Ministeri Thors : Uudessa kotouttamislaissa huomioidaan haavoittuvassa asemassa olevat naiset erityisryhmänä.

30.09.2010

 Sisäasiainministeriön tiedote.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors kertoo, että valmisteilla olevassa kotouttamislain uudistuksessa on huomioitu haavoittuvassa asemassa olevat naiset erityisryhmänä. – Lain lähtökohtana on, että kotouttamispalveluita tarjottaisiin jatkossa kaikille maahanmuuttajille. Tämä palvelee haavoittuvien maahanmuuttajaryhmien, kuten vaikeassa asemassa olevien naisten, kotoutumista Suomeen, ministeri totesi tänään puhuessaan naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisseminaarissa Helsingissä.  

Ministeri Thors korostaa, että hyvä kotouttaminen ennaltaehkäisee osaltaan perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa.

– Olemme tunnistanee lain valmistelussa sen, että väkivaltaa kokeneiden maahanmuuttajanaisten ja heidän lastensa kotoutumisen tukemiseen tarvitaan erityistoimia. Kuntien laatimissa kotouttamisohjelmissa tulisi omana kohtanaan ottaa tämä asia esille, ministeri sanoi.  

Kotouttamislain uudistuksessa on korostettu koko perheen näkökulmaa kotoutumiseen. – Jos yhteiskunta ja kodin ulkopuolinen elämä jää maahanmuuttajaäidille vieraaksi, hän ei pysty tukemaan lastensa kasvua ja kotoutumista. Lisäämällä tietoisuutta naisten oikeuksista ja velvollisuuksista ennaltaehkäistään ongelmien kasautumista ja kärjistymistä pahimmillaan väkivallaksi, ministeri painotti.  

Ministeri Thorsin mukaan maahanmuuttajaryhmissä voi olla väkivallan muotoja, jotka ovat kantasuomalaisille vieraita. – Tällaisia ovat esimerkiksi kunniaväkivalta ja pakkoavioliitot. Näistä ei ole saatavilla keskitettyjä viranomaistietoja, mutta ilmiötä on kuitenkin tunnistettu yhteiskunnassamme. Tarvitaankin hyvää viranomaisten, järjestöjen ja maahanmuuttajien yhteistyötä näiden väkivallan muotojen ennaltaehkäisemiseen. Tästä meillä onkin jo useita hyviä esimerkkejä, ministeri totesi.  

Ministeri Thorsin koko puhe on saatavilla verkkosivulta: www.intermin.fi/puheet

Lisätietoja: erityisavustaja Thomas Bergman, 071 878 8212

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu