EU-raha siivittää kulttuurin yhteistyötä Pietarin kanssa

Kirjoittaa Anne Kotiharju artikellisaan 17.2.2010.,siteeraan : ” Imatra ja Lappeenranta kasaavat kiireellä jopa miljoonien eurojen Enpi-projekteja. Romanssimusiikki soi ja päättäjille järjestetään huipputapaamisia. Jaossa oleva iso-hankeraha pistää ideanikkareihin vipinää.

Venäläinen kulttuuri saattaa vyöryä lähivuosina Imatralle ja Lappeenrantaan aivan uudella voimalla. Imatra ja Lappeenranta muhittelevat isoja, jopa miljoonien eurojen EU:n Enpi-rahoituksen kulttuurihankkeita Pietarin kanssa.

Imatra suunnittelee romanssimusiikin ympärille kietoutuvia erilaisia seminaareja ja muita tapahtumia.

Lappeenranta puolestaan halua rakentaa kaikille taiteenaloille kulttuurisiltoja  Pietariin. Imatran ja Lappeenrannan johtoa ja puuhaihmisiä sukkuloi tiuhaan rajan yli Enpi-rahankin siivittämänä..”.

En ole tietoinen onko miljoonia saadu, mutta imatralaisena voin todistaa että Imatralla muhisee todella iso projekti romanssimusiikin mielessä. Meidän romanssi-projektin koordinattorina on Elena Putina. Pietarilaissyntyperäinen iskelmätähti tuli Suomeen 21 vuotta sitten. Nyt hän johtaa Imatralla isoa kultturihanketta. 

Tämän projektin merkeissä 24-25.5.2009 Imatralla oli Pietari-päivät tapahtuma, joka onnistui mielestäni erinomaisesti. Romanssimusiikin kansainvälinen Gaalakonsertti Imatran kulttuuritalon Karelia-salissa, jossa esintyivät Johanna Rusanen, Jari Sillanpää, Romantikka-yhtye laulusolistina Elena Putina, Kari Litmanen. Pietarista Albert Assadulin, Soitinyhtye Terem-kvartetti, Mihail Krylov, Evgeni Juzhin, Larisa Lusta, Pietarin kuvernöörin orkesteri.

Tiedän tarkalleen, koska osallistuin Pietarin-päivät tapahtumassa esintyjänä kansainvälisessä seminaarissa : ”Kaksi vuosisataa rinnakkain : historiaa, kulttuuria ja kauppaa-seminaari. Tavoitteena oli herättää keskustelua ja kehittää Etelä-Karjalan ja Pietarin alueen suhteita ja yhteistyötä vanhan yhteisen historian pohjalta. Minulla oli kunniaa esintyä teemalla :”Venäjänkieliset maahanmuuttajat Suomessa”  

Pian Imatralla pidetään korkeatasoinen  St.Petersburg Musical Seasons in Imatra – klassinen musiikkifestivaali.Pietarin valtiollinen orkesteri St.Petersburg State Academic Symphoni Orchestra konsertoi täydessä miehityksessä 11-13.9.,70:en hengen sinfoniaorkesterin soitto ei soi Imatralla ihan joka vuosi.., joten odotettavissa on iso kulttuuritapahtuma..

Näin siis, näillä Kaakkois-Suomen kulmilla menee kulttuurisestii..

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu