Köyhyysraja tarkoittaa..

Wikipedian mukaan, että ”hyvinvointiyhteiskunnan kansalaisen tulotasoa jonka alapuoleelle ihmisen katsotaan  olevan köyhä.”

Vuonna 2009 Suomessa oli 700 000 aikuishenkilöä ( kaas kumma,eli lapsia ei lasketa?!), joitten tulotaso on köyhyysrajan alapuoleella, eli täälle ihmisjoukolle ei ole varaa hankkia välttämättömiä hyödykkeitä siedettävän elintason ylläpitämiseen.

Pieni katsaus taaksepäin: poimittu netistä : Eu-barometri ”köyhyydet” 19.3.1998 HtSk Sosiaalibarometri : Hyvinvointiyhteiskunta m-u-r-e-n-e-m-a-s-s-a.Hyvinvointi on huono opiskelijoilla, pitkäaikaissairailla,nuorilla aikuisilla, yhden huoltaja perheellä, epävakaalla työuralla olevalla, ylivelkaantuneilla..

21.1.1999 EU-komissio : Suomen taloudelle menee hyvin..

22.10.2001 EU-maat menivät sosiaaliturvassa Suomen ohi.Palveluvertailussa Brittania, Irlanti, KREIKKA, ja Portugali menivät Suomen ohi jo 1997.

Vuosi 2010- Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuosi. Teemavuoden suojelijana Tasavallan presidentti Tarja Halonen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi teemavuoden toteutusta Suomessa.Tekrun lisäksi muina yhteistyökumppaneina ovat sosiaali-ja terveysturvan keskusliitto ry.Sosiaalipoliittinen yhdistys ry sekä ”Kuka kuuntelee köyhää?-verkosto. Suomen köyhyyden syrjäytymisen vastaisen verkosto (EAPN-Fin).

Hankkeen rahoittaa sosiaali-ja terveysministeriö ja Euroopan Unioni.

Katsotaan menevätkö hankkeen rahat kuin ”tuhka tuuleen” vai tuleeko huomattavia parannuksia köyhyyden rajan alapuoleella eläville kansalaisille?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu