Mikä ihmeen EASPD ?

EASPD on Eurooppalaisten palvelutuottajien kattojärjestö.

EASPD:n konferenssi oli pidetty Helsingissä, jossa myös ulkoministeri Alexander Stub muistutti, että keskeisessä asemassa ovat kunnat, jotka ovat vastuussa palveluiden tarjoamisesta .Pulma hänestä on, että Suomessa on liikaa kuntia ja että kuntien taloustilanteet poikkeavat toisistaan.

Stub myönsi, että YK:n sopimuksen ratifiointi on kestänyt Suomessa aivan liian kauan. – Olen nolona asiasta. Emme ole toimineet riittävän tehokkaasti Suomen hallituksessa. Tämä vaikuuttaa kuvaamme ihmisoikeusmaana. Syrjimäättömysdirektiivistä Stub totesi, että Suomi haluaa saada direktiivin aikaan mahdollisimman pian.”

Siis, konferenssissa puhuttiin kehitysvammaisten henkilöiden asumisoloista, jossa oli todettu, että  ” kyse ei kuitenkaan ole siitä, että jotkut maat olisivat ehdottomia mallimaita ja toiset pelkästään ala- arvoisia. Hyvät ja huonot ratkaisut löytyvät samoista maista. Ikävä kyllä Suomi on kuitenkin yksi tämän hetken murheenkryyneistä.

 – Britaniassa, Hollannissa ja Suomessa suunta on kohti isoja uuslaitoksia. Ihmisiä viedään ulos yhteiskunnasta.”

Suomen kehitysvammahuolto elää vanhan 1977-luvulta kehitysvammahuollon lain merkeissä ja senkin takia Suomi ei ole pystynyt ratifioimaan YK:n vammaisten ihmisoikeuksia koskevaa sopimusta, josta mainitsee ylempänä ulkoministeri Stub.

Anteeksi kirjoitus jotenkin karkasi kesken. En hallitse vielä uutta Puheenvuoro-järjestelmää.  

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu