Mihin on "kadonnut" Jeesus?

Etelä-Karjala Vartti-lehdessä 2.6.2010 Ari Toivonen kirjoittaa ”Nyt vierelläin on hän”: siteeraan..” PELTOLAN KOULUSSA (Lappeenranta) on jo perinteisesti laulettu kuudesluokkalaisille Jäähyväis-laulut. Laulussa on tätä ennen puhuttu Jeesuksen vierelle jäämisestä. Ei puhuta enää.Nyt vierelle jää hän.

..Peltolan koulun rehtorin Saija Suoraniemi myöntää, että kuudesluokkalaisille perinteisesti laulettavan laulun sanohin on tehty tuo mainittu muutos.Suoraniemi perustelee asiaa sillä, että nyt laulu sopii kaikille uskontokunnasta riippumatta.

– Musiikinopettaja Petri Karttunen teki muutoksen ja kertoi kyllä asiasta minulle (rehtorille) Hän on varmaan ajatellut, ettei sillä ole niin väliä. Se kuulostaa ihan hyvältä…

Kyseisen laulun sanan vaihtaminen ei Suoraniemen mukaan tarkoita perinteiden unohtamista.Hänen mukaansa perinteet ovat tärkeitä, mutta se ei saa tarkoittaa muiden kulttuureiden huomiotta jättämistä…Suoraniemi ei usko myöskään siihen, että laulun sanoittaja pahastuu yhden sanan muuttamisesta.Hän sanoo uskovansa sanoittajalta löytyvän avarakatseisuutta”  

Uskommeko me, että Anna-Mari Kaskinen on niin avarakatseineen, että hyväksyy tämän sananvaihdon?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu