Onko Suomen kansa tyhmä?

 

Näin ainakin ”väittää” toimittaja Antti-Pekka Pietilä kolumnissaan 29.9.2010 Imatralainen-lehdessä.

Sitaatti siitä : 

”Kansa on tuomittu olemaan tyhmä alamainen. Kun päministeri ilmiselvästi valehtelee, kansa syyllistyy kuullun väärinymmärykseen. Kun pääministeri ja johtavat politiikot saavat vaalirahaa Nuorisosäätiöltä, kansaa syytetään pikkumaisuudesta. Kun kansa kohtaa maahanmuuton ongelmat ja kultturien yhteentörmäykset arkielämässä, politiikot leimaavat kansan rasistiseksi. Kansa on myös vanhanaikainen, kun se ei purematta niele sukupuolineutraalia avioliittolakia.

 

Tyhmä kansa on entisestään tyhmistynyt, kuten puolueiden kannatusmittauksista voidaan lukea. Mitä kuurompi puolue, sitä enemmän se on menettänyt kannatustaan perussuomalaisille. Kansanomaisten käsitysten aktiivinen sivuttaminen johtaa perinteisten puolueiden vaalitappioon ja protestipuolueiden nousuun…”,

näin siis kirjoittaa toimittaja Antti-Pekka Pietilä.

 

 Itse en osaisi noin kirjoittaa, joten käytän tätä kirjoitusta blogissani, koska tuntuu siltä, ettei todellakaan kansan mielipideilmausut kantauutuu ministereiden, politiikkojen ja virkamiesten kuuroille korville.

 

Oikeusvaltiossa ” valtaa käyttää kansa joko suoraan tai kansanedustuslaitoksen välityksellä”, tapahtuuko se niin demokraattisessa valtiossa  Suomessa? Jos kansa joutuu kaiken aikaa epäilemään ministereiden, politiikkojen ja virkamiesten rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta päätöksissään, epäluottamus kasvaa ja sitä onkin sitten vaikeampi korjata ja se varmaankin heijastuu nyt tavalla tai toisella tulevissa eduskuntavaaleissa.

 

Nyt esille tullut työpaikkakiusaaminen valtiovarainministeriössä kertoo aika paljon millaisessa ilmapiirissä tehdään työtä niinkin korkeassa ”valtion konttorissa”, jospa tämäkin on vain jäävuoren huippua siitä työkiusaamisesta, asioitten pimittelemisestä ja suoranaisesta valehtelemisesta kansalle?

 

Taitaa olla kansalla jo usko lujilla. ”-Onko Suomessa valta ja päätöksenteko uskottu väärille henkilöille ?” kysyi kerran Perussuomlainen-lehden kirjoituksessa Veijo Eskelinen (PS) Porvoon kaupunginvaltuutettu, jossa hän toteaa, että ” Kansan oikeustajua on koeteltu äärimmilleen, kun monissa oikeuden päätöksissä ja toimenpiteissä on rikottu kansalaisten todellisia perustuslaillisia oikeuksia”.

 

Tämän voin hyvällä omatunnolla allekirjoittaa, koska olen joutunut oikeuslaitoksen ”oikeusmurhan uhriksi” taistellessaan orvoksi jääneen kehitysvammaisten autistisen täysin puhumattoman lapsenlapseni puolesta, jolta on riistetty vapaus, oikeus tavata ainoaa elossa olevaa lähinsukulaista isoäitiä, tuttavia ja ystäviä. Häneltä on riistetty oikeus menneisyydeen oikeus oman kieleen ja kulttuuriin. Häntä pidetään suljettujen ovien takana yksityisessä toimintakeskuksessa, jonne kaikilta meiltä pääsy sinne on kielletty eikä laitos järjestä tapaamisia laitoksen ulkopuolella.

 

Kuinka monta lakia ja lainpykälää siinä on rikottu, kun viranomaiset eivät vaivaudu edes vastaamaan kyselyihin tai kanteluihin, kun kysymyksessä on vanhus ja vammainen ja vielä maahanmuuttajataustaiset. Totean, että Suomen kansalaisia olemme molemmat ja  suuriin toivein muutimme yhdessä tänne demokraattiseen Suomeen.

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu