Onko vakoilu ja vastavakoilu sakkipeliä?

 Uusi Suomi 18.10.2010 julkaisi 16:34 : ”Venäjä palkitsee paljastetut vakoojat” kertoo että, siteeraan : ” Venäjän presidenti Dmitri Medvedev on myöntänyt Kremlissä korkeat kunniamerkit vakoojille, jotka karkotettiin Yhdysvalloista viime kesänä. Vakoiluskandaali oli pahin sitten kylmän sodan..” 

En ota poliittisesti tähän kantaa, mutta  osuvasti sattui olemaan Metro-lehti 22.9.2010, jossa sivulla 11 otsikolla  ”Vakoilu on tylsää hommaa”  haastateltiin entisiä vakoilijoita : Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden ministeriön päällikkö Tom Ridgen, entisen KGB:n kenraalimajuri Oleg Kaluginin ja entisen CIA:n tiedustelu-upseeri Melissa Boylen, jotka kommentoivat Angelina Jolien uutta Salt elokuvaa ja ..muistelivat entisiä työtehtäviään.

” – Kylmän sodan käsite on poistunut käytöstä aikoja sitten, mutta jäljellä on yhä se, että vakoilemme toinen toistamme hankkiaksemme tietoja toisen pyrkimyksistä ja kyvyistä, sanoo Tom Ridge.

  -Myös KGB:lla toiminut Oleg Kalugin …myöntää, että työskennellessään aikoinaan itse Yhdysvalloissa hän tiesi joistakin myös niin sanotuista laittomista vakoojista, eli henkilöistä, jotka asuivat ulkomailla ilman virallisia siteitä kotimaansa hallitukseen. – Minun aikoinani meillä oli Yhdysvalloissa pari tyyppiä, joilla oli tarkasti määritellyt tehtävät, hän sanoo.- Yhdellä oli varsin erityinen tavoite. Hänen työnsä oli toimia, jos Yhdysvallat ja Neuvostoliitto olisivat lähellä sotilaallista yhteenottoa. Hän rajäyttäisi voimalinjaverkkoja Washingtonin alueella, jotta sähköt menisivät poikki…”, näin siis Metro-lehdessä.

Jos on vakoilu niin sitten on vastavakoilukin, eli samassa Metro-lehdessä (22.9.2010) kirjoitetaan, että ” Supo valvoo” : Suomen suojelupoliisi Supo harjoittaa muun muassa vastavakoilua eli seuraa kansainvälisten tiedustelupalveluiden toimintaa ja pyrkii keskeyttämään valtion tai elinkeinoelämän kannalta vahingollisen toiminnan…”

On mielenkiintoista kun julkisuudessa kirjoitetaan nyt vakoilusta ja ainakin entisistä  vakoilijoista, jotka  kertovat omista kokemuksistaan… Jotenkin tuntuu että se alue on kokonaan hämärän peitossa ja salassa, että sen pitäisi olla vaiettu aihe, mutta kuitenkin nyt tavalliselle kansalaiselle raotaan ovea siihen vakoojan työhön.

Siis,  vakoojia kiinni otetaan..tuomitaan..karkotetaan…siirretään…vaihdetaan vakoojia keskenään..julki tuodaan asian..palkitaan… ja viimeksi entiset vakoojat antavat haastatteluja, konsultoivat leffoja, julkaisevat muistelmiaan..

Ihan ”huvittavalta” sakkipeliltä tuntuu, vai tuntuuko?

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu