Euroopan paras Linux-asiantuntija asuu Imatralla

Teemu Mikkonen nappasi kaksi kultamitalia EuroSkills 2010-kilpailussa. EKAMO:ssa opiskeleva Mikkonen sai sekä henkilökohtaisen että joukkuemitalin, kirjoittaa UV 15.12.2010 Anniina Meuronen.   

Etelä-Karjalan ammattiopistossa opiskeleva 19-vuotias Teemu Mikkonen kävi voittamassa kaksi kultamitalia Portugalin Lissabonissa järjestetyissä nuorten ammattitaitokilpailussa. Mikkonen on täällä hetkellä Euroopan paras Linux-asiantuntija. Ennen tätä hän oli menestynyt hyvin myös Taitaja-kilpailussa, joihin hän otti osaa kaksi kertaa ja sai molenmmilla kerroilla hopeaa. 

 Mikkosen henkilökohtaisen kullan lisääksi koko Suomen ICT( informaation and communicaations technology eli tieto- ja viestintäteknologia)- tiimi otti tehtävällään joukkuekultaa.

Liinux-asiantuntija Teemu Mikkosen lisäksi joukkuessa vaikuttivat projektipäällikkönä häärinyt Jukka Suhonen, Cisco-asiantuntija Markus Lintula ja Microsoft-asiantuntija Daniel Mononen.

  – Ei tätä oikein vieläkään ole käsittänyt, Mikkonen totesi tiistaina matkatessaan junalla kohti Imatraa. Kilpailun ansiosta pääsimme tutustumaan Alankomaiden, Viron ja Belgian ekspertteihin Mikkonen ilakoi.. 

EuroSkils 2010 –kilpailuun osallistui 460 nuorta 25 erimaasta. Suomalaisnuoret menestyivät hyvin, sillä kotimaahan tuomisina tuli kahdeksan kultamitalia, kahdeksan hopeaa ja yhdeksän pronssia. Yleisöä kilpailussa oli yhteensä noin 60 000 henkilöä.”

– Ei tässä mitään muuta kuin kauniit onnittelut Teemu Mikkoselle ja koko joukkueelle tästä loistavasta suorituksesta. Ja oikein hyvää matkaa tulevaisuuteen vielä korkeammalle tasolle huippu suorituksia tavoittelemaan! Itse en käytä Linux-järjestelmää, häviääkö Microsoft Linuxelle jossain parametreissa?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu