Synnytysvalmennus nettiin ja lääkkeillä synnyttämään!

Katja Juurikon kirjoitus Uutisvuoksessa 25.7.10.” Synnyttäjät pääsevät enää harvoin tutustumiskäynnille”

”-Sairaalat ovat vähentäneet synnytysvalmennusta radikaalisti.  Muutaman viime vuoden aikana monissa sairaaloissa on luovuttu ennen synnytystä tehtävistä tutustumiskäynneistä.  Lisäksi varsinaista valmennusta on siirretty nettiin.

Kätilöliitto on huolissaan valmennuksen kurjistumisesta . Sen mukaan netin videot ja tietopaketit eivät anna riittävää tietoa odottajille. Tiedon puute lisää liiton mukaan synnytykseen liittyviä pelkoja.

Moni sairaala lopetti synnytysvalmennuksen tai vähensi sen määrää muutama vuosi sitten säästösyistä.

Sairaaloiden lisäksi synnytykseen valmistautuvia tukevat kaupunkien neuvolat.

Vuosi sitten voimaan astunut asetus neuvolatoiminnasta velvoittaa kuntia järjestämään synnytysvalmennusta osana perhevalmennusta.

Kaikissa kunnissa tämä ei kuitenkaan toteudu, koska säästöt ovat osuneet myös perhevalmennukseen-STT

5.5.2010 Iltalehti ”Kätilöliitto vastustaa synnytysyksiköiden vähentämistä” : ” Kätilöliitto pelkää, että synnytyksiä käynnistetään jatkossa yhä useammin lääkkeillä, jos synnytysyksiköiden määrää vähennetään..

Kätilöliitto vastustaa myös työryhmän esitystä potilashotelleista, joissa raskaana olevat voisivat odottaa synnytyksen käynnistymistä.

– Ei naisia voi kohdella kuin esineitä. Eivät naiset suostu odottamaan potilashotelleissa kenties yksin, erossa perheestä synnytyksen käynnistymistä, sanoo Suomen Kätilöliiton puheenjohtaja Terhi Virtanen.-STT”

Muistaakseni entinen päämisteri innosti naisia synnyttämään. Auttaisiko synnytyslakko parantamaan synnytysvalmennusta ja lempeiden synnytysolosuhteiden järjestämistä?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu