Opetusministeri Virkkunen vieraili Etelä-Karjalassa

UV 11.9.2010 Mari Pajari otsikolla : ”Matkailukoulutus nojaa Rauhaan ”, sitaatteja siitä :

Matkailuinvestoinnit Rauhaan ja Ukonniemeen pitävät alan koulutuksen Imatralla. Opetusministeri Henna Virkkusen (kok.) mielestä alueen elinkeinoelämä tarvitsee lähelleen paikan, josta työvoima henkilöstötarpeisiin koulutetaan.

 – Odotukset alueen matkailun suhteen ovat suuret ja koulutuksen toivotaan osaltaan vastaavan tarvetta, Virkkunen täsmentää.

Lappeenrannassa perjantaina vieraillut Virkkunen pitää kuitenkin selvänä, että opiskelijamäärien on Imatralla oltava kohdallaan. Koulutuksen vetovoimaa on hänen mielestä kasvatettava.

 – Viime kevänähän hakijamäärät  olivat jo lisääntyneet. Nuoret ymmärtävät matkailualan potentiaalin alueella, Virkkunen arvioi.

Imatran   matkailuyksikön kohtalon hetket koettiin viime kevänä, kun opetusministeriö päätti Saimaan ammattikorkeakoulun rahoituksesta. Tuolloin Virkkunen sai alueelta vieraakseen niin pontevan lähetystön, että elinkeinoelämän tarve kirkastui kerrasta…

Virkkunen ei ole luopunut ammattikorkeakoulujen määrän supistustavoitteesta. Vuoteen 2020 mennessä 25 ammattikorkeakoulusta pitäisi olla jäljellä 18..

– Pienen piirin yhteistyö ei kuitenkaa vielä riitä. Virkkusen mukaan Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulujen luoma yhteiskuvio voisi olla Etelä-Karjalasta päin seuraava suunta”.

 Täällä Etelä-Kajalassa ihan katukuvassakin näkyy kuinka alue vetää tänne turisteja..ja lehdistöstä voi lukea, että esimerkiksi  turistien määrä kasvoi 45% viime kesään verrattuna. Ulkomaalaisten turistien määrä kasvoi 51%, joista 61% oli venäläisiä. Toiseksi eniten oli saksalaisia(11%). Lappeenrannan lentokentän kautta..matkustajien määrä nousi vuoteen verrattuna 364 prosenttia.Lentoyhteyksien parantaminen on lisännyt myös hollantilaisten kiinnostusta Lappeenrannan aluetta kohtaan.( Vartti 8.9.2010 Matias Lövberg).

Tax free-kaupan kasvuu jatkuu. Reilusti yli puolet Suomen tax free-myynnistä tehdään Heslsingissä ja Lappeenrannassa, joiden jälkeen Imatra on kolmanneksi vilkkain kaupankäyntipaikka..Kylpylän asiakkaista jo 60% Venäjältä.. ( UV 10.9.2010 Mari Pajari).

Näin siis vilkastuu matkailu näillä kaakkoiskulmilla kun kovat kasvutavoitteetkin on asetettu. 

Suomella on ainutlaatuinen asema Venäjän naapurina kehittää matkailua Etelä-Karjalassa, koska kuitenkin suurempi osa matkustajista tulee Venäjältä.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu