Saimaan saaressa pikkuinen torppa…

istuu portailla Nestori Miikulainen. Huuliharppua soittaa ja NORPPA nousee pinnalle pärskähtäen”,

näin laulussa, mutta kuinka kauan se norppa ”nousee pärskähtäen pinnalle” riippuu meistä nykyihmisistä, siitä miten me suojelemme Saimaannorppaa?

Tänään 21.7.2010 Uutisvuoksen uutiskanava sivulta :

EU:n ympäristökomissaari vierailee Suomessa tutustumassa saimaannorpan suojeluun.

EU:n ympäristöasioista vastaava komissaari Janez Potocnik tutustuu saimaannorpan suojeluun Saimaalla keskiviikkona.Potocnik viipyy Suomessa torstaihin saakka.

Vierailun aiheena on lisäksi maatalouden ympäristönsuojelu.

Potocnik tapaa Suomessa ympäristöministeri Paula  Lehtomäen (kesk) ja maa-ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan(kesk) lisäksi ympäristöjärjestöjen edustajia.

Suomi sai toukokuussa EU-komissiolta virallisen huomautuksen saimaannorpan suojelusta. Komissio katsoi, ettei suojeluun ole kinnitetty riittävästi huomiota.

Saimaannorpan lisääntymis-ja levähdyspaikkojen suojelemiseksi vaadittiin lisäätoimia. Komissio esitti huolensa myös kalastuksesta johtuvista norppakuolemista- STT.  

-Saimaannorppa on aito suomalainen ja aito ”saimaalainen” laji, jota ei tavata missään muualla maailmassa. Se on yksi harvoja makean veden hyljelajeja ja yksi maaiman uhaanalaisimmista hylkeistä.

Saimaannorppa on viimeisen jääkauden jälkeisen jään sulamisen ja maankohoamisen seurauksena Saimaan altaaseen eristäytynyt relikti-eli jäänelaji.

Samaa alkuperää ovat sen lähisukulaiset laatokan-ja itämerennorppa. Saimaannorpalla on omat netti sivut

www.sll.fi/saimaannorppa Lähde: Luonnonsuojelu liitto.

Annetaanko Saimaannorpan kuolla sukupuuttoon vai pelastammeko seuraaville sukupolville? ”Hänhän” on tuonut meille ”terveiset” kaukaiselta jääkaudelta!?

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu