Mielipiteitä viisumivapaudesta ja naapurisuhteista Venäjän kanssa täältä itärajaseudulta.
Uutisvuoksen ”Katukanava” palstalla ruokolahtelainen Reino Karhu kirjoittaa 13.6.2010 Viisumivapaudesta.
Siteeraan :”Kannanotossaan eduskunnan tulevaisuusvaliokunta katsoo, että niille henkilöille, jotka voivat esittää passin, tulisi myöntää kolmen vuorokauden oleskeluun EU:alueella.
Valiokunta myös toivoo, että Itä-Suomea kehitettäisiin vahvemmin alueena vastaanottamaan venäläisturistit.
Valiokunta patistaa Imatraa ja Svetogorskia kehittämään aidoksi, rajat ylittäväksi kaksoiskaupungiksi. Tavoitteena pitäisi olla työssäkäynti ilman viisumia.
Valiokunta maalaa laajasti Venäjää raportissaan. Asiantuntijoiden avustuksella kirjoitetussa julkaisussa muistutetaan, että vuoteen 2030 mennessä äidinkielenään puhuvien määrä voi yli kymmenkertaistua Itä-ja Pohjois-Suomessa. Venäläisten kasvava määrä olisikin otettava huomioon terveys-ja koulutuspalveluissa sekä korkeakouluissa.
Suomen ja Venäjän suhteita ylistävä ulkoministeri Alexsanter Stub uskoo, että viisumivapauden toteutumisella olisi myös vaikutusta maiden välisiin kiinteistökauppoihin. Mitä helpommaksi rajan yli menevä liikkenne kehittyy, sitä paremmin myös saavutamme vastavuoroisuuden.
Suomalaisen selvityksen mukaan Venäjän oma järjestelmäkään ei anna kuitenkaan käytännön mahdollisuksia viisumivapauden toteuttamiseen. Venäjällä puuttuu edelleen esimerkiksi keskitetty väestörekisteri. Kukaan ei ilmoituksen mukaan edes tiedä, kuinka monta passia kansalaisille on myönnetty. Venäjän maahanmuuttovirasto ilmoittaa luvuksi 12-15 miljoonaa…eli jos laskemme..niin saamme noin kaksinkertaisen määrän ihmisiä Suomeen verrattuna.
Onko päättäjämme sokeutuneet? Tämä mahtava taloudellinen potentiaali pitää ottaa käyttöön hinnalla millä hyvänsä. Ovatko he ajatelleet mitä merkitsee meidän yhteiskunnallemme? Mikä on se hinta, jonka me menetämme täällä menolla?..
Naapurimaan taloudellinen ja poliittinen mahti (vaikka ei laskettaisi sotilasmahtiakaan) olisi meidän pieneelle ja vähäväkiselle yhteiskunnallemme ja varsinkin näin rajaseudun kunnille murskaava ennen pitkää…
Meillä on tonttimaata suomalaisille aivan riittävästi, Emme tarvitse ”lisämaata” uskon niin. En näe syytä, että tarvitsemme erityistä ”vaihtokauppaa”, jossa luovutamme omaa määräysvaltaamme ulkopuolisille kinteistökauppojen muodossa.
Ei kannata olla snisilmäinen ja mennä suinpäin tilanteisiin, josta on ehkä mahdoton palata.
Muuten kannatan hyviä naapurisuhteita ja kaupankäyntiä palveluiden ja tavaroiden muotossa.”, näin siis tuumii ruokolahtelainen Reimo Karhu.
Uutisvuoksi kirjoittaa myös ”Rajanylitykset yltämässä ennätyslukemiin Imatralla.” siteeraan: ”..Kuluvan vuoden alkupuoliskolla Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomien rajanylityspaikkojen kautta on kulkenut yhteensä 2 991 000 matkustajaa.Luvussa on kahdeksan prosentin kasvu edelliseen vuoteen verrattuna ja niukka ylitys jopa ennätysvuoden 2008 tasoon.
Voimakkainta kasvu on Imatralla.Ylittäjämäärät lähtivät selvään nousuun maaliskuussa, jonka jälkeen rajan ylityksiä on tehty kuukausittain jopa 20 000 enemmän kuin ajempina vuosina.
Yhteensä Imatran rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-kesäkuun aikana 578 000 ylitystä. Pelkästään kesäkuussa raja ylitettiin 112 000 kertaa. ..Ylitysmääriä lisäävät henkilöliikenteen ja etenkin ostosmatkailun kasvu. Samalla shoppailijat ruuhkauttavat raja-asemia”.
Siteerauksia Juhani Paakkisen kirjoitiksesta 7.7.2010 Imatralainen-lehdessä. Venäläistä kulttuuria : ” Imatralla kuten ympäri Suomea eletään kesätapahtumien kuuminta aikaa.Täällä venäläisiä parveilee runsain määrin kaupoissa ja kaduilla. Imatra panee parastaan viihdyttääkseen vieraita. Paikalliset viestimet kertovat viikottain venäläisestä ostajasta ja hänen vaatimuksistaan paremmasta palvelusta.Venäläinen kulttuuri edellyttää sanojien mukaan asiakaslähtöisempää otetta kuin imatralainen.
Ylistämisessä pelkän ostostapahtuman perusteella on riskinsa. Luodaan helposti stereotypioita. Kyse ei ole välttämättä kulttuurista lainkaan. Yksilöt ovat erilaisia…
Kasvavat vierasmaalaisjoukot ovat meille vielä suuri haaste. Emme oikein tiedä miten heihin pitäisi suhtautua. Kansallisesta jaottelusta käytännön tilanteissa tulisi päästä eroon…
..On kummallista rakentaa palveluja ja kohdella ihmisiä sen mukaan mistä he ovat kotoisin. Miksi me kaikessa korostamme venäläisten vaativan sitä ja tätä?Miten muiden kansallisuksien vaatimuksiin vastataan? Onko imatralaisella oikeutta vaatia mitään?
Etelä-Karjala on parikymmentä vuotta pyrkinyt kehittymään Venäjä-osaamisen edelläkävijäksi. Päämäärä on saavuttamaton.
Kaupallisuuden huumassa on syytä pitää mielessä millainen maa napurissa on. Pelkään pahoin, että meidän naapurituntemus pysähtyy lähimmälle bensatankille.
Etelä-Karjalan tulee vaatia, että maiden kanssakäymistä kehitetään vastavuoroisuuden periaatteella. Tämä koskee esimerkiksi vapa-ajan rakentamista Kannaksella.”, näin siis Juhani Paakkinen.
Mielestäni se on hienoa, että ostosmatkailu Venäjältä Suomeen kasvaa kovavauhtia, mutta ylempänä mainituissa mielipiteissäkin näkyy, että yksilöt ja mielipiteet ovat erilaisia täällä Imatralla, mutta joka tapauksessa naapurisuhteet Venäjän kanssa ovat tärkeitä ja niistä olisi syytä pitää hyvää huolta. Eikös niin?
”Kaupallisuuden huumassa on syytä pitää mielessä millainen maa napurissa on. Pelkään pahoin, että meidän naapurituntemus pysähtyy lähimmälle bensatankille.
Etelä-Karjalan tulee vaatia, että maiden kanssakäymistä kehitetään vastavuoroisuuden periaatteella. Tämä koskee esimerkiksi vapa-ajan rakentamista Kannaksella.”, näin siis Juhani Paakkinen.”
Ei ole velivenäläiseen luottamista. Hehän taas eivät luota Venäjään valtiona ja yhteiskuntana. – Siitä osoituksena on jatkuva investoiminen ulkomaille ja olikargeilla helikopteri rahoineen valmiina tehtaansa takapihalla.
Ensiksi on tehtävä selväksi lähihistoriamme kipupisteet. – Ei tule naapuri tänne hillumaan niin kuin Talvi- ja Jatkosotia ei olisi koskaan ollutkaan. On jämpti niin. Oli rahaa kuinka paljon tahansa.
Toiseksi on Venäjän saatava mm. väestörekisterijärjestelmänsä ja eri viranomaisten välinen tietojenvaihtojärjestelmänsä toimimaan. Samoin passien pitää olla sellaisia, että henkilön identifiointi on aukotonta. Nyt ei ole. – Muutenhan tääkkä seilaa kuka vaan.
Kun kuljen Lappeenrannan keskustassa, Hyrymäki-Myllymäki alueesta nyt puhumattakaan, niin näen ja ymmärrän sen rahan määrän. Satoja miljoonia euroja. Lappeenranta on tax-free myynnissä Helsingin tasoa, kahden kaukana muista paikkakunnista. – Enkä vähättele sen kaiken merkitystä. – Vaan elettiin sitä Lappeenrannassa ennenkin, miekii 50-luvulta lähtien.
Kaupan, ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden esteitä tulee poistaa, mutta rehellisessä yhteistoiminnassa. Tälläinen oli heinäkuun alusta voimaan tullut 50 kg:n päivittäisen tullivapaan kaupan enimmäismäärän muutos (Venäjän puolelta).
Venäjän kielen opetusta tulee lisätä. Vaikka ruotsin kustannuksella. Lyhyitä viisumivapauskokeiluja tulee aloittaa ja niiden kokemusten kautta tehdä jatkopäätöksiä. Jne., jne.
Entä jos rupla olisikin kaupan maksuväline? Muutaman kassan voisi kokeeksi ohjelmoida euroilla/ruplilla toimiviksi. Pelaahan se Tallinnan / Tukholman lautoillakin.
Kun ulkoministeri Stubb Etelä-Karjala maakuntavierailuilla vertasi suomalaisten Espanjan kiinteitökauppoja venäläisten kauppoihin Suomessa, oli se EU-asiantuntijalta aliarvioinnissaan kuin kuulijalle silmille sylkemistä.
Samoin lappeenrantalaisen Kokoomus-vaikuttajan, toimitusjohtaja Tom Hultinin esitys katukylttien kaksikielisyydestä. Onneksi valtuuston enemmistöllä oli järki päässä.
Luin `Venäjän Kauppatie´ -lehdestä otsilla ”Paasikiven ja Kekkosen linja toi hyviä tuloksia” otsikolla kirjoituksen, joka henki Kylmän Sodan tilanteen kaipuuta. – Sitä ei tule. Neuvostoaikaista liturgiaa ei kukaan kaipaa, paitsi Putin-pappi.
Teemalla ”varjelen vartija sitä” rohkeasti eteen päin!
Ilmoita asiaton viesti
Ongelmana on että Venäjä ei anna todellista viisumivapautta ulkomaalaisille koskaan. Venäjä keksii aina jonkin vakuutuksen tai lupalappusen, joka on hommattava ja maksettava ennenkuin rajan yli voi mennä.
Vapaus on venäjänkielessä vain teoreettinen sana. Venäläinen ei koskaan tule ymmärtämään mitä todellinen vapaus on.
Ilmoita asiaton viesti
#1Tynkä-Karjalan Antti ” ensiksi on tehdä selväksi lähihistoriamme kipupisteet.- ei tulee naapuri tänne hillumaan niin kuin Talvi-ja Jatkosotia ei olisi koskaan ollutkaan ..”:
oletteko sitä mieltä, että historialliset tapahtumat joista te mainitsette, eivät koskaan anna rauhaa ja luottamusta tulevillekään sukupolville ja jäävät painamaan mieltä raskana taakkana heillekin? Onko mahdotonta päästä tämän yli ?
Mitä tulee Jatkosodasta, niin eikös Suomi ollut natsisaksan liittolainen ja lähti vapauttamaan menetettyä Karjalaa ja sen perässä innostui ”hakemaan” maata SuurSuomea varten?, kunnes Saksa hävisi ja Suomi mukana?…Jos molempien maan (Suomen ja Venäjän) johtajat tekivät mitä tekivät, niin onko nykysukupolvi siihen syyllinen?..
Ilmoita asiaton viesti
#3: Ei unohdu, ne tapahtumat ovat suomalaisille vähintään meemeissä.
Violan on syytä tutustua Suomen historiaan ja unohtaa nuoruudessa opetettu neuvosto-oppi. Maassa maan tavalla. Suvereeni historianopetus on syvältä…
Nykysukupolvi voi korjata tehdyt vääryydet.
Ilmoita asiaton viesti
# 1 Tynkä-Karjalan Antti ” Lappeenranta onTax free-myynnissä Helsingin tasoa”:
niin on, ja Imatran ”Tax free-myynnin raju kasvu jatkuu” kirjoittaa Uutisvuoksi 13.7.2010.siteeraan : ”Verottomien ostosten määrä Imatralla jatkaa voimakasta kasvua…Kesäkuun tax-free myynti Imatralla oli 0,7 miljoonaa euroa…tammi-kesäkuun aikana myynti on kasvanut 21prosenttia viime vuoteen verrattuna. Tax free-myynti Imatralla vastaa viittä prosenttia koko maan verottomasta kaupasta.
Koko maassa tax free-myyntiä on syntynyt alkuvuodelta 75 miljoonaa euroa”.
Ilmoita asiaton viesti
”…Jos molempien maan (Suomen ja Venäjän) johtajat tekivät mitä tekivät, niin…”
– silloin oli Neuvostoliitto, ei Venäjä
– Stalin ei ollut venäläinen
– nyky-Venäjä on NL:n seuraajavaltio omasta halustaan
– Rytin ja Stalinin rinnastaminen ei onnistu edes ajatusleikkinä
Mukavaa oli havaita myönteistä kehitystä Imatralla – kävin kuulemassa juuri jazzia ja katsomassa koskinäytöksen Sibeliuksen tahdissa. – En usko sen olevan mitenkään pois Lappeenrannalta, päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
# 4 Tynkä-Karjalan Antti ” Violan on syytä tutustua Suomen historiaan ja unohtaa nuoruudessa opetettu neuvosto-oppi ”:,
kiitos neuvosta, mutta en yritä unohtaa ”neuvosto-oppia” vaan verrata tietoja keskenään joita täältä saan ja mitä oli siellä opetettu…esim., Talvisodan tapahtumat kääntyivät päälaelleen..siitä mitä oli opetettu.
#4 ” Nykysukupolvi voi korjata tehdyt vääryydet” : kunpa olisivatkin niin fiksuja!
Ilmoita asiaton viesti
Tynkä-Karjalan Antin tapaisia ikuisesti talvi- ja jatkosodassa pyöriviä on vain pieni mutta äänekäs vähemmistö suomalaisista. Ei kannata liikaa noteerata.
Ilmoita asiaton viesti
#6 Tynkä-Karjalan Antti :
-Silloin oli Neuvostoliitto, ei Venäjä
-Stalin ei ollut venäläinen..” :
sitä minäkin tässä, että miksi meidän pitää edelleen kantaa harteillamme sitä raskasta taakkaa..?, jos vielä jatkosota oli käyty georgialaisen ei venäläisen johdolla?
En halunnut millään tavalla loukata silloista Suomen prsesidenttiä Rytiä…
Tästä viisumivapaudestahan oli keskustelu 25.5.2010 täällä :
reijotossavainen.blogit.uusisuomi.fi/…./venalaisille-ei-viisumivapautta-syyna-rikollisuus-ylimielisyys
minä yritin tuoda lisää mielipiteitä täältä itärajaseudulta..tekin olette täältä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on ollut suljettu alue kylmän sodan aikana. Sen aikana syntyi sukupolvia, jotka eristäytyivät ja oppivat pelkäämään kaikkea vierasta. Näitä kävin kerran Tukholman satamassa risteilyllä stereotyyppejä on meillä omasta takaa aika paljon.
Sen tiedän että piikkilanka-aidan molemmin puolin alueet kuihtuvat. Se ei kai ole lopultakaan kenenkään etu.
Suomessa on myös monia eri instansseja jotka pelkäävät Itärajan madaltamista sterotyyppien lisäksi. Jo valtiovalta yrittää suitsia tavaroiden ja ihmisten liikkumista suomalaisten korkeiden verokantojen takia. Sitten on työvoiman liikkuvuus ja ennenkaikkea yritysten. Venäjän alhaiset verokannat ovat uhka koko suomalaiselle verokannalle. Kulttuurimme ja kielemme suojelu (Marin tasavalta). Suomalaiselle eliitille lopultakin on pelkona että maamme venäläistyy ja isot markkinat hotkaisevat pienen alueen mukanaan. Sen mukana menisi sitten valta. Ek ja SAK joutuisivat liian isoon junaan esmerkiksi.
Siksi pirulle ei pidä antaa pikkusormea ajattelee moni. Nostin kissan pöydälle, mitä siihen sitten sanotaan ?
Ilmoita asiaton viesti
Venäläisiä turisteja liikkuu tuolla kaakon kulmalla todella runsaasti. Niin paljon että mahdollisuuksia opiskella venäjää on lisättävä.
Saimaan rantoja ei kuitenkaan pidä myydä Venäläisille. Tämä on herättänyt sen verran närää että siitä on jo muodostunut rasite normaalille kanssakäymiselle .
Saimaa on niin ainutlaatuinen järvi että sen käyttöä varten tulisi laatia pitkälle tulevaisuuteen ulottuva strategia.
Viisumivapaus häämöttää josssain tulevaisuudessa. Vielä ei kuitenkaan ole sen aika.
Ilmoita asiaton viesti
#8 Naurava koira : ”…ikuisesti talvi-ja jatkosodassa pyöriviä..”,
kuuntelin radiosta parin päivän aikana keskustelua”Karjalaisita karjalaisuudesta”, en muista sen toimittajan nimeä joka toi esille ajatuksen siitä, että ei voi ikuisesti siirtää jopa nyt jo neljannelle sukupolvelle sitä katkerutta ja vihaa, joka on jäänyt siitä evakkoon lähtemisestä…pitäisi jotenkin antaa olla rauhassa jo tulevat sukupolvet…
Minä henkilökohtaisesti olen kokenut saman kohtalon, kaikki piti jättää, ja emme koskaan saaneet mitään takaisiin, ja emme päässeet koskaan oman kotiin asumaan, koska kylä tuhoutui kokonaan sodanjaloissa Lempaala nimisessä paikkakunnassa, jossa olivatkin kovat taistelut suomalais/saksalaisten ja neuvostoliittolaisten kesken. Neuvostoliittolaiset ehtivät siirtää meidät metsien ja vesistön läpi alueelta, joka oli jo jäämässä piiritykseen…ja suunta oli Siperiaan päin..Ural-vuoret olivat edessä kun juna pysähtyi ja osa inkeriläisistä oli sijoitettu Udmurttiaan..
Ilmoita asiaton viesti
Viittaan tuohon kommenttiin 10#
Ei kai kukaan usko tosissaan että SAK ajaa Suomen suljettuja työmarkkinoita jatkosodan takia tai valtio haluaa pitää kiinni korkeista polttonesteiden verokannoista jatkosodan takia.
Tämä koko keskustelu on niin typerää sota-vihalinjalla. Näitä putkisia ja sakseja mitä lie ei jaksa katsoa kuin 0.1% maamme väestöstä. Puhutaan välillä tästä päivästä ja todellisista syistä.
Osa kansalaisista on toki aidosti vastaan kaikkea menneisyyden takia. Heille se on verenperintö, kotoa opittua. Sotatrauma periytyy. Itse perin sen äidiltäni.
Joku Stubb, joka ei ole suomalainen vaan aito maailmankansalainen katsoo taas asiaa niin isosta perspektiivistä, ettei 99.9% suomalaisista pysy perässä. Eihän EU pelkää vaan pienet raja-alueet, jotka haluavat suojella omia markkinoitaan ja kulttuureitaan. Me olemme sen (pienuuden) vankeja. Itä- ja Kaakkois-Suomi silti palautuu autonomian ajan tilaan koko ajan. Pietarin imu on liian vahva.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitukseni ei ollut loukata blogin kirjoittajaa. – Mielipiteeni ei perustu katkeruuteen, vaan tilanteesta lähtevään, rehellisyyteen pyrkivään analyysiin.
Jos olen ”äänekäs”, johtuu se siitä, etten halua olla kotitanhuvillani ”koira” – en edes naurava. Olkoon se koira, joka niin tahtoo.
Ilmoita asiaton viesti
Violalle sen verran tarkennusta että siellä Lempaalassa ei ollut saksalaisia joukkoja vaan pelkästään suomalaisia.
Itse en ole huomannut että Suomessa erityisesti siirrettäisiin katkeruutta ja vihaa evakkoon lähtemisestä. Suomelta ryöstettyjen alueiden palauttamisella saataisiin kyllä se olemassaoleva epäluulo poistettua.
Venäjällä on maata asukasta kohden enemmän kuin millään muulla valtiolla maailmassa ja väkiluku lisäksi vähenee koko ajan.
Venäjä ei niitä Suomelta vietyjä alueita tarvitse mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
# 10 luserius ”..Suomalaiselle eliitille lopultakin on pelkona että maamme venäläistyy ja isot markkinat hotkaisevat pienen alueen mukanaan..” :
jos ajatella, niin sehän on ikuinen pelko, eihän Venäjä ole minnekään siirtymässä Suomen rajalta.
Miten voi solmia rehellisesti yhteistyötä, jos ”takaraivossa” on aina ajatus.. eihän ryssään voi luottaa..
Se pelko on ollut jo Neuvostoliiton aikana, ehkä varmaan ennenkin. Olin oppaana silloisessa Leningradissa ja aina Smolnan edessä pidin puheeni Smolnan historiasta ja kehuin suomalaisille, että Leninin ansiosta olette saaneet itsenäisyytenne..Kerran eräs turisti kuiskasi minulle, että ”kunhan ette ottaisi sitä takaisiin”? En saanut vastausta kysymykseeni :onko pelko olemassa?..ja turistikin häipyi joukkoon..
Ilmoita asiaton viesti
Viola, sanoppas se. Me emme voi voittaa pelkoamme jos emme kohtaa sitä.
Nyt suomalainen keskustelu ei ole rehellistä!
EU:n ja Venäjän välille on kaavailtu talousliittoa, vapaakauppa-aluetta. Suomi vastustaa kaikkea EU:n ja Venäjän välistä lähentymistä isoissa pöydissä. Miksi pelaamme kaksilla korteilla.
Myös EU on kiva, kunhan se ei puutu Suomen sisäisiin asioihin liikaa, verotukseen ja työmarkkinamalleihimme. Meillä on omat tulkintamme esim. työvoiman vapaasta liikkuvuudesta ja työehtosopimusten ”ulottuvuudesta”.
Se että Suomi olisi EU:n mallioppilas kaikessa on siis osin silmänlumetta. Kyllä me vastustamme tiettyjä asioita kiivaasti.
Olen monasti yrittänyt pohtia mitä Suomelle merkitsisi esim. vapaakauppa-alue EU:n ja Venäjän välillä.
Ilmoita asiaton viesti
#15 kippari ” Suomelta ryöstettyjen alueiden palauttamisella saataisin kyllä olemassaoleva epäluulo poistettua” :
Uskotteko, että se voisi joskus tapahtua? Se vaatisi niin ison kompromissi-ratkaisun, mutta onhan kaikki mahdollista kansakuntienkin kesken.
Ilmoita asiaton viesti
#17luserius : ” Venäjän ja EU:välillä on kaavailtu talouasliittoa, vapaa-kauppa alueetta.Suomi vastustaa kaikkea EU:n ja Venäjän välistä lähentymistä isoissa pöydissä. Miksi pelaamme kaksilla korteilla?” :
kova kysymys, mutta mielestäni EU on se, keneltä Suomi voi kysyä ja vaatia miksi EU ei kunnioita omien jasenmaiden mielipidettä. Kyse on Suomen naapurimaasta kenen kanssa pitäisi säilyttää hyvät suhteet ja jos EU lähtee vahingoittamaan näita EU-maitten suhteita muihin. ei EU-maihin, niin mistä se kertoo sitten koko EU:n organisaatiosta. Ajaako sekin omia etuja? ja ei välitä jäsenmaista vaikka kuinka pieni se olisi!
# ”kyllä me vastustamme tiettyjä asioita kiivasti”: tässä onkin se paikka!
# ”Kaksilla korteilla pelaamista”: Ketä tarkoitit? EU-ta vai Venäjää? :
EU:n asioista Suomella on oikeus tietää, mutta eihän Venäjä omia kortteaja näytä kenellekään, jos ei ole mitään yhteistä sopimusta asiasta. Onhan se niin?
Ilmoita asiaton viesti
#17 luserius : ” Olen monasti yrittänyt pohtia mitä Suomelle merkitsisi esim. vapaakauppa-alue EU:n ja Venäjän välillä” :
Sehän olisi mielestäni vapakauppa-alue myös EU-maaSuomen ja Venäjän välinen. En ole spesialisti, mutta näin ajattelisin…
Ilmoita asiaton viesti
#11 Kippari : ”Viisumivapaus häämmöttää jossain tulevaisuudessa. Vielä ei kuitenkaan ole sen aika..” :
25.5.2010 Etelä-Karjala lehdessä viisumivapaudesta Lappeenrannan seminaarissa : ”..Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta haluaisi kokeilla jo Suomen seuraavaan ohjelmaan ( kolmen vuorokauden oleskelu EU-alueella).
Kansanedustaja Päivi Lipponen tulevaisuusvaliokunnasta arvioi että konsulaattien henkilöstö tarve vähenisi viisumattomuuten vähenemisen myötä, mutta toisaalta rajalle tarvittaisiin enemmän henkilöstöä passintarkastukseen. Jotta viisumivapaus voisi toteutua se vaatisi passinuudistusta Venäjällä.
-Kyllä minä näen tässä niin valtavan suuria mahdollisuksia. Varsinkin täällä raja-alueella Imatralla ja Lappeenrannassa.Se olisi suunnaton voimavaraa aluen elikeinolle, jos Venäjä pääsisi tänne hoidattamaan terveyttä, tekemään arkisia hankintoja ja viettämään jopa kylpylälomaa täällä alueella, Lipponen sanoi ”.
Siis tästä Lipposen puhesta tulee sellainen kuva, että ollaan jo suunnittelemassa käytännön asioita, jopa konsulaattien puolesta helpottaakseen heidän elämää…
Ilmoita asiaton viesti
#11 Kippari :
tarkennus vastaukseni 21,
siteeraukset olivat Päivi Lipposen puhesta Lappeenrannassa 25.5.,pidetyssä EU-Venäjä-foorumissa, jossa eduskunnan tulevaisuusvaliokunta esitti viisumivapaudenkokeilua Suomen ja Venäjän välille.
Kokeilussa venäläiset voisivat saada kolmen päivän oleskelulupia raja-alueille Kaakkois-Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
#17 luserius :
vastaukseni 20 vapaakauppa-alue.
Kävin Wikipedia sivulla ja tutkailin vapaa-kauppaa, sen hyötyista ja haitoista ja periaatteessa mitä se on.
Siteraan sieltä :” Vapakauppa tarkoittaa yleensä ihmisten ja yritysten oikeutta käydä kauppaa keskenään vapaasti myös valtakunnallisten rajojen yli. Se siis tarkoittaa rajoitusten, kuten tullien tai tuontirajoitusten puuttumista kahden tai useamman valtion välillä.
Vapaakauppa on siis markkinatalouden rajoittamattomin kansainvälisin muoto, jossa ihmisten keskinäisille kanssakäymisille ja sopimuksille asetetaan mahdollisimman vähän rajoituksia”.
Jos luetaan tätä tekstiä niin selvä on, ettei se onnistu EU-maan ja ei Eu-maan kesken jos ei ole maiden välistä viisumivapautta. EU-maiden kesken se on varmaan ihan OK, koska EU-alue on vapaakauppa-alue.
Tähän liittyy vielä sitten WTO, jonka tehtävä on kaupan esteiden vapauttaminen..
Ilmoita asiaton viesti
Nimim. Luuserius siis kannattaa vahvemman oikeudella tapahtuvia etnisiä puhdistuksia ja niiden tulosten voimassapitämistä. Mistään venäläisten viisumivapaudesta ei tietenkään pidä edes keskustella, ennenkuin Suomelta ryöstetyt alueet on palautettu.
Ilmoita asiaton viesti
#24 Temmi ”Mistään venäläisten viisumivapaudesta ei pitäisi keskustella, ennen kuin Suomelta ryöstetyt alueet on palautettu” :,
Voihan kansa keskustella ”sananvapauden ja oman mielipiteen” merkeissä. ”Keskustelevathan” ulkoministeri ja kansanedustajat..,
kiitos mielipiteestänne!
Ilmoita asiaton viesti
Käy selvästi ilmi,Violan lukeneen pelkästään neuvostoliiton kirjoittamaa historiaa,josta puuttuu talvisota.Suomi on syyllinen nykytilanteeseen liittoutumalla saksan kanssa jatkosodassa.Oliko suomella muuta mahdollisuutta?.
Jos Venäjä haluaa olla sivistynyt kapitalistinen valtio,olisi syytä tunnustaa neuvostoliiton aikaiset vääryydet.
Ilmoita asiaton viesti
#26 Juntti : ” Käy selvästi ilmi, Violan lukeneen pelkästään neuvostoliiton kirjoittamaa historiaa” :,
jos pelkästään Talvisodasta puhutaan, niin vastaukseni on kommenttini #7.
En voi puhua Venäjän puolesta, tuon esille omia henkilökohtaisia mielipiteitä ja kokemuksia. Sehän on hieno juttu jos ihminen ja vielä hienompi jos joku valtio tunnustaa vääryytensä.., mutta Venäjä ei ole enää Neuvostoliitto, joten tässäkin asia mutkistuu, mielestäni..
Ilmoita asiaton viesti
Ei nimenmuutos paranna eikä pahenna ihmistä eikä valtiota.Entiset synnit seuraa mukana.
Ilmoita asiaton viesti
#28 Juntti :
En vertaisi ihmistä ja valtiota keskenään, koska ihmisen persoona jää samanlaiseksi, vaikka nimi muuttuisi, mutta valtion osalta nimenmuutos voi johtaa sihen, että koko organisaation järjestelmä ja hallinto muuttuu ja voivat olla ottamatta entisen organisaation synnit niskoilleensa. Tämä periaatteessa, en tarkoita tässä Neuvostoliittoa ja Venäjää.
Ilmoita asiaton viesti