Professori Arto Mustajoelle korkea kunniamerkki Kremlissa

04.11.2010 Helsingin yliopiston venäjän kielen ja kirjallisuuden professorille Arto Mustajoelle on myönnetty Venäjällä korkea kunniamerkki, Orden Druzhby eli Ystävyyden kunniamerkki.

Merkin luovutti torstaina Kremlissä presidentti Dmitri Medvedev.

Medvedev palkitsi samassa tilaisuudessa kaksitoista ulkomaalaista liike-elämän, tieteen tai politiikan edustajaa mm. Virosta, Liettuasta, Kolumbiasta ja Kuwaitista.

Mustajoki on Suomen Akatemian hallituksen puheenjohtaja. Hän on aikaisemmin toiminut myös Pietari-säätiön hallituksen puheenjohtajana.

– Henkilökohtaisia perusteluita en ole saanut, mutta uskoisin että syynä on se, että olemme aktiivisesti parantaneet tiedekontakteja Venäjälle, Mustajoki kuvailee.

– Olin viime vuonna Kremlissä vieraana samassa tilaisuudessa. Se muistuttaa hieman Suomen itsenäisyyspäivän vastaanottoa, läsnä on noin tuhat vierasta, Mustajoki lisää. Venäjä juhli torstaina kansallisen yhtenäisyyden päivää.STT/Mirja Siipinen.

 

Mielestäni kaikki ystävyys- kauppa- kulttuuri- maitkailusuhteet olisivat tarpeen molempiin suuntiin, että näitten kahden naapurimaitten rinnakkain olo olisi aina enemmän parantumaan päin, myös senkin vielä takia, että me täällä Suomessa, Venäjältä muuttaneet, emme saisi henkilökohtaisia vihapurkauksia, siitä Neivostoliitto/Venäjän politiikasta, johon suomalaiset eivät ole tyytyväisiä. Laajempi yhteisymmärrys asioihin olisi hyvä löytää!

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu