Venäjä nostaa Suomen matkailun tavoitteita.

Matkailualalle on asetettu kovat kasvutavoitteet. Työ-ja elinkeinoministeriön mukaan Suomen vahvuuksia matkailualalla on ainutlaatuinen asema Venäjän naapurina, vetovoimaiset matkailualueet sekä matkailukeskittyminen monipuolisuus. Heikkouksia ovat Suomen tuntemattomuus ja saavutettavuus sekä korkea hintataso.

Työ-ja elinkeinoministeriön mukaan matkailuun liittyvien  toimialojen osuus bruttokansantuotteesta pitää nostaa yli 5 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Nyt osuus on reilusti alle 4 prosenttia.

Jos tavoite toteuutuu, työntekijämäärä kasvaa yli 170 000:een, kun ala työllistää nykyisin 130 000 henkilöä. Samalla valtio odottaa verotulojen kasvavan 7,5 miljardiin euroon 4 miljardista eurosta. -STT.

Vaikka venäläiset ovat kannattavia asiakkaita Suomelle ja erityisesti täällä Itärajan tuntumassa Lappeenrannassa ja Imatralla, ja venäläisturistien määrä on kasvamaan päin, silti suhtautuminen venäläisiin on sitä, mitä on.

Nyt esimerkiksi on keskustelu siitä, että tarvittaisiinko  tien ja katujen varrelle venäjänkielisiä opasteita, että vältettäisiin eksyneiden odottamattomat liikkeet ja harhaanajamiset.

”Venäjänkieliset tienviitat eivät saa kannatusta” kirjoittaa Etelä-Karjalan Vartti 9.kesäkuuta 2010 ja kertoo, että keskustelu on käynyt kuumaana muun muassa Etelä-Saimaan Estarit-palstalla. Kritiikki on vahva. Nimimerkki mummi 72v., ilmoittaa kantansa tavalla, joka ei jätä kysymysmerkkejä ilmaan. Jos Lappeenrantaan tulee venäjänkieliset katukyltit, tulen sotkemaan joka ainoan spraymaalilla. Samankaltaisia viestejä on myös Facebookissa, jonne on perustettu venäjänkielisiä katukylttejä vastustava ryhmä”.

”Venäjänkieliset opasteet jakavat imatralaisia”-kirjoittaa ”Imatralainen” lehti 16.6.2010.

-Venäläisturistien määrä Imatralla on kasvamaan päin ja ehdotuksia on jopa tullut kadunnimikylttien -ja katujen nimien kääntämisestä venäjäksi.

Kaikki ehdotukset on aikaisemmin tyrmätty ja lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki”.

Lehdessä mainitaan, että imatralaiset Juuso Mustonen ja Kristiina Tahvola eivät kuitenkaan tyrmää ajatusta .”Mikä ettei. Venäläiset ovat kaannattavia asiakaita täällä, pohtii Tahvola. – Isompia ja selvempiä merkkejä kylttejä voisi lisätä keskustaan ja kauppojen läheisyyteen, Mustonen lisää”.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu