen.Lapsi vaatii sitä, mitä maailmassa on vähiten. AIKAA.”-siteeraukset IS-keskustelupalstalta.

Tiesittekö, että YK:n Lapsen oikeuksien sopimus täyttii 20.11.2009. 20 vuotta! Liputuspäivä silloin syntyi Pelastakaa lapset ry:n koordinoimalla kansalaisjärjestön aloitteesta.

Suomi on saanut YK:n Lapsen okeuksien sopimuksen toteutumista valvovalta YK:n Lapsen oikeuksien komitealta useasti huomautuksen aiheesta, ettei tiedota asiasta asianomaisille.

Nyt Opetusministeriö antaa tiedotteen 14.4.2010 ”lasten oikeuksista tullaan tiedottamaan paremmin”

Lapsen oikeuksien kanssallinen viestintästrategia luovutettu kulttuuri-ja urheiluministerille Stefan Wallinille-”Oikeuksista on vähän käyttöä ihmiselle, jos he eivät tiedä niistä. Meidän tulee paremmin kertoa lapsille heidän oikeuksistaan ilmaistaa mielipiteittään. Aikuisten vastuulla on myös kuulla lasten viestiä”- sanoo Stefan Wallin.

Siis, miksi suomalaiset lapset ja nuoret voivat niin huonosti? Mielestäni Suomessa halutaan lapset ja nuoret niin nopeasti ja aikaisin itsenäistää, itsenäinen ja omatoiminen elämä tavoitteena. Lapset ja nuoret jäävät pienestä pitäen yksin. Suvun ja isovanhempien tuki puuttuu.Äitejä ei tueta tarpeeksi miellummin syyllistetään, perheen vanhempien urakehitys menee usein kaiken edelle.

”Itsenäinen ja omatoiminen elämä”-slogan on myös vammaishuollon periaatteita. Mahdollisimman pian kotoa pois ja eroon vanhemmista. Ylihuolehtivat vanhemmat ja perhe on ”pahinta”, mitä vammaisella ihmisellä voi olla.Sukua ja isovanhempia ei arvosteta.

Kuitenkin vanhemmat, perhe ja suku ovat tärkeinä mitä kehitysvammaisella ihmisellä voi olla, sitä rakkautta ei saisi ottaa heiltä pois.Vain omaiset ja suku tuntevat yhteisen historian, kultturin ja arvot. Vammaisia ihmisiä ei saisi jättää yksin ammattilaisten varaan, ei ammattilainen voi koskaan olla läheinen ihminen.

Eli, lapset jäävät heitteille tai meitä pakotetaan jättämään heidät ilman läheisten rakautta! Aika julmaa peliä lasten kohdalla.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu