Puuttuiko USA:n tiedustelu Jäätteenmäen eroon?

”Osallistuiko Yhdysvaltain tiedusteluorganisaatio NSA Anneli Jäätteenmäen savustamiseen pääministerin paikalta 2003? ”Näin kovan arvelun heittää ilmoille Yleisradion kokenut ulkomaankirjeenvaihtaja Jarmo Mäkelä kolumnissaan APU-lehdessä 9.9.

 

Mäkelä antaa ymmärtää, että yhdysvaltalaiset tahot olivat toteuttamassa Jäätteenmäen kaatumiseen johtanutta operaatiota. Syynä oli se, että Jäätteenmäki paljasti salaista tietoa, mikä loukkasi amerikkalaisia.

 

Keskisuomalainen siteerasi AVUn kolumnia 14.9 ja oli haastatellut Mäkelää, joka totesi, että hänen kolumninsa täytyy lukea hypoteesina, jonka hän on tehnyt päättelemällä ja keskustelemalla asiaa sivunneiden henkilöiden kanssa.

 

– Josko kirjoittamalla saisi asiasta jotain uutta tietoa esille. Kukaan, joka todella tietää, ei ole kommentoinut minulle vielä kolumnia, Mäkelä sanoi.

 

Jos nyt jälkikäteen osoittautuu, että Jäätteenmäen eron takana olivatkin vielä painavammat syyt kuin puolueitten välinen vaalitaistelu,  niin mahtaako  vaaalirahotustakin suurempia ns ”yleisiä tekijöitä”  olla myös Matti Vanhasen eron takana?

Matti Vanhanenhan muistaakseni  itse sanoi, että  ei Nuorisosäätiön avustusasia ollut syynä hänen  eroonsa. 

Eron syistä tietävät tuskin tulevat tänne keskustelemaan?

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu