Liikuntapolitiikka.

Kuntalehti : Liikuntapolitiikka :Varmistamme jokaisen tasavertaisen mahdollisuuden liikuntaan ja urheiluun.Liikunnan ja urheilun mahdollisuudet ovat avoin kaikille. Tasavertaisuus, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus ovat liikunta-ja urheiluyhteisön yhteinen perusta..

Tuoressa Kuntalehden artikkelissä professori Ilka Vuori: Suomessa on arvioitu liikunnan puutteen aiheuttavan terveydenhuollolle vuodessa arvioilta 200-250 miljoonan euron kustannukset.Tupakoinnin-246 miljoonaa,alkoholin 123-226 miljoonaa ja lihavuuden-190 miljoonan euron kustannukset.

Sosiaalibarometri ( kyselyyn vastaavat sosiaalitoimen, terveyskeskuksen , työ-ja elinkeinotoimistojen ja kelan toimistojen johtajat ja kuntien sosialihuollosta vastaavien lautakuntaien puheenjohtajat) on 20vuotta seurannut vuosittain sosiaali-ja terveyspalvelujen  ja kansalaisten hyvinnvoinnin kehitystä. Keskeinen havainto täältä ajalta on suurten väestöryhmien hyvivoinnin kohentuminen ja vaikeista sosiaalisistä ongelmista kärsivien asema suhteellinen heikentyminen. Pysyvästi heikommaksi hyvinvointi on jäänyt pitkäaikaistyöttömillä sekä päihde-ja mielenterveysongelmista kärsivillä.Tämän vuoden sosiaalibarometrin mukaan näiden ryhmien  syrjäytymisriski kasvaa edelleen ja uutena esille on noussut nuorten, erityisesti työttömien nuorten syrjäytymisriskin kasvu. Kuitenkin, kansallinen liikuntatutkimus 2009-2010 kertoo, että jopa 92%3-18 vuotiaista lapsista ja nuorista harrastaa jotain urheilua, josta 43 urheiluseuroissa Omatoiminen urheilu on vähentynyt.Lähde :7/10,SLU.fi LUM.

Ei ole jokaisella meillä mahdollisuutta harrastaa kalliita urheilulajia, joten jospa lähtisimme ovesta ulos kävelylenkille? Kävely on terveysliikunnan kuninkaslaji, se ei vaati kalliita varusteita ja on lähes kaikille sopiva liikuntamuoto. Kuulemma lähes kaksi miljoona suomalaista aikuista harrastaa kävelyä, koska liikkeelle lähtö on helppoa useimmille riittää kotiovesta ulos astuminen.Kävely vaikuttaa edullisesti terveyteen ja fyysiseen kuntoon.Se pane tuki ja liikuntaelimistön sekä hengityksen ja verenkierron käyntiin,kehittää aineen vaihduntaa, ylläpitää ryhtiä, lihasvoimaa ja tasapainoa, se pitää yllä sosiaalisia suhteita : neuvoo kävelyliikkunnan ohjaaja, fysiologian ja anatomian opettaja, tämän blogin kirjoittaja.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu