Suomeen tarvitaan vammaistutkimuksen professuuri peruspalveluministeri Risikon mielestä

Peruspalveluministeri Paula Risikko kertoi Tuusulassa kehitysvammaseminaarissa 17.11, että hän haaveilee vammaisprofessuurin perustamisesta johonkin suomalaiseen korkeakouluun. Risikon mukaan vammaisten elämää ei tutkita kunnolla Suomessa. Alan professoreja ei ole edes koko Euroopassa.
Olisi tärkeää saada vammaisten asioista tutkittua tietoa. Se toisi vammaisten asiat paremmin esille, Risikko perusteli. Ministeri toivoi asian eteenpäin viemiseksi tukea kansanedustaja Eero Lehdeltä, joka oli paikallisen tutkimusyhdistyksen lisäksi toinen seminaarin järjestäjistä. Kansanedustaja nyökkäili hyväksyvästi puoluetoverinsa ajatuksille (Keski-Uusimaa, 19.11, Oskari Lehto)

Ministeri Risikko kertoi tilaisuudessa kehitelleensä vammaisprofessuuria yhdessä Kynnys ry:n Kalle Könkkölän kanssa.

Helsingin yliopiston rahastot sivuilta löytyi tietoa lahjoitusprofessuuri perustamisesta.
Pysyvän professuurin voi perustaa 1,4 miljoonan euron lahjoituksella, joka rahastoidaan Helsingin yliopiston rahastoihin. Professuurin kulut katetaan Helsingin yliopiston rahastojen maksamalla vuotuisella 7 %:n tuotolla. Viiden vuoden määräajaksi professuurin voi perustaa noin 450 000 euron lahjoituksella..

Helsingin yliopistolla on noin 20 lahjoitus- tai yhteisrahoitteista professuuria.
Vanhustyön professori Sirkka-Liisa Kivelä on rohkeasti ja ansiokkaasti taistellut parempaa tulevaisuutta Suomen ikäihmisille.  Vammaishuollon professori toimisi arvovaltaisena asiantuntijana vammaispalveluissa.

Vammaistutkimuksen ja opetuksen kautta syntyvä uusi korkeatasoinen tieto hyödyttäisi vammaisten henkilöiden perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Mistä löytyisi mesenaatteja  vammaistutkimukseen! 

 Kiitos ministeri Risikolle ja me vammaisten omaiset haaveillaan myös  vammaisprofessuurin perustamisesta! Toivomme parempaa tulevaisuutta Suomen vammaisille! 

Olkoon Suomi ensimmäinen maa Euroopassa, jolla on Vammaisprofessori! Olkoon nyt pian 100-vuotias itsenäinen Suomi mallimaana huolehtimaan omista heikoimmista puolustuskyvyttömistä kansalaisista! Onhan Suomi mallimaa kirjoittamaan miljardishekkeja kriisissa oleville EU-maille!

Me tarvitsemme  vain 1,4 miljoona lahjoutusprofessuurin perustamiseen! Tämähän ei ole mitään verrattuna mijardeihin, jotka valuu Eurooppaan..

Kiitos etukäteen, mutta jos ei, niin hävetkää Suomen päättäjät!

 

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu