Milloin kehitysvammaisten kaltoinkohtelu nostattaa karvat pystyyn?

Ilta-Sanomat tiistaina 1.6.2010.Toimittaja Pekka Pantsu kertoi vammaisten kohtelusta: Ovimies ei halunut päästää Nikoa ravintolaan ilman avustajaa.Nikosta tuli turvallisuus uhka”…

Keskustelu syntyi  aiheesta : Vammainen ei toivottu asiakas ravintolassa!”(Artsin-blogi 1.6.2010).

IS-n sivun 8 alareunassa kommentti : ”Kansa raivona vammaisten kohtelusta : kyllä tämä Kalle Havumäen tapaus (ettei päässyt ravintolaan) nostattaa karvat pystyyn…”

Tottakai jokaisella henkilöllä on oikeus päästä ravintolaan, mutta MILLOIN kehitysvammaisten kaltoinkohtelu Suomessa nostattaa kansalaisten karvat pystyyn?

Kehitysvammaisten ihmisten perus-ja ihmisoikeuksien loukkaamisesta on jo kirjoitettu täälläkin palstaalla, mutta jotenkin tuntuu, että asiaa vähätellään.

Onhan tullut jo julki ikävät tapahtumat Ylisen kehitysvammaisten myrkytyskuolemat ja Lehtimäen opistossa tapahtuneen traagisen nuoren naisen surma, jotka oikeuttavat kysyä mitä tapahtuu laitosten ja oppilaitosten suljettujen ovien takana? Nämä tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. 

On todella kummallista, jos Suomessa ei herätä vammaisten/kehitysvammaisten hoito-ongelmiin laitoksissa ja avohuollossa.

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu