Potilas unohtui päivystykseen.

Kirjoittaa Anu Pakarinen 4.8.2010 Uutisvuoksessa. Sitaatteja siitä : ” Päivystävälle lääkärille kävi paha kömmähdys Honkaharjussa viime viikon maanantaina. Illan viimeisiin potilaisiin kuulunut iäkäs nainen ja hänen seuranaan ollut aviomies unohtuivat yöksi vastaanottohuoneeseen, jonne heidät oli ohjattu ensiavun jälkeen seurantaa varten.

Noin puolentoista tunnin odottelun jälkeen pariskunta alkoi ihmetellä hiljaisuutta ja kävi huhuilemaan ja aukomaan ovia.

Yllätys oli suuri, kun he huomasivat, ettei päivystyksessä ollut enää ristinsielua..

Päivystykseen unohdettu potilas :

-Kello alkoi olla 23:30, kun kävimme siunailemaan, että kuinka ihmeen pitkään täällä pitää olla. Kun mies kävi huhuilemaan ja koputtelemaan ovia, kukaan ei vastannut. Lääkärin huone oli pimeänä ja käytävätkin hämäränä.Kaikki olivat lähteneet pois, rouva kertoo.

Aikansa seikkailtuan he menivät lopulta sairaalan pääovesta ulos…

Julkisuuteen asia nousi vasta viikkoa myöhemmin median saatua vihiä päivystykseen unohdetusta potilasta. Tätä kautta myös ylilääkäri Tuomo Pöyry Honkaharjun sairaalasta kuuli asiasta.

-Olemme käyneet läpi asiaa tänään, ja valitettavasti niin on päässyt käymään. Ikävä juttu, Pöyry pahoittelee.

” Inhimillinen erhe vilkkaana iltana”.

 Ylilääkäri Tuomo Pöyry ei ole vielä keskustellut virheen tehneen lääkärin kanssa tapahtuneesta..

– Täytyyhän tällaiseen reagoida. Varmasti keskustelemme lääkärin kanssa. Vielä emme ole käyneet asiaa hänen kanssaan läpi. Pöyry korostaa, ettei unohdetun potilaan tila ollut vakava.

– En yritä puolustella, mutta missään nimessä kyse ei ollut vakavasta sairaudesta…Jatkossa kaikki tilat tarkistetaan ennen kuin päivystys suljetaan”.

Kyseisenä iltana työvuorossa oli lääkärin lisäksi kaksi hoitajaa. Kun iäkäs imatralainen nainen ja hänen miehensä saapuivat, odotushuoneessa näkyi heidän mukaansa korkeintaan kolme muuta potilasta ja vaikutelma oli rauhallinen.

Pöyryn mukaan ilta oli ollut kuitenkin vilkas. Pelkästään viimeisen tunnin aikana päivystyksessä kävi yhdeksän potilasta.

– Tämä on fakta ei puolustus..Inhimillinen erehdys, jollaista ei tietenkään saisi sattua, Pöyry huokaa”.

Missä mennään? Onko Valtakunnassa kaikki hyvin? Naiset joutuvat synnyttämään parkkipaikalla, potilaat unohdetaan vastaanottohuoneeseen yöksi..?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu