Vessanpesusimputusta ja vaitiolon pakottamista kehitysvammaisilla!

Lopen kunnan työ- ja päivätoimintakeskuksessa Kuuselassa on kehitysvammaisia asiakkaita kohdeltu kaltoin, kertoi Radio Häme eilen uutisissaan. 

Lopen kunnan perusturvalautakunta oli määrännyt KOLMELLE TYÖNTEKIJÄLLE kirjallisen huomautuksen kehitysvammaisten asiakkaiden huonosta kohtelusta..

Lopen kunnan perusturvajohtaja Riitta Lehtinen kertoi Radio Hämeen haastattelussa, että toimintakeskuksen toimintatapoihin puututaan ja henkilöstöä koulutetaan myös omaisille tiedotetaan.
 
Omainen oli kannellut Lopen perusturvalautakunnalle toimintakeskuksessa havaitsemastaan kaltoin kohtelusta, erityisesti työpaikkakokouksessa tehty pöytäkirja herätti omaisen toimimaan.

Pöytäkirjassa, jossa oli kehitysvammaisten allekirjoitukset tai puumerkit, todettiin, että voimasanojen käytöstä seuraa toimintakeskuksen kaikkien vessojen pesua tai kahvileivättä jättämistä. Toimintakeskuksen asioita ei kerrota kylällä,  seurauksena voi olla taas vessojen pesua. Työpaikalta myöhästymisestä voi seurata päiväpalkan menetys.
 
Lopen kunnan perusturvalautakunnan rohkea puuttuminen kehitysvammaisten asiakkaiden huonoon kohteluun ja ihmisoikeusloukkauksiin kunnan omassa toimintakeskuksessa ON HISTORIALLINEN PÄÄTÖS meille omaisille, joiden puuttuminen vammaisten perheenjäsenten kaltoin kohteluun johtaa vain sanktioihin vammaista kohtaan ja omaisten häpäisemiseen ja pahimmassa tapauksessa vammaisesta täysin eristämiseen.

 Me omaiset olemme useaan otteeseen vedonneet, eduskuntaan, oikeusministeriöön ja sosiaali- ja terveysministeriöön kehitysvammalain 42 ns pakkokeinopykälän purkamisieksi ja itsemääräämisoikeuden rajoittamista koskevien  säädösten  laatimiseksi, jota STM on jo iät ja ajat työstänyt. EOA Paunio puuttui kehtiysvammaisten pakkokeinojen käyttöön jo 1996, nyt Puanio on jo eläkkeellä ja samat villin lännen säännöt edelleen vallitsevat kehitysvammahuollossa. Suomi ei pysty ratifioimaan  YK:n vammaisten ihmisoikeussopimusta, koska kansallinen lainsäädäntömme ei ole ajan tasalla. Monta vuotta vielä joudumme toistamaan, että se on häpeällistä Suomelle! 

Omaiset harvoin uskaltavat puuttua epäkohtiin, Sydän paikaltaan blogissa on kerätty 100 harmaan hoivan tapausta, ihmisoikeusrikkomusta kehitysvammaisia kohtaan ja toimitettu ne EOA  Oikeauskanslerille, Valviralle, Risikolle, Rehulalle ja Braxille, odotamme onko ylimmillä virkamiehillä samanlaista rohekutta puuttua vammaisten huonoon kohteluun kuin Lopen kunnan perusturvalautakunnalla?

Edesmenneen tyttäreni  kehitysvammaiselta autistiselta pojalta  ilman minkäänlaisia vakavia syitä siihen, on riistetty täysin vapaus tavata minua, ainoaa elossa olevaa lähinsukulaista. Häneltä on riistetty vapauden lisäksi oikeus omaan kieleen, kulttuuriin ja menneisyydeen, jonne minä olen ainoa linkki täysin puhumattomalle! Olen ollut hänen vierelään syntymästä asti, kunnes julma ”paholainen” erotti meidät 12.1.2009 ja olen tavannut lapsenlapseni viimeistään 22.11.2009!? Seuraavasta tapaamisesta en tiedä milloin se tapahtuisi? Vai tapahtuuko ollenkaan?Vaikka lapsenlapseni kuntoutussuunnitelmaan on kirjattu että hän ” halua tavata minua.”  

P:S. Joudutteko tekin työpaikallanne pesemään vessat huonosta käyttäytymisestä, kuulemma vankiloissa ja armeijassa nämä sanktiot on poistettu jo kauan sitten!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu