Ville viettää isänpäivän vankilassa

kirjoitti Riikka Halme sunnuntaina 14.marraskuuta 2010 Keski-Uusimaa lehdessä.  

28-vuotias Ville (nimi muutettu) ei päässyt nauttimaan ensimmäisestä isänpäivästään.   Huumeisiin sekaantunut tuore isä ei osannut vuosi sitten arvostaa isyyttään.

 – Elämä oli silloin niin railakasta, ettei isänpäivää tullut vietettyä. Nyt isänpäivän vietto oli Villelle vähän hankalampaa, sillä Ville kärsii pahoinpitelytuomiotaan Keravan vankilassa. Täällä kertaa hän kuitenkin odottaa päivää eri tavalla kuin ennen ja iloitsee aidosti siitä, että pääsee näkemään isänpäivänä perheensä.

– Isänpäiväkortin saaminen omalta tyttäreltä voisi olla ihanaa, mutta eniten odotan yhteistä aikaa…”, 

Varmaankin sellainen yhteinen aika perheensä kanssa Villelle oli järjestetty, koska K-U:aan mukaan :

Keravan vankilassa järjestetään viikonlopputapaamisia joka lauantai ja sunnuntai sekä arkipyhinä. Valvottu tapaaminen kestää 45 minuuttia kerrallaan ja vierailijat voivat olla vangin perhettä, ystäviä tai tuttavia. 

Perheelliset  vangit, joilla ei ole lomaoikeutta, saavat lisääksi tavata puolisoaan ja lapsiaan kolmen viikon välein kolme tuntia kerrallaan. Perhetapaamisia ei valvota.

Vankilassa istuville isille järjestetään myös isä-lapsi-tapaamisia  kerran kuussa. Valvottu tapaaminen kestää tunnin kerrallaan…

Lisäksi vangit saavat soittaa viiden minuutin puhelun joka päivä omalla puhelinkortilla.” 

Näin siis vankilassa!  

MUTTA,  erässä modernissa yksityisessä vammaisille tarkoitetussa toimintakeskuksessa näillä kaakkoiskulmilla olosuhteet joittenkin sinne sijoitettuin asukkaitten kohdalla osoittautuivat julmemmiksi kuin tosi vankilassa. 

Esimerkiksi täysin puhumattomalta autistiselta kehitysvammaiselta edesmenneen tyttärenenpojaltani, joka on sijoitettu sinne 30.3.2008 alkaen  on : 

Perättömin perustein täysin riistetty vapaus tavata omaisia, entisiä ystäviä ja tuttavia!!  

Häneltä on riistetty oikeus käyttää omaa puhelinta, että vaikka saisi kuulla ulkopuolelta tuttuja ääniä, koska itse ei pysty puhumaan!!  

Häneltä on riistetty oikeus viettää syntymäpäiviä  ja muita juhlia muitten kuin laitoksen asukkaitten kanssa!! Häneltä on riistetty jopa valvotut tapaamiset!!

Sain tavata viimeistään lapsenlastani 22.11.2009! Eli vankilassakin olisi mahdollisuus säännöllisin tapaamisiin, muttei yksityisessä laitoksessa!?

Kysynkin mihin suuntaan hyvinvointivaltio Suomessa on kehitysvammahuolto kehittymässä?  

Missä kehitysvammaisen henkilön ihmisoikeudet?

 

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu