Kehitysvammainen ei saanut tavata 97v isomummoaan, edunvalvoja kielsi.

”Vammainen halua asua kuten muutkin” otsikolla kirjoittivat tänään HS mielipidesivulla Kehitysvammaliitosta Susanna Hintasala, Markku Niemelä Etevasta ja Markku Virkamäki Kehitysvammaisten Palvelusäätiöstä.

Siteeraan edelleen heidän kirjoitustaan :”Onko Suomella varaa uusiin laitoksiin ja hyvinvopintipalvelukeskuksiin? Näennäisestä tehokkuudestaan huolimatta suuret keskittymät tuottavat paljon hallinnollisia kustannuksia järjestelmän ylläpitämisestä. Syntyy eristäviä toimintakulttuureja, jotka heikentävät yksilön toimintakykyä ja syrjäyttävät tavallisesta elämästä. Ihmisten sosiaaliset suhteet katkeavat ja omatoimisuus kärsii.

Kehitysvammaiset ihmiset ja heidän perheensä eivät halua näitä uusia laitoksia. Vammaisia ihmisiä ei saa pakottaa mihinkään erityisiin asumisjärjestelyihin. Kehitysvammaiset ihmiset haluavat elää kuten muutkin ihmiset tavallisissa asunnoissa muitten ihmisten keskellä.” 

Kokemuksieni mukaan yksityiset yhdistykset ja yhteisöt ovat haistaneet bisneksen, 16 asukkaan laitos pyörittää yli miljoonan budjettiä. Yksityisen laitosten valvonta ontuu pahan kerran…

Oma yksityinen taisteluni yksityistä laitosta vastaan kehitysvammaisen omaiseni tapaamisten puolesta vain kiristyy..

Eilen äitini, 97v isomummo ”heitettiin ulos”  kun hän yritti pyörätuolissa taksikuskin työntämänä tulla tapaamaan yksityseen laitokseen kehitysvammaista lapsenlapsenlastaan, jota hän kaipaa kovasti. Äitini hoiti lapsenlapsenlastaan paljon tämän ollessa pieni Neuvostoliitossa ja oli tietysti hyvin pahoillaan tapahtuneesta. Vammainen omaisemme ehkä näki isomummonsa (Babuljan) ulos käännyttämisen. Mitä mahtoili puhumaton vammainen ajatella. Syyksi selitettiin edunvalvojan kielto, joka ulottuu nyt ei vain minuun isoäitiin, ystäviin vaan myös vanhaan isomummoon.

Mitä laitos halua peitellä?

Olen saanut nyt pienen kansanlikkeen tuekseni tässä toivottomassa taistelussa kehitysvammahuollon järjestelmää vastaan.Tukijat myös leimataan, kuten sai Olli Rehn kokea taistellessaan ystävänsä Alpo Rusin puolesta valtiota vastaan. Siinä taistelussa oikeus voitti.

Tavallisen kansalaisen taistelu oikeuksien puolesta on paljon kovempaa kuin useammat tietävät!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu