Puhutaan Venäjästä
kirjoittaa Juhani Paakkinen Imatralainen-lehdessä 1.9.2010.
Sitaatteja siitä : ” Siinähän kävi taas vanhanaikaisesti. Ministeri ryhtyi arvioimaan Venäjän taloutta ja erehtyi vertaamaan sitä pieneen Euroopan maahan. Rinnastus meni pieleen..
Luulen, että väärä sijoitus maiden paremmuuslistassa ei sinänsä ärsyttänyt Moskovaa vaan se, että pikkuinen naapuri kyseenalaistaa Venäjän keskeisen tavoitteen eli päästä suurvallaksi.. kuten Neuvostoliito oli.
Länsi on vuosia käyttänyt hyväkseen Venäjän heikkoutta ja vähät välittänyt sen mielipiteistä. Paljon moitittu Putin on nostanut maan jaloileen ja vahvistanut venäläisten itsetuntoa. Suurilla on aina pitkät varpaat.
Koti-Suomessa nousi myrsky vesilasissa…hairahtuneita ministereita syytettiin huonosta käytöksestä, harkitsemattomuudesta ja ties mistä.
Jotkut asiantuntijat olivat varmoja, että Suomen kauppa kärsii merkittävästi lausunnoista. Nämä henkilöt näkevät siis, ettei Venäjä ole kehittynyt lainkaan sitten Neuvostoliiton, jolloin kaikki vaikutti kaikkeen.
Tällainen käsitys aliarvioi Venäjän nykyjohtoa pahasti. Maassa on vallassa nuoria, moderneja johtajia kuten Kataisen tapaaminen Moskovassa osoitti. Jos Venäjä käyttäytyy edeltäjänsa tapaan, meidän on syytä jatkaa rähmällään oloa ja sulkea suumme…Kaikki ymmärtävät sen tärkeyden Suomen hyvinvoinnille
Ministerimme vakuutti, että tapaus hoituu helposti, koska hänen kollegansa oli hyvä ystävä. Oli vaihdettu viestejä. Lieneeko poteroon juuttunut, mutta en usko, että yksikään johtaja antaa ystävyyden ohittaa valtioedun. Venäläiset, jos ketkä ovat aina olleet ja ovat partiotteja.
Onneksi poliittinen poreilu näyttää asettuvan mittasuhteisinsa. Suomen ministerit ovat varmasti ottaneet opiksi. Pirujen senälle maalaajat saivat nenilleen.
Uskon, että Suomen ja Venäjän suhteet perustuvat niin suuriin yhteisiiin etuihin, etteivät pienet hutilyönnit jätä niihin naarmuakaan. Mitähän tapahtuisi jos venäläinen ministeri arvioisi, että Suomi ei ole maailman paras vaan viidenneksi paras maa?
Pääministeri kehotti jatkamaan keskustelua Venäjästä. Moneskohan rohkaisu tämän on korkealta taholta?
Täällä kaakonkulmilla vakioaiheita ovat olleet mm. sodat, venäläisten ostokset ja rahankäyttö, rantojen osto, liikkeennekäyttäytyminen, puutullit, savut ja sukupuolitaudit..
Venäjä on edelleen niin suuri mälli, ettei sitä pysty pureskelemaan. Venäjä on Eurooppa ja Asiaa….
Jätetään historia vähäksi aikaa rauhaan ja keskustellaan millaista elämä on tänään naapurissa, mitä ihmiset ajattelevat ja toivovat. Miten venäläisiä hallitaan?..
Meidän tulee jatkuvasti pitää esillä vastavuoroisuus..”.
näin siis Juhani Paakkinen atikkelissaan.
Kirjoitus on mielestäni erittäin hyvä, voisin lisätä vielä, että ”puhutaan” myös venäläisistä ja venjänkielisistä keskuudessaamme. Suomessa asuu nykyään n.50 000 venäjänkielistä maahanmuuttajaa, se on toiseksi suurin ja nopeimmin kasvava kielivähemmistö ruotsinkielisten jälkeen ( yli 280 000). Imatralla asuu n.600 ja täällä rajavyöhykkeellä joittenkin laskelmien mukaan n.5 000. Eivät kaikki Venäjältä muuttaneet ole venäläisiä, on ukrainalaisia, valkovenäläisiä, tatareja, mordvalaisia, mutta suurempi osa n.30 000 on inkerinsuomalaisia paluumuuttajia.
Venäjänkielisten kielellinen, kulttuurinen ja ammattilinen osaaminen olisi merkittävä voimavaraa Suomelle.
Tietenkin integraation onnistuminen riippuu paljolti maahanmuuttajan halukkuudesta kielen oppiimiseen ja yhteisölliseen osallistumiseen, ja vaatii myös vastaanottavalta yhteiskunnalta ymmärrystä maahanmuuttajan henkilökohtaista ja historiallista taustaa kohtaan.
Vähemmistövaltuutettu toteaa selvityksessä ”Venäjänkielisenä Suomessa 2008″, että siteeraan : ” Suomessa…venäjänkielisiin kohdistuu erityisiä ennakkoluuloja ja asenteita”.
Monet Suomeen muuttaneet venäjänkieliset ovat korkeasti koulutetuja, mutta silti moni on jäänyt työttömäksi. Tässä mielessä maahanmuutto on ”aivovuotoa” Venäjältä Suomeen, mutta myös ”aivotuhlausta” venäjänkielisten jäädessä työmarkkinoiden marginaaliin.
Venäjänkielisten maahanmuuttajien aktiivisuus yhteiskunnassa on vähäistä. Monet eivät ole oikeuksistaan tietoisia ja passiivisesti suhtautvat politiikkaan, joten heidän mielipitensä jää kuulematta.
Itse yritin ja olen yrittänyt olla aktiivinen kaikkina näinä vuosina, mutta huomasinkin, ettei suomalainen yhteiskunta tykkää venäjänkielisten aktiivisuudesta ja vielä vähemmän meidän kritiikistämme ja epäkohtiin puuttumisestamme.
Kuitenkin nyt venäjänkielisenä maahanmuuttajana haluan kiittää US-bloggaajia siitä, että olette niin kuin ”hyväksyneet” minut ja kirjoituksiinikin tulee kommentteja, vaikka suomenkieleni on heikko ja kirjoitusvirheitäkin tulee.
Toivoisin asiallisia kommentteja tähänkin bloggiin. Kiitos.
On se kumma, kun toisen naapurimme Ruotsin kanssa ei ole mitään ongelmia.
Venäjän kanssa on aina jotain häslinkiä.
Olisiko sitä syytä siihen haettava joskus muualta kuin aina meistä suomalaisista?
Ei suhtautuminen Venäjään voi olla mikään erkoistapaus. Sen pitää Venäjänkin ymmärtää.
Ilmoita asiaton viesti
Eräiden tutkimusten mukaan jopa 70 % suomalaisista suhtautuu kielteisesti venäläisiin. Kokoomuksen kolmen kärkiministerin kamppanja-avaukset on ymmärrettävä tätä taustaa vasten. He kutittelevat tämän enemmistön tunteita, kuten uusi upea pääministeimme sattuvasti sanoi.
Tämä on siis enemmän kuin myrsky vesilasissa, eikä pidä olla stupid.
Ilmoita asiaton viesti
”Umom Rossiju nje ponjat..”
Ei pidä paikkaansa, Venäjää voi täysin ymmärtää.
Ilmoita asiaton viesti
2 :”Eräiden tutkimusten mukaan jopa 70 % suomalaisista suhtautuu kielteisesti venäläisiin.”
Oletko koskaan miettinyt, että minkä ihmeen takia näin on?
Ilmoita asiaton viesti
”Monet Venäjältä tänne muuttaneet korkeasti koulutetut jäävät usein työttömiksi.” Niin näyttää käyneen vastaavanlaisille suomalaisillekin. Eli marginaaliin jäävät niin suomalaiset kuin venäläisetkin älyköt.
Ilmoita asiaton viesti
puhutaan venäjästä-Miksi??
Ilmoita asiaton viesti
Aivovuodosta ja aivotuhlauksesta sen verran että tuo ajankohta, jolloin Inkeriläisten paluumuutto Suomeen alkoi, oli sodan jälkeisen Suomen pahimman työttömyyden aikaa. Työtä ei ollut kantaväestöllekään tarjolla ja monet yrittäjät ajautuivat konkurssiin.
Ne Venäläiset, jotka ovat hakeutuneet Suomen ja Venäjän välisen kaupan palvelukseen, ovat pärjänneet oikein hyvin siltana Suomen ja Venäjän välillä.
Edellytys on kuitenkin Suomen kielen kohtuullinen osaaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Joillakin on revanssihenkeä.
Ilmoita asiaton viesti
#1 tulikivenkatku, lainaus > ” Venäjän kanssa on aina jotain häslinkiä” ,
-ainahan naapurin kanssa on häslinkiä, talossa kun talossa. Kaksi maata, kaksi erikulttuuria ja vierekkäin sattuivat olemaan, joten häslinkiä voi syntyä, mutta hyvää on kun löytyy aina ratkaisu olla sopusoinnussa ja asioissa mennää eteenpäin molempien maiden hyväksi.
Ilmoita asiaton viesti
9: Ruotsissakin on erilainen kulttuuri kuin Suomessa, mutta siellä ei enää ole suurvaltapullistelua, vaan Ruotsista on kehittynyt sivistysvaltio.
Ilmoita asiaton viesti
Onko asiallista muistuttaa, että elokuussa 1939 Neuvostoliitto sopi Hitlerin kanssa, että itsenäinen Suomi ”kuuluu” Neuvostoliitolle.
Stalin siis käytti natseja hyväkseen, pystyäkseen laajentamaan Neuvostoliiton ”elintilaa”.
Stalin lähetti yli miljoona sotilasta suvereeniin maahan tappamaan ja tuhoamaan. Sodan seurauksena toteutui etninen puhdistus itsenäisen tasavallan laillisilla ja tunnustetuilla alueilla.
sellainen on Venäjä.
Se pitää hallussaan Suomen LAILLISIA alueita. Sieltä on rikottu 450 teollisuuslaitosta, suomalaisten toimeentulo, työpaikat ja tulevaisuus.
Siellä on rikottu ja tuhottu 45.000 pientilaa, joista tavalliset ihmiset saivat elantonsa.
Siellä on rikottu ja tuhottu hautausmaat, pyhät paikat, kirkot ja tsasounat.
Se on Venäjän HÄPEÄ. Venäjä on roistovaltio, varas, häirikkö…
Puhukaa kauniisti, tehkää mustasta valkoinen, mutta rikos ihmisyyttä vastaan pysyy eikä Venäjä voi paeta lopulta vastuutaan.
Karjala on palautettava, rikos ansaitsee rangaistuksensa, ja siihen asti Venäjä on roistovaltio, punafasistinen aluelaajentaja, häikäilemätön varas, joka aina ottaa muilta mutta ei anna koskaan mitään, paitsi ongelmia, kärsimystä ja kurjuutta.
Ilmoita asiaton viesti
#2 Matti Nieminen, lainaus > ”Eräiden tutkimusten mukaan jopa 70 % suomalaisista suhtautuu kielteisesti venäläisiin. Kokoomuksen kolmen kärkiministerin kamppanja-avaukset on ymmärrettävä tätä taustaa vasten.
– ehkä tämä, että 70% suomalaisista suhtautuu kielteisesti venäläisiin tuokin sitä ”sählinkiä” Venäjän kassa: kommentti # 1 tulikivenkatku.
#2 lainaus, > ”He kutittelevat tämän enemmistön tunteita, kuten uusi upea pääministeimme sattuvasti sanoi.”,
– ehkä he kutittelevat molempien kansojen tunteita.. pääministeri ei voi sanoa sattuvasti, sanomisen takana mielestäni saattaa olla syvempi asia kuin ”kutitteleminen”.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi ehkä hyvä muistaa se, että suomalaisetkin olivat aikansa Ruotsissa monen kielenkäytössä finnjävlar, mutta eivät ole enää. Ilmapiirin muutos vienee joidenkin osalta venäläistenkin kohdalla aikansa, eivätkä sitä valitettavasti edistä astahovit ja bäckmanit.
Ilmoita asiaton viesti
”On se kumma, kun toisen naapurimme Ruotsin kanssa ei ole mitään ongelmia.”
Ai ei ole? Ruotsi miehittää Suomen eduskutaa ja hallitusta. Ruotsi pitää Suomea edelleen Ruotsin maakuntana. Pakkoruotsalaistaminen on yksi esimerkki.
EK: Vähemmän ruotsia, enemmän venäjää http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/09/ek_vahemman_…
Ilmoita asiaton viesti
#3 vai mitä?, lainaus > ”Umom Rossiju nje ponjat” ,
– venäjäksi ” Умом Россию не понять”: käännös > ” Järjellä ei pysty ymmärtämään Venäjää”
#3 itse vastaakin : Ei pidä paikkaansa, Venäjää voi täysin ymmärtää.:
minä vastaan : Kyllä Venäjää voi täysin ymmärtää, jos halua.
Ilmoita asiaton viesti
Viola hyvä,
Suomen ja Venäjän suhteet eivät voi parantua mihinkään niin kauan kuin kanssakäyminen rajoitetaan ainoastaan johtotason henkilöihin.
Kaikki yksityishenkilöt joiden kanssa olen jutellut ovat sanoneet että heidän suomikuvansa muuttui sen jälkeen kun he tapasivat tavallisia suomalaisia.
Ongelma: suomalaisten yksityishenkilöiden tapaaminen on lainsäädännöllisesti estetty Venäjällä. Olet varmaan kuullut rekisteröintipakosta. Käytännössä tämä estää maan sisäisen matkustamisen. Ja sehän johtaa siihen että esimerkiksi keskivenäjällä ei kukaan enää tapaa ulkomaalaisia – puhumattakaan siperian kylistä. Kaikki edellemainitut Karjalan lisäksi mainioita edullisia matkakohteita joissa voisi tavata ystävällisä sydämellisiä venäläisiä.
Koska FSB on keksinyt rekisteröintipakon, joka on tehty mahdottomaksi noudattaa niin sillä tavalla on onnistuttu monien vuosien ajan eristämään kaupunkien ulkopuolella asuvat ihmiset ulkomaalaisista ja heidän tietonsa muista maista ovat pelkästään uutisvälineiden ja nykyään internetin (jossa on oltava todella kriittinen) tiedon varassa.
Olen kiitollinen jos ystävyysseura alkaisi ajaa tätä rekisteröintipakon poistamista tai helpottamista. Suomessa asuvat venäläiset ovat juuri tästä syystä halunneet kaksoiskansalaisuuden säilyttää, eihän voi olla totta että isovanhempien tai serkun luona vierailun takia joutuisi rekisteröitymään miliisillä ja maksamaan 2 ruplan (0,05 EUR) päivämaksua. Tämä ei ole kuitenkaan ydin. Mahdottomaksi asian tekee se, että ei voi olla voimassa kahta viisumia yhtä aikaa. haluan vierailla itse sekä Moskovassa että Pietarissa venäjänvierailuni aikana. Moskovassa laskeuduttuani minulla on 3 päivää aikaa rekisteröityä. Viisumin on myöntänyt Pietarilainen yhtiö. Rekisteröityäkseni tarvitsen kutsujayhtiön allekirjoituksen lomakkeelle. Olen Moskovassa, kutsuja Pietarissa. Ei onnistu. Neljäntenä päivänä ilman rekisteröintiä sakko on 2000 ruplaa – tuhatkertainen. Ja koska miliisi tietää että lainrikkojan saa pidättää niin he tekevät sen jos arvioivat saavansa enemmän rahaa kuin tuo 2000.
Miten olisi tuo paljon puhuttu vastavuoroisuus. Henkilö, joka on saanut viisumin Helsinkiläiseltä firmalta tulee Lappeenrantaan käymään. Kolmen päivän sisällä on rekisteröidyttävä. Rekisteröityessä on hankittava Lappeenrannassa helsinkiläisen firman leima ja allekirjoitus ja ennen rekisteröitymistä on esitettävä pankin kuitti maksetusta alle euron maksusta, muuten ei rekisteröintiä tehdä. Ok, posti Suomen sisällä kulkee ja kaikki pelaa.
Samainen henkilö tulee seuraavan kerran Lappeenrantaan ja lähtee lentokentältä Saksan kautta Portugaliin. portugalissa vaaditaan samoin rekisteröintiä samalle Schengen viisumille. Vaaditaan portugalikielisen lomakkeen täyttöä (koska tämä kieli on maailmankieli ja sitä puhuu enemmän kuin venäjää puhutaan) ja maksua pankkiin. Samalla huomautetaan että helsinkiläisen firman edustaja olisi syytä olla paikalla allekirjoittamassa ja laittamassa leima paperiin. No voihan hotellissa rekisteröityä – ajattelen. No samaan tapaan kuin naapurissamme, hotellit vastaavat että he voivat rekisteröidä ainoastaan heillä asuvia vieraita. Jos päätän ostaa yhden yön hotellissa (olen tullut ystävieni luo, yö hotellissa on turha kulu) niin he vastaavat että rekisteröinti on ainoastaan hotellissa asutulle ajalle.
Eli kuten vanha tv-sarja sanoi otsikossaan – ”näin naapurissa”
Ilmoita asiaton viesti
# 5 lueskelija, lainaus > ”Eli marginaaliin jäävät niin suomalaiset kuin venäläisetkin älyköt.” :
– se pitää paikkaansa, valitettavaasti,
lehdistöstä voimme lukea hieman toisenlaisesta ilmiöstä, että nykyiset venäjänkieliset nuoret, jotka ovat saaneet jo Suomessa ammattilisen korkeakoulutuksen ei viihdy Suomessa ja mieluummin lähtevät töihin Venäjälle. Mikä syy siihen lienee? Eikö riitä töitä, vai eiko suosi ilmapiiri, vai vetääkö isien maa ja kulttuuri?
Ilmoita asiaton viesti
Viola :”…hyvää on kun löytyy aina ratkaisu olla sopusoinnussa ja asioissa mennää eteenpäin molempien maiden hyväksi.”
Ehkä hyvä alku tälle eteenpäin menolle on, että nyt ydinasesuurvalta Venäjäkin sentään on sitoutunut maksamaan edes pienen oman osansa infransa kustannuksista, joiden kattamiseen Suomi on syytänyt federaation alueelle miljoonia euroja.
Verovaroista kustannettava ”lähialueyhteistyö” on tietenkin perinteisesti vain suomalaisten yksipuolinen velvollisuus maksaa ydinasesuurvallan julkisen sektorin kustannuksia, mutta Lipposen alunperin Pohjoisen ulottuvuuden nimissä alkuunpanemassa ENPI-ohjelmassa Venäjä on sentään sitoutunut maksamaan edes jotain: EU [jota Suomi myös rahoittaa verovaroin] on lupautunut vuoteen 2013 ulottuvassa ”kareliaenpi-ohjelmassa” maksamaan kuluista n. 23,2 miljoonaa euroa. Venäjän ja Suomen maksuvelvollisuus kansallisesta rahoituksestaan on tämän lisäksi reilut 11 miljoonaa euroa.
Toinen asia on sitten tietenkin se, huolehtiiko Venäjä oman maksuosuutensa maksamisesta, vai jättääkö se sen muiden huoleksi kuten teki lupauksistaan huolimatta esim. Pietarin lounaisen jätevedenpuhdistamon kustannusten osalta.
Ilmoita asiaton viesti
Venäläisistä rikollisista kansainvälinen yhteisö pääsee helposti eroon.
http://www.youtube.com/watch?v=R2sETRJHipc&feature…
Piiritystilanne on hyvä, johon kaikki ottavat osaa nyt Suomen rinnalla.
Lopullinen ratkaisu vapauttaa. Putinin pääkin tuodaan vadilla näytille.
Ystävämme kiinalaiset ja japanilaiset toimivat hylätyn neuvostoliiton
haaskalla. Miljoonat ovat siirtyneet jo länteen, miljoonat surmattuja.
Venäläisiä surmataan systemaattisesti. Degeneroitunut väestö häviää.
Saksa ja Suomi vahvistavat puolustusta sivistysmaiden pelastamiseksi.
Juutalaiset ja kiinalaiset toimivat pahojen venäläisten hävittämiseksi.
Kaikki mailman ratkaisut tähtäävät venäläisen rikollisen tuhoamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
#6 konsta, lainaus > ” puhutaan venäjästä-Miksi??”
– Siksi, mielestäni, koska Venäjä puhuttaa kaikenaikaa, niin puhutaan vielläkin, että yrittäisimme puhdista ilmaa, emmekä olisi toisillemme ylimielisiä toisin ja puolin, ettemme tsuhnittelisi ja ryssittelisi toisillemme, että pystyisimme harteiltamme heittää pois sen raskaan taakan, joka laahaa perässämme kaikkien sotien ja erimielisyksien kanssa. Pystyisimmekö siihen?
Vai onko tämä liian naiivi ajatus???
Ilmoita asiaton viesti
Kommentti 11 oli täyttä asiaa.Venäläiset eivät saa Suomessa minkäänlaista arvostusta ennenkuin Tartonrauhan raja on taas voimassa maittemme välillä.
Ilmoita asiaton viesti
Viola H: :”ettemme tsuhnittelisi ja ryssittelisi toisillemme, että pystyisimme harteiltamme heittää pois sen raskaan taakan, joka laahaa perässämme kaikkien sotien ja erimielisyksien kanssa. Pystyisimmekö siihen?
Vai onko tämä liian naiivi ajatus???”
Voi Viola H! Sukuni entisen kotikylän nykyisiin [ja vähän muihinkin] Venäjän ”ruohonjuurikansalaisiin” tutustuneena ajatus ei mielestäni ole ollenkaan liian naivi. Valitettavasti vain tuntuu siltä, että me olemme näine mielipiteinemme ainaisia häviäjiä tässä asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi muut EU valtiot ei ole valmiita tekemään mitään ongelman eteen Pariisin rauhansopimus (1947) 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä-kortti oli taas voiman tunnossaan olevan kokoomuksen vaalipropakandaa. Ylen Moskovan toimittaja ei osannut pelata samaa peliä ja sai lähteä
Ilmoita asiaton viesti
se :”Miksi muut EU valtiot ei ole valmiita tekemään mitään ongelman eteen Pariisin rauhansopimus (1947) :)”
EU on virallisesti hyväksynyt ja rekisteröinyt EUEEP:n eli Euroopan Pakolaisten ja Karkotettujen Liiton. Tämä liitto on käsitykseni mukaan valmis työskentelemään myös Pariisin rauhansopimuksen jättämien ongelmien ratkaisemiseksi.
Jostakin syystä olen menneiden epäoikeudenmukaisten vuosikymmenten jälkeen erittäin tyytyväinen siihen, että tähän on päädytty. Olen iloinen siitä, että saatoin olla Triestessä maaliskuun 2007 lopussa tekemässä päätöstä tuon liiton perustamisesta – ja olen iloinen siitä, että tein sen minkä pystyin.
Omalta osaltani yhdeksi näissä blogeissa Vaaralan ”suurten ikäluokkien eettiseksi mätäpaiseeksi” nimeämistä suurten ikäluokkien edustajista haluan kääntyä sen maailman puoleen, ”som icke är” ja sanoa sille, että ”an deinen Händen verlasse ich mich”.
Ilmoita asiaton viesti
#20
Viola Heistonen: ” …että pystyisimme harteiltamme heittää pois sen raskaan taakan, joka laahaa perässämme kaikkien sotien ja erimielisyksien kanssa. Pystyisimmekö siihen?
Vai onko tämä liian naiivi ajatus???
Blogin kirjoittaja iskee maittemme jäytävän ongelman ytimeen.
Vastaus on kyllä, kun molemmilla osapuolilla on siihen halu.
Nyt halu on vain Suomella, muttei Venäjällä.
EU on omalta puoleltaan tukenut ja edistänyt Tuulan mainitsemalla EUEEP:llä, Euroopan Neuvoston, Euroopan Parlamentin ja viimeksi ETYJ:n totalitarististen hallintojen rikosten ja vääryyksien tuomitsemisella.
Nuo neljä pyrkivät ”kannustamaan” Venäjän johdon haluja totalitaristisen kommunismin oikeaa tilitystä ja halua selvittää NL:n uhrivaltioiden kanssa lähimenneisyyden traumoja aiheuttaneet vääryydet ja rikokset.
On sanomattakin selvää, että NL:n aiheuttamat vääryydet Suomea kohtaan ovat sellaiset, että ne näkyvät jopa kartassa joka ikinen päivä ja näkymättömät päälle.
Olisi oikeudenmukaista, että EU:N jo tekemien alueensa totalitarististen tuomioiden jatkeena kokoaisi puolueettoman ”totuuskomission”, joka jatkaisi em. tuomitsevien resoluutioiden työtä konkreettisessa yhteistyössä Venäjän kanssa.
Putinin linja ei anna toiveita, että hän hyväksyisi sellaisen.
Sen sijaan Venäjällä on todellakin muita, sivistyneitä tahoja, jotka ovat siihen valmiita, haluavat Venäjällä muutoksen ja rehellisen asenteen omaan historiaan.
Muistakaamme, että Suomessa erittäin suuri osa kannattaa gallupin mukaan sitä, että Suomen valtiojohto ottaa ns. Karjalan kysymyksen esille Venäjän johdon kanssa.
Putin taas kieltää jyrkästi halut sellaiseen omalta puoleltaan.
Kyse on paljaimmillaan Stalinin perinnön raahaamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
#17 Ei se Venäjällä matkustelu noin vaikeaa ole. Itse olen matkustellut viikkokausia ympäri Venäjää, koskaan rekisteröitymättä. En ole asunut hotelleissa enää vuosikausiin. Sitä paitsi rekisteröinti tulee tehdä 3 arkipäivän jälkeen. Viikonloppuja ei lasketa. Jos vaihdat kaupunkia 3 päivän välein ei Sinun tietenkään tarvi rekisteröityä. Venäjällä selviää kaikkein parhaiten kun ei mieti liikaa sääntöjä. Kotimaahan palatessa hymyile ja ole kohtelias passintarkastajalle sekä selvinpäin.
Ilmoita asiaton viesti
#27 Odotan vaan kun jäät ensimmäisen kerran kiinni.
Kolleegani vietti Moskovassa puoli vuorokautta putkassa (ei juovuksissa, ei törttöillyt ei aiheuttanut pahennusta) koska miliisi oli kysynyt papereita. 6000 ruplaa maksoi vapautus.
Kyllä se matkustelu on noin vaikeaa koska papereita kysytään AINA silloin kun sitä rekisteröintiä ei ole. ja sitä paitsi, miksi minun olisi PAKKO muuttaa maisemia aina joka 3 päivän kuluttua? Kun menen Siperiaan en mene sinne kolmeksi päiväksi!!! Ja minäkään en asu hotelleissa. Lentokentillä ja asemilla papereita tarkastetaan tuon tuostakin. Minulta vähemmän koska en ole ”eksoottisen” näköinen mutta tarkastetaanpa kuitenkin.
kun tulen pieneen kylään tulee aina jossain vaiheessa miliisi käymään ja kattomaan kuka se ulkomaalainen on ja silloin kattotaan paperit.
Ilmoita asiaton viesti
YLEn Moskovan kirjeenvaihtajan kohtalo oli törkeä. Asiasta tulisi pitää meteliä koska on aina huolestuttavaa kun toimittajia aletaan vainota.
Ilmoita asiaton viesti
”Ministeri ryhtyi arvioimaan Venäjän taloutta ja erehtyi vertaamaan sitä pieneen Euroopan maahan. Rinnastus meni pieleen…”
Niinpä todellakin meni, ja ihmettelen, miksi Katainen on vain ottanut julkisen ja typerän nyrkittämisen vastaan.
Pelkkä bruttokansantuote (BKT, engl. GDP) ei nimittäin kuvaa kansantalouden kokoa kovinkaan hyvin. Paljon parempi käsite on bruttokansanTULO (BKTL, engl. GNP tai GNI) johon lasketaan myös ulkomaille maksetut menot ja ulkomailta saadut tulot.
Katsotaanpa listaa, otetaan TOP 27 niin saadaan Suomikin mukaan:
1 United States: $9,780,000,000,000.00
2 Japan: $4,520,000,000,000.00
3 Germany: $1,940,000,000,000.00
4 United Kingdom: $1,480,000,000,000.00
5 France: $1,380,000,000,000.00
6 China: $1,130,000,000,000.00
7 Italy: $1,120,000,000,000.00
8 Canada: $682,000,000,000.00
9 Spain: $588,000,000,000.00
10 Mexico: $550,000,000,000.00
11 Brazil: $529,000,000,000.00
12 India: $477,000,000,000.00
13 Netherlands: $390,000,000,000.00
14 Australia: $386,000,000,000.00
15 Switzerland: $277,000,000,000.00
16 Argentina: $260,000,000,000.00
17 Russia: $253,000,000,000.00
18 Belgium: $245,000,000,000.00
19 Sweden: $226,000,000,000.00
20 Austria: $195,000,000,000.00
21 Saudi Arabia: $181,000,000,000.00
22 Turkey: $167,000,000,000.00
23 Poland: $164,000,000,000.00
23 Denmark: $164,000,000,000.00
25 Norway: $161,000,000,000.00
26 Indonesia: $145,000,000,000.00
27 Finland: $123,000,000,000.00
http://www.nationmaster.com/graph/eco_gro_nat_inc-…
140 miljoonan asukkaan Venäjä on siis sijalla 17, ja Euroopan maita on Venäjän edellä seitsemän (mm. Alankomaat). Ero pikkuriikkiseen, viisimiljoonaiseen Suomeenkin on vain kaksinkertainen, vaikka asukasmäärä on 28-kertainen, ja luonnonvarat ovat kuulemma maailman suurimmat.
Ilmoita asiaton viesti
Myös valtion raaka-ainevarannot, öljy, kaase jne. ovat sen pääomaa.
Venäjällä näitä on huomattavasti.
Yhdysvaltain valtionvelka nousi vuonna 2010 jopa 13 biljoonaan dollariin. Velan määrä on kasvanut jo 90 prosenttiin maan bruttokansantuotteesta. Venäjällä vastaava on vähän yli 20 %.
Vakavaraisuuden mittarina käytetään velkojen suhdetta liikevaihtoon. Miksi ei tässäkin tapauksessa.
Taloudellista vahvuutta voidaan mitata yrityksen oman pääoman suuruudella suhteessa liikevaihtoon ja vieraan pääoman määrään, miksei tässäkin tapauksessa. Venäjän laajat öljy ja kaasuvarannot sen pääomaa.
Ilmoita asiaton viesti
Viola Heistonen!
Mitä voisit kertoa Leningradin piiritystilanteesta ja miksi sieltä ei saatu enemmän ihmisiä evakuoiduksi, kun itse kerrot päässeesi sieltä eavakkoon Uraalille?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi suomalaisten pitäisi rakastaa Venäjää. Venäjä, joka on hyökännyt suomalaisten kimppuun viimeksi 1808, 1939 ja 1941.
Venäläisillä on ihmeellinen tapa hämmästellä kun heidän suosionsa naapureiden keskuudessa on niin pieni, vaikka Venäjä hyökkäilee jatkuvasti rauhaa häiriten, viimeksi Gorgiaan 2008.
Rauhantahtoiset ihmiset eivät koskaan tule pitämään Venäjästä, jos venäläiset eivät valitse itselleen parempia johtajia.
Ilmoita asiaton viesti
# 8 se, lainaus> ”Joillakin on revanssihenkeä.” :
-Perustelisitteko?
Ilmoita asiaton viesti
#10 Tulikivenkatku, lainaus >” Ruotsissakin on erilainen kulttuuri kuin Suomessa, mutta siellä ei enää ole suurvaltapullistelua, vaan Ruotsista on kehittynyt sivistysvaltio.” :
– Onko Ruotsissa ollut sitten joskus ”suurvaltapullistelu”?
Ilmoita asiaton viesti
#11 totuudenpuhuja, lainaus > ”Onko asiallista muistuttaa, että elokuussa 1939 Neuvostoliitto sopi Hitlerin kanssa, että itsenäinen Suomi ”kuuluu” Neuvostoliitolle.” :
– En ole tietoinen sellaiseta sopimuksesta, mutta eikös Suomikin hieman ollut ”liitossa” saksalaisten kanssa kohti Venäjää?
Ne on niitä sotastrategioita, ja en ole sotaspesialisti että lähtisin nyt kommentoimaan niitä sopimuksia.
# 11 ”Stalin lähetti yli miljoona sotilasta suvereeniin maahan tappamaan ja tuhoamaan. Sodan seurauksena toteutui etninen puhdistus itsenäisen tasavallan laillisilla ja tunnustetuilla alueilla.”:
– Stalin olikin yksi julmimmista diktattoreista ihmiskunnan historiassa. ”
Simon Sebag Montefior kirja ihmishirviöt – Maailman historian julmimmat ihmiset (Ajatus)…Montefiore perustele kirjan kokoamista uhrien muistamisella… Montefioren tuotannosta löytyy parikin kirjaa Josef Stalinista. Kirjoittaja siteeraa vanhaa tuttuaan ihmishirvioiden ajatusmaailmaa penkoessaan. – Yksi kuolema on tragedia, miloona kuolemaa on vain tilastotietoa, sanoi Stalin kerran filosofiontikohtauksen yllätettyä diktaattorin”. Lähde : Etelä-Saimaa.6.3.2010.
Me inkerinsuomalaiset olimme myös Stalinin terrorin uhreja. Ymmärrän karjalaisia.
Ilmoita asiaton viesti
#13 Juurakon Hulda, lainaus > ” Olisi ehkä hyvä muistaa se, että suomalaisetkin olivat aikansa Ruotsissa monen kielenkäytössä finnjävlar, mutta eivät ole enää. Ilmapiirin muutos vienee joidenkin osalta venäläistenkin kohdalla aikansa” :
– Ehkä asiasta pitäisikin enemmän puhua, niin kuin tuore pääministeri ehdotti, mutta tuntuu, että venäläisistä/Venäjästä pelkkä puhuminen jo ärsyttää kantaväestöä, ei kaikkia tietenkään, mutta vähintään 70% väestöstä (#2), niin se on aika paljon..
Ilmoita asiaton viesti
#Tuomas Lavonen, lainaus > ” EK: Vähemmän ruotsia, enemmän venäjää http://yle.fi/uutiset/kotimaa/…49041.html ”:
– näillä kaakkoiskulmilla joka neljäs yritys halua töihin venäjänkielisia, koska kontaktit venäläisiin ovat jatkuvasti kasvussa ja venäjänkielen hallinta kiinnostaa vilkastuneen rajaliikenteen ja työmahdollisuuksien vuoksi, joten Aamu tv haastattelussa koulutusjohtaja Markku Koponen EK:sta on oikeassa kun kiinnitti huomiota myös muihin kieliin kuin äidinkieleen ja toiseen kotimaiseen..
Ilmoita asiaton viesti
# 19 Äänisen aallot, lainaus> ” Piiritystilanne on hyvä, johon kaikki ottavat osaa nyt Suomen rinnalla..”,
-haaveiletteko tuollaisesta kansainvälisestä sotilallisesta ”projektista”? Kommenttinne viittaa siihen, että mielestäni olette kiihkomilitaristi ja jopa vaarallinen, koska lietsotte vihaa kansojen kesken ja korostatte sotahenkisyyttä. Ennustuksessanne olette väärässä, ne ei toteudu, niille ei ole vahvaa pohjaa. Otatte aikamoisen vastuun, kun puhutte koko Suomen puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
#18 Tuula Hölttä, lainaus> ” Ehkä hyvä alku tälle eteenpäin menolle on, että nyt ydinasesuurvalta Venäjäkin sentään on sitoutunut maksamaan edes pienen oman osansa infransa kustannuksista, joiden kattamiseen Suomi on syytänyt federaation alueelle miljoonia euroja..”
– mielestäni ainahan ihmisten kesken voisi löytyä rehellisissä kompromissi neuvotteluissa oikea ja molempia puolia tyydyttävä ratkaisu, kunhan sopijoiden kesken löytyisi yhteisymmärrys.
Ilmoita asiaton viesti
#26 agendo2, lainaus > ” Sen sijaan Venäjällä on todellakin muita, sivistyneitä tahoja, jotka ovat siihen valmiita, haluavat Venäjällä muutoksen ja rehellisen asenteen omaan historiaan”.
-Rehellisyys maan perii…
Ilmoita asiaton viesti
#16 berliininmunkki, lainaus> ” Ongelma: suomalaisten yksityishenkilöiden tapaaminen on lainsäädännöllisesti estetty Venäjällä. Olet varmaan kuullut rekisteröintipakosta. Käytännössä tämä estää maan sisäisen matkustamisen..”
– en sanoisi, että estää kokonaan, mutta vaikeuttaa todellakin! Olen henkilökohtaisesti itse joutunut sellaiseen tilanteeseen, etten päässyt eteenpäin, koska en ehtinyt rekisterötymään kolmen päivän sisällä, aika ei riittänyt papereiden täyttämiseen,valokuvien hankkimiseen ja jonottamiseen joka paikassa ja koko matka, jota suunnittelin jäi tekemättä, joten ymmärrän täysin kertomuksesi..
Ehkä itse rekisteröimisella on tarkoitus estää rikollisten vapaa liikkumista maassa kun maassa, mutta kun käytännössä siihen liittyy tämä byrokratinen systemi, niin hankaloittaa todellakin matkustamista…
Ilmoita asiaton viesti
# 32 agendo2, lainaus> ”Mitä voisit kertoa Leningradin piiritystilanteesta ja miksi sieltä ei saatu enemmän ihmisiä evakuoiduksi, kun itse kerrot päässeesi sieltä eavakkoon Uraalille? ”:
– voisin kertoa lyhyesti sen verran, että Leningradin piiritys tapahtui niin nopeasti ja poikki menivät kaikki rauta- ja maantiet, joten ei jäänyt reittejä evakoita niin isoa ihmisjoukkoa. Meidät viranomaist ehtivät viedä metsäteitse ja vesistönkautta ja taisi olla niin, että onnistuimme viimeiseen tavarajunaan härkävaunuineen, joka pääsi pommituksen alla piiritetystä motista…Siitä matkasta voisin kertoa enemmänkin, mutten nyt tässä blogissa.
Ilmoita asiaton viesti
#33 Tapsa, lainaus > ”Miksi suomalaisten pitäisi rakastaa Venäjää”
-ei tarvitse ”rakastaa” Venäjää, muttei vihatakaan, vaan yrittää löytää väylät kansojen kesken, joitten mukaan voisimme olla vaikkapa pikkuisen enemmän sopusoinuussa erikulttuurista, eritavoista ja erikielestä, ja kivullisesta yhteishistoriasta riippumatta.
Ilmoita asiaton viesti
44#.
Muttakun venäjä ei suostu keskustelemaan ongelma asioista.
Ilmoita asiaton viesti
# 46 Pasilli, lainaus > ” Muttakun venäjä ei suostu keskustelemaan ongelma asioista”,
– riippuu varmaan siitä millaiset ongelmalliset asiat ovat kysymyksessä. Jos pelkkä Venäjän sisäisiä asioita, niin ei varmaan sovikaan, mutta tarkoitin kahden maan yhteisiä kansainvälisiä projekteja ja asioita.
Kiitän kaikkia keskusteluun osallistuijä!
Ilmoita asiaton viesti