Suomessa ei uskota Venäjän muuttumiseen,
arvioi lauantai 18.12.2010 TV1:n Aamussa vierailut presidentti Martti Ahtisaari.
– Sen huomaa myös Puheenvuoro palstoilla, sen blogi-kirjoituksissa ja kommentteissa. Erityisesti jos ulkoministeri Alexander Stubb tai presidenti Tarja Halonen ovat ”rakentamassa” suhteita Venäjän kanssa. Puhumattakaan minun pienistä blogi kirjoituksista Venäjästä ja venäläisyydestä, joihin tulee paljon negattivista palautetta.
Vaikka epäluottamuksen juuret ovat syvällä historiassa, niin eikö jo olisi aika yrittää repiä ne sieltä pois ja lähteä rakentamaan yhdistävää ja luottamuksellista siltaa naapurimaitten kesken ?
Valtiotieteiden tohtori Esa Seppäsen kirja ”Venäjä vanha tuttu, vaan niin vieras” antaa läpileikkauksen suomalaisten Venäjä – kuvasta – polttopisteessä erityisesti suomalaisten Venäjä-osaamisen sisältö ja taso. Teosta varten Esa Seppänen haastatteli asiantuntijoita : poliitikkoja, virkamiehiä, diplomaatteja, tutkijoita, liikemiehiä, opetuksen, median, kansalaisjärjestöjen sekä kulttuurin ja matkailualan edustajia.
Kävi ilmi, että suomalaisten käsityksiä hallitsevat pinttyneet ennakkoluulot ja harhakuvat. Niistä on kirjoittajan – ja monen haastatteltavan mielestä – aika päästä eroon nyt, kun Venäjä pyrkii saamaan takaisin entistä suurvalta-asemaansa. Kaiken taustalla elävät – milloin pinnalla, milloin piilossa – historiallisesti herkkä kardinaalikysymys : suomalaisten tunteet ja asenteet.
Alempana Esa Seppäsen kirjasta sitaatteja haastatteluista :
Erkki Pennanen Helsingin Sanomien ensimmäinen kirjeenvaihtaja Moskovassa (1975-79) toteaa, että Venäjää ei kannata pelätä, mutta ei myöskään katsoa alaviistoon. Suomen näkökulmasta Venäjä on tulevaisuudessakin tärkeä naapurimaa-kaikin tavoin.
Nils Torvalds : se mitä blogeissa kirjoitetaan Venäjästä, olisi mielenkiintoinen tutkimusaihe selvittää, Torvalds arvelee, että se on äärimmäisen kielteistä, ennakkoluuloja ja Venäjä-vastaisuutta lietsovaa viestintää.
Helsingin Sanomien yleisönosaston kirjoituksessa kysyttiin elokuussa 2009: Miksi tiedämme niin vähän Venäjästä. Eikö Venäjä kiinnosta mediaa eikö siitä saa tiedottaa rehellisesti vai onko se hankalaa?
Anna-Lena Lauren Ylen ruotsinkielinen toimittaja Moskovassa 2005 2009:
Venäjä ei ole kuin me. Venäjästä ei tule koskaan meidän kaltaistamme. Ja jos yritämme ymmärtää Venäjää pelkästään omasta länsimaisesta näkökulmastamme emme pääse puusta pitkään.
Marko Lönnqvist Ylen Moskovan toimittaja, 1999 –2004 :
Suomessa ei osata venäjän kieltä eikä tunneta koko maata laisinkaan. Kulttuurierot ja erilaiset näkemykset rajan molemmin puolin synnyttävät valtavan ongelman, jonka ratkaisemisessa tiedotusvälineillä on aika mahdoton tehtävä, jos niiden pitäisi muuttaa jollain lailla suomalaisten Venäjä-kuvaa, Marko Lönnqvist pohtii.
Hän kritisoi aika tuimasti tiedotusvälineiden johtoa, joka toimillaan ja taloudellisilla supistuksillaan osoittaa, että Venäjän merkitys on jollain tavalla pienentynyt.
Pahinta on se, että vaikka Venäjä on naapurissa, niin se on henkisesti hyvin kaukana suomalaisten päättäjien ja mediatalojen johtajien mielestä, Lönnqvist kritisoi. Kun Venäjä on henkisesti kaukana se ikään kuin yritetään sulkea pois. Venäjästä ei olla oikeasti kiinnostuneita, paljon läheisempää on jokin Brysselin suunta.
Venäjä on mediassa enää vain eksoottinen asia ja Venäjä-asiantuntemus ja kokemus ovat vain kiva plussa.
Seppäsen mukaan vain Venäjä – osaamista kohentamalla Suomessa saavutetaan valmiudet kohdata Venäjän haaste.”
– Mielestäni Suomessa asuvien yli 50 000 venäjänkielisen maahanmuuttajan kielitaitoa ja Venäjän asiantuntemusta tulisi paremmin hyödyntää.
Mielestäni Suomen median pitäisi tehdä paljon enemmän arkipäivän uutisia Venäjästä. Nyt ne puuttuvat lähes tyystin.
Esimerkiksi Hesarin tapa uutisoida Venäjästä on erittäin kielteinen ja uhkakuvia maalaileva, mikä toki sopii lehden NATO-jäsenyyttä ajavaan linjaan.
Tässä tapahtuu se vahinko, että media ruokkii jo valmiiksi Venäjä-vihaa tuntevan kansan ennakkoasenteita lisää.
Mikseivät suomalaiset toimittajat tee uutisia Venäjän kulttuuri- ja urheilutapahtumista?
Mikseivät suomalaiset toimittajat tee tutkivaa journalismia Venäjän nopeasti kehittyvillä alueilla, kuten nyt vaikka Tatarstanissa?
Karjalan palautus -paskan voi sitten pitää tämän blogikirjoituksen ulkopuollella.
Ilmoita asiaton viesti
”Karjalan palautus -paskan voi sitten pitää tämän blogikirjoituksen ulkopuollella.”
Sinäkö sanelet mistä muiden blogikirjoituksissa puhutaan? Vai onko Viola Heistonen kenties sinun alter egosi?
Safkan punafasistit hullumpina kuin koskaan! :DD
Ilmoita asiaton viesti
Ottamatta kantaa kommentin tyylilajin asiallisuuteen, tuossa on kyllä se itu, että ko. teemassa kieriskely ei edistä blogissakin mainittua pointtia yhtään. Karjala teemalla voidaan saada vaikka kommentoiduin blogi aikaiseksi, mutta samalla se peittää kaiken muun keskustelun alleen.
Ilmoita asiaton viesti
Vieras 10;24>”Vai onko Viola Heistonen kenties sinun alter egosi?”,
– minun olkalaukun heijastina ovat ”enkelin siivet”, enkä jossain joku onkin minulle ”suojellus enkeli”..
Ilmoita asiaton viesti
Petri Aaltonen > ” Tässä tapahtuu se vahinko, että media ruokkii jo valmiiksi Venäjä-vihaa tuntevan kansan ennakkoasenteita lisää.”,
– eli medialla tuntuu olevan samat ennakkoasenteet, joten näillä näkymiin emme pitkälle pääse..jos asenteet tiedotusvälineilläkään ei muutu..
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaisi sinun, Aaltonen, pestä se ruskea kielesi, jolla antaumuksella livot itäänpäin.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sinä länteenpäin, olkinukke mies.
Ilmoita asiaton viesti
”Vaikka epäluottamuksen juuret ovat syvällä historiassa, niin eikö jo olisi aika yrittää repiä ne sieltä pois ja lähteä rakentamaan yhdistävää ja luottamuksellista siltaa naapurimaitten kesken ?”
Kaikin mokomin. Ensin on kuitenkin parin asian toteuduttava:
1. Astahovit yms. asiamiehet keskittyvät jatkossa oman maan asioihin.
2. Todellisen vastavuoroisuuden syntyminen maidemme välille. Jos suomalaiset eivät saa ostaa maata Venäjältä, ei venäläistenkään tule saada ostaa maata Suomesta.
3. Dosentti ja kätyreineen alkaa pitämään päänsä kiinni. Venäläisillä on tässä erityisen suuri rooli, sillä jos kukaan ei heidän elämöintiään kuuntele, eivät he sitä kovin pitkään jatka.
4. Miehitetyt alueet olisi ihan kiva saada takaisin, joskaan turhan toiveikas en tämän suhteen ole.
Ilmoita asiaton viesti
Vieras 10:22,
– kaikista näistä kysymyksistä pitäisikin keskustella ”pyöreän päydän” ääreessä, koska ei ole sellaisia ongelmia, joita ihmiset eivät voisi ratkaista rauhanomaisesti tai ainakin löytää molemmille puolille sopivat kompromissi-ratkaisut. Näin ajattelisin.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö Teidänkin mielestänne Suomen ja Venäjän suhteet ole kummalliset:
– Halonen on luonut ”mukavat” henkilökohtaiset suhteet Putiniin ja kulkee
käsikynkkää Medvedevin kanssa.
Miksi he eivät hoida niitä asioita, jotka vaivaavat suomalaisia eniten
ja ovat vaivanneet sodista asti?
Kaikki tietävät, että epäluottamus ja ennakkoluulot juontavat sodista
ja niiden seurauksista, jotka ovat korjaamatta.
Luulisi jo näiden vuosikymmenien opettaneen, että aika ei tule paranta-
maan sellaisia vääryyksiä, jotka pidetään kaiken aikaa voimassa.
Kansalliset traumat, eli kollektiiviset suuret vääryydet eivät poistu
unohtamalla, koska niillä on jatkuva muistijälki sekä Suomen, että mui-
den Euroopan uhrikansojen meemeissä.
On paradoksi, että suhteiden perusongelmaa ei haluta hoitaa ja sensijaan
päivitellään sen vaikutuksia.
Kaikkein hulluinta on, että syyllistetään niitä tahoja, jotka vaativat
perussyyn korjaamista RAUHANOMAISESTI.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi väkisin pitäisi yritää lähentyä jotain sellaista, joka ei ilmiselvästi vastaa omaa arvomaailmaa, varsinkaan, jos se tarkoittaa omista arvoista ja periaatteista luopumista?
Oireellista on se, että Suomessa huhuillaan mystisen ”Venäjä-osaamisen”. perään. Jos ajatellaan kauppaa, niin mitä ihmettä sellainen voi pitää sisällään? Taitoa toimia korruption läpitunkemassa toimintaympäristössä? Taitoa sulkea silmänsä ihmisoikeuksilta? Ei kiitos.
En ole koskaan muuten kuullut puhuttavan Ruotsi-osaamisesta tai Hollanti-osaamisesta, vaikka nuo maat ovat yhteensä huomattavasti tärkeämpiä kauppakumppaneita kuin Venäjä.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjällä ei ole Suomi-osaamista. Valitettavasti.
”Neuvostoliitto” -asenteella ei luottamusta luoda.
Ilmoita asiaton viesti
Tynkkä-Karjalan Antti > ””Neuvostoliitto”-asenteella ei luottamusta luoda”;
-ei luodakaan ja sen takia puhutaankin ”Venäjän muuttumisesta”,johon suomalaiset eivät usko..
Ilmoita asiaton viesti
Mukavaa päivää!
http://www.Russianfolk.com-odinokaja garmon
http://www.khvorostovsky.com//http:/
JouTube-Russkoje Pole( Russian Fields).Dmitri Khvorostovsky
Ilmoita asiaton viesti
Saattaa olla, että Venäjä ja venäläiset muuttuvat, mutta ryssä on Ryssä, vaikka sen voissa paistais….
(eihän me venäläisiä vihata, vaan Ryssiä, Huom!)
Saas nähdä pääsevätkö venäläiset hallitsemaan omaa maataan, ja päästäänkö Karjalan palautuksessa asiallisiin neuvotteluinin?
Ilmoita asiaton viesti
Se avaarakatseinen,
-kertoisitko miten ihmeessä voit erottaa venäläisen Ryssästä? Millaiset kriteerit mielestäsi täyttävät molempia?
Ilmoita asiaton viesti
Ensinnäkin Ahtisaaren puheista ei tarvitse juuri välittää, ne ovat vain hänen mielipiteitään, ei hän voi puhua koko kansan puolesta.
Mutta jo mainittu median toisinaan lähes 30-lukulainen mustapaita-asenne Venäjää kohtaan on vaarallinen trendi ja kokoomus nulikoiden ulkopoliittinen valta tällä hetkellä. Toivottavasti vaalit korjaavat ulkoministeriön tilanteen.
Keskustelupalstat antavat myös hivenen vääristyneen kuvan, ei normaalissa työ- tai arkielämässä näy eikä kuulu mitään juhaniputkisia tai markuslehtipuita, kuten täällä netissä päivästä päivään.
Ilmoita asiaton viesti
kuorinen > ” Ensinnäkin Ahtisaaren puheista ei tarvitse juuri välittää, ne ovat vain hänen mielipiteitään, ei hän voi puhua koko kansan puolesta.”,
– ei ole sekän hyvä Suomen sisäisessä asiassa, että ”kansa” mielestänne ei ole antanut mandattia Ahtisaarelle, vaikka hänellä on ollut presidentin valta ”kansan antamana” ja on maailman laajuisestti Nobelin palkinnon saanut rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta taistelija!? Vai ymmärränkö väärin?
Ilmoita asiaton viesti
Ahtisaaren rauhannobeli on lähes samanlainen vitsi kuin Kissingerin, Arafatin tai Obaman. Pelkkää poliittista teatteria.
Kansa on selkeästi eri mieltä Ahtisaaren kanssa Natosta. Jatkokautta presidentiksi ei Ahtisaarelle annettu ja se on paljastunut viisaaksi päätökseksi.
Ilmoita asiaton viesti
1970-1980 -lukujen sinipaitojen (=stalinistien) ja laajemminkin asenteen Venäjää kohtaan tosi p-tä oli.
Ilmoita asiaton viesti
@kuorinen
Samaa mieltä, vain kansa voi puhua kansan puolesta (mitä ikinä se sitten tarkoittaakin), ja kansa on puhunut, ainakin tämän blogikirjoituksen mukaan: Venäjä ei kiinnosta.
Toinen mantara, jota sisällöllisesti hämärään jäävän ”Venäjä-osaamisen” lisäksi muistetaan hokea, on ”Venäjä suuret mahdollisuudet”. Mutta mietitäänpä hetki, että mihin ja miksi Venäjä on suuri mahdollisuus? Ja milloin Venäjä ei olisi ollut suuri mahdollisuus? Ja milloin tuo mahdollisuus on Suomelle edullisella tavalla aktualisoitunut?
Ilmoita asiaton viesti
Tuomas Mäkinen > Ja milloin Venäjä ei olisi ollut suuri mahdollisuus? Ja milloin tuo mahdollisuus on Suomelle edullisella tavalla aktualisoitunut?”,
– eikös pitäisi sitä mahdollisuutta aktualisoita? Ainakin yrittää aktiivisemmen?
Ilmoita asiaton viesti
Thomas Mäkinen > ” Miksi väkisin pitäisi yritää lähentyä jotain sellaista, joka ei ilmiselvästi vastaa omaa arvomaailmaa, varsinkaan, jos se tarkoittaa omista arvoista ja periaatteista luopumista..”-
– ei omista arvoista luopumisesta ole kysymys ja ei ole kenenkään ”pakko lähestyä” tässä tapauksessa Venäjää, vaan siitä, että Venäjä on ”siinä” ja pysyy ”siinä” ja suhteet eivät ole sitä luokkaa mitä voisivat olla.
Kirjoittelen tämän aiheisia blogeja,vaikken ole syntyperäinen venäläinen, koska olen kurkkua myötäni kyllästynyt siihen, että minuunkin henkilökohtaisesti kohdistuu ”ry..ssä vihaa”! Saan tuntea sitä nahoissani!
Joten ehdotaankin, että lähdemme ”lähestymään toisiamme”, että ilmapiiri muuttuisi sietattavimmäksi.. Älä vaan viittaa minulle tietä takaisiin Venäjälle. Olen muuttanut tänne ja pysyn täällä, niin kuin Venäjäkin rajan toisella puolella! Kiitos kommenttistasi.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on venäläisiä hyviä ystäviä samoin kuin monella muullakin.
Se ei kuitenkaan auta tippaakaan siihen perussyyhyn, joka on suurin ongelma Suomen ja Venäjän välillä.
Ei ole auttanut sekään, että Halosella on hyvät henkilökohtaiset suhteet Putinin ja Medvedevin kanssa.
Perusongelma on ja pysyy huolimatta suomalaisten ja venäläisten keskinäisistä ystävyyssuhteista.
Kyse on yksinkertaisesti suuren vääryyden korjaamisen tarpeesta.
MIkä olisi Teidän, Viola Heistonen ohjeenne perussyyn korjaamiseksi?
Ilmoita asiaton viesti
agendo2 > ”MIkä olisi Teidän, Viola Heistonen ohjeenne perussyyn korjaamiseksi?”,
-vaikka minun ”ohjeista” ei kukaan välitä, niin vaatisin molempien maitten johtajat saman pöydän ääreen kasvokkain julkisesti neivottelemaan keskeisistä riita – asiosta ja löytämään niihin ratkaisu rauhanomaisesti, ennen kuin lähteä rajalle ”miekalla hosumaan”!
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän muuttuminen on kovin läheinen V Heistosen mielelle, muutosta ei juuri ole näkösällä kun eräs valtion päämiehistä julistaa tuomioita ennen oikeudenkäyntiä, ilmaistakoon asia nyt noin. Mihin moista oikeuslaitosta ylipäätään tarvitaan. Ja Venäjä muutoin kärkkäästi mahtailee suuruudellaan,sotilaallisuudellaan.
Kunnes (jos ikinä) muutos tapahtuu voidaan kyllä syystä ihmetellä vanhan Neuvosto-perinteen jatkumoa, sen näytteitä olemme nähneet viikonlopun vaaleissa Valko-Venäjällä.
Muutos kyllä tunnistetaan, tunnustetaan kun/jos se ilmaantuu.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä ihmeen hinku Tarja Halosella on Venäjän matkailun lisäämiseen. Ei se pahaa tekisi, jos toimisi Suomen matkailun edistämiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kaija Kuopila,
– edistäähän Venäjän matkailu myös Suomen matkailua etenkin Kaakkois-kulmilla.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Venäjä haluaa vakuuttaa olevansa muuttunut parempaan päin, niin minulla olisi hyvä idea se osoittamiseen: Kaikille safkalaisille työpaikkatarjous josta ei voi kieltäytyä. Toimipaikaksi vaikkapa Verhojansk.
Ilmoita asiaton viesti
Örkki > ” Kaikille safkalaisille työpaikkatarjous josta ei voi kieltäytyä. Toimipaikaksi vaikkapa Verhojansk.”,
– blogissa ei ole aiheena safkalaiset, joten tarjouksenne lienee turhaa.
Ilmoita asiaton viesti
SAFKA on aika hyvä syy olla uskomatta Venäjän muuttumiseen ainakaan parempaan suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
@Viola 10:55
Minulla nyt viimeiseksi olisi varaa toivottaa kenellekään tietä takaisin yhtään mihinkään, enkä kirjoituksellani sitä tietenkään tarkoittanut. Mutta vastauksesi osoittaa yhden oleellisen ongelman, joka Suomessa kaikessa Venäjään liittyvässä on päällimäisenä: Venäjän nykymenon tai edes Putinin kritisoiminen ymmärretään ryssä-vihan ilmaisuksi. Vertaa vaikka siihen, että ei Idi Aminin kritisointia kukaan väittänyt rasismiksi.
Venäjän asioista pitäisi uskaltaa valtiojohdon ja tiedotusvälineiden osalta puhua oikeilla nimillä. Korruptio on korruptiota ja totalitarismi on totalitarismia, vaikka voissa paistaisi. Näissä asioissa täytyy muutoksen tulla Venäjältä.
Ilmoita asiaton viesti
Thomas Makinen> ”Venäjän asioista pitäisi uskaltaa valtiojohdon ja tiedotusvälineiden osalta puhua oikeilla nimillä.”,
– onko se arkuus puhua asiasta ”oikeilla nimillä” jäänyt Neuvoostoliiton ajoilta? Se järjestelmä on jo hajonnut.
Ilmoita asiaton viesti
agendo2 > ” – Halonen on luonut ”mukavat” henkilökohtaiset suhteet Putiniin ja kulkee käsikynkkää Medvedevin kanssa”,-
– Kansalla on tietenkin oikeus tietää millaisia ”sopimuksia” Suomen presidentti on tehnyt tai on tekemässä Venäjän kanssa eihän se voi olla vaan ”kutsu teelle” Allegro matkan jälkeen!, mutteikös se ollut niin, että Kekkonenkin pystyi luomaan hyvät suhteet Neuvostoliitton, koska kävi jopa saunomassa korkean elitin seurassa. Ehkä tämä on se tie, eli ensin henkilökohtainen hyvä kontakti. Joten tulevaisuus näyttää miten onnistuu vai onnistuuko Halonen luomaan paremmat suhteet Venäjän kanssa? Toivotaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä auttanut Kekkosenkaan saunomiset perussyyn, suuren vääryyden korjaamiseen.
Samoin ei auta Halosen henkilökohtaiset hyvät suhteet.
Ei autttanut Koiviston ja Gorbatsovin hyvät henkilökohtaiset suhteet.
Mitkään hyvät ystävyyssuhteet suomalaisten ja venäläisten välillä eivät auta, elleivät ne edistä perussyyn korjaamista, joka on jatkuvasti rasite maikttemme välillä ja suuremmassa mittakaavassa Venäjän rasite useimpien valtioiden kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
agendo2>”Eipä auttanuut Kekkosenkaan saunomiset perussyyn, suuren vääryyden korjaamiseeen”,
-Mielestäni perussyyn korjaamiseen ei muutoksia tulee itsestään, jos asia ei nosteta pöydälle.
Ilmoita asiaton viesti
Martti Ahtisaarta täytyy suuresti kunnioittaa suurena suomalaisena.
Hän edustaa kansainvälistä yhteisöä, joka viisaana systemaattisesti
toimii pysyvän maailmanrauhan puolesta ja rikollisen hävittämiseksi.
Kaikki vapaa maailma on yhtä ja meidän verivihollisemme on Mr. Stalin.
Stalinin kannatus on 100 %. Kansanmurhaajan kohtaloksi tulee kuolema.
Kaikki maailma toimii koko NL:n hävittämiseksi oikein perusteellisesti.
On tärkeää että kaikki rikollinen venäläinen miehitys saadaan poistettua.
Murhaaja Leninille rikollinen on rakentanut patsaita ja häpäissyt kirkot.
Ilmoita asiaton viesti
Martti Ahtisaarta täytyy suuresti kunnioittaa > ”Kaikki maailma toimii koko NL.n hävittämiseksi oikein perustellisesti”,
– Neuvostoliitto on jo hajonnut ihan itsetään ilman puuttumista siihen koko maailmaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kekkkosen ulkopolitiikan ydintavoite, Karjalan osittainen palautus pitäisi saataa päätökseen 20 seuraavan vuoden aikana.
Petsamon palutus olisi Suomen taloudelle ja EU:n logistiikkayhteyksille erityisen tärkeää.
Se, mikä on sopimuksin viety, niin voidaan myös sopimuksin palauttaa. Porkkala oli siitä hyvä esimerkki.
Ilmoita asiaton viesti
”Se, mikä on sopimuksin viety, niin voidaan myös sopimuksin palauttaa. Porkkala oli siitä hyvä esimerkki.”
Mutta entä jos kumpikaan osapuoli ei ole kiinnostunut alueluovutuksista?
Ilmoita asiaton viesti
Petri Aaltonen > ”Mutta entä jos kumpikaan osapuoli ei ole kiinnostunut alueluovutuksista?”,
– jospa siihen löytyisi kiinnostava ”tarjous” osapuolelle…En ole kuitenkaan ”kauppamies” enkä ”poliittikko” ratkomaan näitä asioita, mutta tuon esille mielipiteeni blogin kirjoittajana.
Ilmoita asiaton viesti
Viola Heistonen: ”-vaikka minun ”ohjeista” ei kukaan välitä, niin vaatisin molempien maitten johtajat saman pöydän ääreen kasvokkain julkisesti neivottelemaan keskeisistä riita – asiosta ja löytämään niihin ratkaisu rauhanomaisesti, ennen kuin lähteä rajalle ”miekalla hosumaan”!
Aivan oikein!
Mitä suosittelisitte suomalaisille toimenpiteeksi, jotta Halonen suostuisi tekemään neuvottelualoitteen?
Ilmoita asiaton viesti
agendo2 > ” Mitä suosittelisitte suomalaisille toimenpiteeksi, jotta Halonen suostuisi tekemään neuvottelualoitteen”,
– adressi nettiin ja kansanliike Vetoomuksineen!
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on hyvä vaan ja muuttuu ja palauttaa Stalin varastamat Suomen alueet.
Venäjä on hyvä vaan ja palauttaa Karjalan!
Odotamme, että Venäjä muuttuu.
On jo aikakin.
Ilmoita asiaton viesti
Suurin osa suomalaisista ei halua Karjalaa takaisin, jos saa kuulla, kuinka kalliiksi sen kunnostaminen tulee.
Ne jotka katsovat omistavansa maita luovutetussa Karjalassa ja haluavat ne takaisin, eivät jostain syystä puhu halaistua sanaa siitä, kuinka aikovat palauttaa valtion sodan jälkeen maksamat korvaukset 60 vuoden korkoineen.
Ilmoita asiaton viesti
Karjalassa on 25000km2 metsää, peltomaata, järvenrantatontteja, merenrantatontteja, vesivoimaa (2 jättimäistä vesivoimalaa, jotka suomalaiset itse rakensivat), Saimaan kanava, 45000 pientilaa…
Karjala tuo Suomeen täystyöllisyyden. Valtion verotulot kasvavat kertaheitolla, ja velkaantuminen loppuu.
Karjala ei maksa yhtään ylimääräistä, jos Suomen eduskunta ja hallitus niin haluavat. Suomen valtion budjetin päässää Suomen valtio itse, ei sitä kukaan Vanha demari (ei kirjautunut) sanele.
Jos on tiukkaa, lykätään projekteja.
VAnhat demarit (ei kirjautuneet) eivät näköjään tajua dynamiikasta mitään: kun pyörät alkavat pyöriä, silloin tapahtuu joka suunnalla. Tulee talouskasvua, palkat nousevat, hyvinvointi lisääntyy.
Jos mennään kyykkyyn, komeroon tai pensaaseen, kaikki pysähtyy, työttömyys lisääntyy ja kaikki kärsivät.
Karjala kannattaa palauttaa joka suhteessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sitä julkisin varoin tarvitse kunnostaa. Kunhan se saadaan takaisin, voidaan laittaa tonttikauppa käyntiin ja ihmiset kunnostavat aluetta omin varoinsa.
Ilmoita asiaton viesti
Markus Lehtipuu > ” Odotamme, että Venäjä muuttuu.” ,
– miten se olikaan : ”vierivä kivi ei sammaloitu”, luulen, ettei Venäjä ole ”sammaloitumassa”.
Ilmoita asiaton viesti
Oma ehdotukseni:
Vaihe 1: Karjalan tasavalta luopuu Stalinin varastamista Suomen alueista. Suomi maksaa KArjalan tasavallan budjettivajeen 2mrd ruplaa ja saa haltuunsa Laatokan Karjalan ja Itä-Kuusamon.
Vaihe 2: Murmanskin oblasti luopuu Stalinin varastamasta Sallan itäosasta.
Vaihe 3: Murmanskin oblasti luopuu Stalinin varastamasta Petsamosta.
VAihe 4: Leningradin oblasti luopuu Stalin varastamasta Käkisalmen piiristä.
Vaihe 5: Suomi ja Venäjä aloittavat neuvottelut Viipurin piirin palautuksen yksityiskohdista.
Vaihe 6: Venäjä vetää miehitysjoukkonsa ja valtiolliset tunnusmerkkinsä Suomenlahden saarilta.
Aikataulu kaikelle tuolle: aloitus 2011, viimeinen vaihe 2014.
Venäjä muuttuu, nyt palauttamaan Suomen alueet varkaalta!
Ilmoita asiaton viesti
Entä kuinka siirtolaiset maksavat takaisin valtiolta saamansa korvaukset?
Ilmoita asiaton viesti
Karjalan pakolaiset voivat kyllä maksaa hätäapunsa takaisin, jos valtio samalla korvaa heille 70 vuoden menetetyt tulot metsistä, pelloista, tehtaista, omaisuudesta ym, jonka vieras valtio heiltä varasti.
Joten, eiköhän nyt olla SOLIDAARISIA näille sosiaistisen diktatuurin uhreille ja tyydytä IHMISOIKEUKSIEN palauttamiseen näille Stalinin rikosten (ihmisyyttä vastaan) uhreille.
Kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Vanha demari>” Entä kuinka siirtolaiset maksavat takaisin valtiolta saamansa korvaukset?”,
– jos se päivä koittaa, että kysymys on ajakohtainen, niin eikö siihenkin inhimillinen ratkaisu löytyisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan niin kuin oletinkin. Me muut joudumme maksamaan kaiken. Korvaukset pidetään ja omaisuudet otetaan. Sama kuin valtio maksaisi jonkun asuntovelallisen velat.
Minkähän takia Suomen Karjalassa ei ole talous kukoistuksessaan, vaikkapa nyt siellä Parikkalassa?
Ilmoita asiaton viesti
Ahtisaari on keinottelijan Soroksen kaveri (Open Society yms.). Stubbilla on tiivis suhde Ahtisaareen. Länsimainen (myös suomalainen) valtamedia on korporaatioiden omistuksessa/ rahoittama – ts. levittää rothschildien ja rockefellerien sanomaa. Venäjässä ei ole mitään vikaa, rohtshieldien pyöveleitä on Suomessa liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten voidaan sanoa Venäjän muutuneen, kun se palauttaa Petsamon ja Viipurin Suomelle!
Ilmoita asiaton viesti
Näin on. TOsin palautettavaa on enemmänkin, mutta myös Petsamo ja Viipuri kuuluvat Suomen tasavallan kansalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä blogikeskustelu on tuhottu Karjala-paskalla mikä oli tiedossa jo etukäteen.
Ilmoita asiaton viesti
Karjala tulee palauttaa. Se on Suomen laillinen alue.
Onko tämä niin vaikea ymmärtää?
Suomi on AINOA uusi valtio, jonka laillisia ja tunnustettuja alueita on etninen emämaa ANASTANUT kaikkien SOPIMUSTEN vastaisesti.
Tämän alueanastuksen aloitti tämä paskavaltio SODALLA.
Sodan tuomitsi Kansainliitto.
Sota aiheutti rikollisen ALUEANASTUKSEN, joka on fasistista laajentumispolitiikkaa.
Suomen laillisilla alueilla toteutui ETNINEN PUHDISTUS, joka on RIKOS IHMISYYTTÄ VASTAAN, joka ei vanhene koskaan.
Alueet varastanut yksipuoluediktatuuri VAATI Suomelta ”sotakorvauksia” sodista, jonka tämä diktatuuri oli ITSE aloittanut.
Samainen yksipuoluediktaatuuri NÖYRYYTTI itsenäistä, tyngäksi silvottua Suomea, sekaantui Suomen sisäisiin asioihin, ja meuhkasi, mesosi, uhosi ja uhitteli, tavallaan jopa tähän päivään saakka.
Venäjä on roistovaltio, jonka muutos täytyy aloittaa Karjalan palautuksella.
Se on LAILLINEN, TUNNUSTETTU ja sopimuksilla SOVITTU Suomen alue.
Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Varkaan tulee palauttaa varastamansa alue. Piste.
Ilmoita asiaton viesti
”Onko tämä niin vaikea ymmärtää?”
On, koska Karjala ei ole Suomen laillinen alue ja sen palauttamisen järkevyydestäkin on esitetty monenlaisia, hyvin perusteltuja näkökulmia. Nykyinen de facto ja de jure asianlaita on, että alue kuuluu Venäjään ja siellä taloja ja maita omistetaan venäläisten lakien mukaisesti.
Joko Markus olet tehnyt siitä Karjalan varastamisesta rikosilmoituksen? Ennen sitä asia ei etene 😉
Ilmoita asiaton viesti
Juristi Silvennoinen on tehnyt lukuisia oikesukanteita suomalaisten omistusoikeuden kunnioittamisen puolesta. Tähän mennessä ne ovat kaatuneet Venäjän tuomioistuimissa.
Ilmoita asiaton viesti
Petri Aaloselle suomalaisten alkukoti on ilmeisesti jossakin muualla kuin ruononlaulajien Karjalassa.
Miksi pelkkä ajatus oikeudenmukaisuuden toteutumisesta Suomen kansan ja pakkoluovutettujen alueiden kohdalta tekee noin kipeää?
Kansanedustaja Jaakko Laakson mukaan Karjalan palautus olisi aikanaan voitu hoitaa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen päätöksellä (= kertonut nimimerkille).
Mites aika nyt voi olla palautukselle huonompi, kun meillä on naapurina demokraattinen ja vakaa Venäjä, jos ulkopoliittista johtoamme on uskominen. Venäjän johtokin on pikkuhiljaa alkanut kiinnostumaan aionakin Karjalan tärkeimpien alueidenkehittämisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Voinet sitten mennä itkemään siitä vaikkapa dosentiin blogiin?
Ilmoita asiaton viesti
Petri Aaltonen> ” Tämä blogikeskustelu on tuhottu Karjala-p…”;
– Karjala-kysymys taitaa kuitenkin olla vielä niin kipeä asia monelle keskustelijalle, ettei sitä mitenkään pysty ohittamaan, vaikka keskustelu olisi voinut mennä hieman toisenlaiseen suuntaan, etsiä syvempiä ja laajempia syitä siihen, miksi Suomessa ei uskota Venäjän muuttuvan. Mielestäni Karjala-kysymys ei olekaan ainoa siihen.
Ilmoita asiaton viesti
Karjalan palautus on nyt helpompaa kuin koskaan.
Karjalan VALTIOLLISET instituutiot on lähes 100%:sti rikottu, venäläisten huligaanien omin käsin. Taitaa se koko valtio olla yksi iso huligaani.
Ainoa poikkeus on Viipurin piiri, joka omalla palautuslistallani onkin siellä loppupäässä.
Valtiolliset instituutiot, kuten sovohoosit, kolhoosit, sotilaskohteet, valtiontehtaat, pioneerileirit ym on rikkomalla rikottu.
Yksityisellä omaisuudella ei ole isänmaata, joten yksityinen omaisuus ei aiheuta minkäänlaista ongelmaa alueiden palautukselle.
Kun Venäjä on itse vetäytynyt Karjalasta, se voidaan myös palauttaa.
Vuonna 1991 kaikki kolhoosit olivat täynnä lehmiä ja työväkeä, pioneerileirit olivat toiminnassa, sotilaskohteissa miehittäjäroistoja ja tehtaissa tuotettiin ilmansaastetta. Nyt nämä kaikki on hylätty ja raunioina. Eivät aseta estettä palautukselle.
Karjala takaisin!
Ilmoita asiaton viesti
Viola, jos todellakin uskot Venäjän niin positiiviseen muuttumiseen, niin miksi sinä ja muut inkeriläiset vyöryitte sieltä Suomeen siinä vaiheessa, kun mahdollisuus annettiin ja lisäksi kutsut sitä ”etniseksi puhdistukseksi”, johon Suomi osallistui? Eikö niin hyvässä maassa jokainen olisi halunnut jäädä paikoilleen? Tornionjokilaaksossa Ruotsin puolella on ikimuistoinen suomalaisasutus ja raja on avoin, mutta mitään etnistä puhdistusta ei ole tapahtunut Suomeen vyöryvien ihmismassojen tuloksena.
Vaikka joku typerys halusikin diktateerata tämän blogin sisällön pitämään Karjalan palautuksen poissa aiheesta, niin se on mahdotonta, koska ainoastaan Karjalan palauttamisesta tehtävä aloite Venäjän taholta osoittaisi todellisen muutoksen.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi sitten ”suuri sankarimme”, rikoksista epäilty salakuljettajakonsuli Pietiläinen kirjoittaa blogissaan, että viisumivapaus Venäjän kanssa pitää kytkeä Haagin sopimukseen lapsikaappauksista? Pelkäävätkö salakuljettaja ja hänen toimeksiantajansa, että venäläiset pakenevat Euroopan maista, mm. Suomesta, lastensa kanssa Venäjälle?
Ilmoita asiaton viesti
Pietiläinen on alan huippuasiantuntija. Ilmeisesti Pietiläinen näkee, että muutoin ei saada lapsikaappaussopimusta kuntoon.
Ilmoita asiaton viesti
J.Gagarin > ”..”miksi sinä ja muut inkeriläiset vyöryitte sieltä Suomeen siinä vaiheessa, kun mahdollisuus annettiin..”,
– meille ”annettiin mahdollisuus” muuttaa Suomeen Neuvostoliitosta ei muita mahdollisuuksia ollut vielä näkyvissäkään. Tietenkin inkeriläiset hyvin toivein lähtivät liikkeelle ja periaatteessa uskoimme että se on molempien valtioiden hyvä humanitaarinen askel ja hyvää yhteistyö, joka antoi meille sellaisen mahdollisuuden…
Uskonko minä siihen, että Venäjä voi muuttua? Uskon, että voi muuttua, mutta Neuvostoliitto oli niin vahva diktatturinen valtio, että sen ”purkaminen” ei ole helppoa ja vie aikaa, ja paljon riippuu siitä miten itse Venäjän kansa pystyy vaikuttamaan positiivisiin muutoksiin.
Ilmoita asiaton viesti
J:Gagarin > ” ..”ainoastaan Karjalan palauttamisesta tehtävä aloite Venäjän taholta osoittaisi todellisen muutoksen”;
– siis, olet sitä mieltä, että Venäjän pitäisi tehdä aloite? Mitä jos itse Suomi sen tekisi?
Ilmoita asiaton viesti
”Petri Aaloselle suomalaisten alkukoti on ilmeisesti jossakin muualla kuin ruononlaulajien Karjalassa.”
Varsinaiset laulumaat ovat Vienan ja Aunuksen Karjalassa, jotka eivät ole koskaan Suomelle kuuluneet.
”Miksi pelkkä ajatus oikeudenmukaisuuden toteutumisesta Suomen kansan ja pakkoluovutettujen alueiden kohdalta tekee noin kipeää?”
Ei se tee kipeää, mutta puhe alueluovutuksista on turhaa haihattelua.
”Mites aika nyt voi olla palautukselle huonompi, kun meillä on naapurina demokraattinen ja vakaa Venäjä”
Demokraattisilla ja vakailla valtioilla ei ole ollut taipumusta jaella alueitaan pois muille valtioille.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei se tee kipeää, mutta puhe alueluovutuksista on turhaa haihattelua.”
Miksi sitten tuhlaat siihen aikaasi? Olet vinkumassa joka ikisessä blogissa missä asiaa edes sivutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Valehtelet kuten aina.
Kanteletar laulatettiin vahvasti Ilomantsin itäosissa, sekä Suistamolla, Suojärvellä ja muualla.
Sortavalan kuuluisa Pedri Shmeikan patsas muistelee juuri näitä Laatokan Karjalan laulumaita. Ja unohtaa ei sovi tietenkään Sortavalan legendaarisia laulujuhlia.
Ilmoita asiaton viesti
”Varsinaiset laulumaat ovat Vienan ja Aunuksen Karjalassa, jotka eivät ole koskaan Suomelle kuuluneet.”
Suomalaistern pääsyä näille heimomme alkuperäisille maille tulee luonnollisesti helpotaa.
Valtioneuvoston linnan hienoimmassa huoneessa (missä tapahtuu valtioneuvoston istunnot presidentin johdolla) on seinäkoristeissa esillä kaikki Suomen maakuntien vaakunat. Siellä on esillä myös Itä-Karjalan vaakuna, vaikka alue ei ole koskaan kuulunut Suomeen.
Tsaarin vallan aikana Itä-Karjalankin yhteys Suomeen oli venäläisille itsestään selvä juttu.
Petri Aaltosen mielestä pakkoluovutettujen alueiden takaisin palautus on turhaa haihattelua. Niin oli Neuvostoliiton hajoaminen ja kommunismin romahdus 20 vuotta sitten. Kuitenkin sekin vaan tapahtui.
Itse pidän tärkeänä sitä, että pakkoluovutetuista alueista ja niiden ainakin osittaisesta palauttamisesta Suomen yhteyteen keskustellaan.
Ilmoita asiaton viesti
”koska ainoastaan Karjalan palauttamisesta tehtävä aloite Venäjän taholta osoittaisi todellisen muutoksen.”
Suomi ja Venäjä ovat sopineet nykyiset rajansa rajasopimuksella viimeksi vuonna 1992. Sopimus on molempien osalta sitova.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän tai Suomen aloitteesta sopimusta voidaan muuttaa.
Suomi tuskin lähtee asein valloittamaan omiaan pois molemminpuolisen sopimuksen voimassaollessa, toisin kuin Venäjä, joka vielä Neuvostoliittona viis veisasi olemassaolevista sopimuksista, esimerkiksi 30.11.1939. (Tosin se kyllä noudatti silloin Hitlerin kanssa tekemäänsä sopimusta – sen noudattaminen kun sattui olemaan mieluista.)
Ilmoita asiaton viesti
Ei kai sopimuksen olemassa oloa ja sitovuutta ole kukaan kiistänyt?
Haluaako Petri Aaltonen kieltää Venäjältä mahdollisuuden luovuttaa Pariisin rauhansopimuksessa Suomelta saamansa alueet takaisin?
Vai onko Aaltonen sitä mieltä, että alueita ei pidä missään tapaksessa ja millään edellytyksillä ottaa takaisin vaikka tarjottaisiin?
Oliko Urho Kekkonen väärässä tavoitteissaan Karjalan palauttamiszeksi Suomelle?
Ilmoita asiaton viesti
Keitäs ”ulkomaalaistaustaisia” isoäitejä on kohdeltu väärin?
Ilmoita asiaton viesti
Janne Kotilainen > ”Keitäs ”ulkomaalaistaustaisia” isoäidejä on kohdeltu väärin?”,
-minua henkilökohtaisesti. Demokraatisessa oikeusvaltiossa Suomessa minulta ”kaapattiin” yksityiseen toimintakeskukseen orvoksi jäänyt kehitysvammainen lapsenlapseni perättömän ilmiannon takia ja valheellisin perustein. Pitävät häntä suljettujen ovien takaa niin kuin vankilassa minulta, eikä anna edes vilkaista häntä, vaikka asun muutaman sadan metrin päässä hänestä. Olen ollut hänen tukena syntymästä asti ja 20v.hoitanut hänen asioita oheishuoltajana/edunvalvojana…Viimein olen nähnyt 22.11.2o09..En saa edes Jouluna tavata.Jos aihe kiinnostaa, niin vilkaise muita blogejani..
Ilmoita asiaton viesti
Voiko Putin paeta ajoissa? Putinin rikosrekisteri alkaa varhain kirotun julman
salaisen teloittajan KGB:n ilmiantajana, jatkuen murhaamalla vapauden kaihoa.
Stalinin uhrit huutavat tuskasta, kun lännen Kreml on häpäisty terroristilla.
Putin ei voi paeta itseään mihinkään. Saatanan vallassa tapettiin ihmiset,
ellei onnistunut pakenemaan sivistysmaihin huligaaneja. Kaikki on petosta.
Boris Jeltsin puhui viimeisen kerran pistooli selän takana. Tämän jälkeen
hän oli vanki, eikä saanut tavata ketään. Tyypillisesti pahin rikollinen saa
kannatusta kauhistuksessa ns. niskalaukauksella. Stalinin aurinko paistaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjän tai Suomen aloitteesta sopimusta voidaan muuttaa.”
Se vaatisi molemminpuolisen suostumuksen. Ilman Venäjän aloitteellisuutta Suomi ei yksipuolisesti lähde itse allekirjoittamaansa rajasopimusta mitätöimään, eikä Venäjän puolelta kannata odottaa tällaista aloitteellisuutta. Karjala, erityisesti Karjalan kannas, on Venäjälle liian tärkeä.
”Suomi tuskin lähtee asein valloittamaan omiaan pois molemminpuolisen sopimuksen voimassaollessa, toisin kuin Venäjä, joka vielä Neuvostoliittona viis veisasi olemassaolevista sopimuksista, esimerkiksi 30.11.1939.”
Suomi yritti asein valloittaa alueita Venäjältä kahteen eri otteeseen: 1918-1922 ja 1941-1944. Viaton pulmunen Suomi ei ole ollut, vaan Suomi on aina iskenyt kun joko Venäjän heikkous (Venäjän sisällissota) tai joku ulkoinen tekijä (Saksan hyökkäys) on antanut siihen mahdollisuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Mitkään paperilappuset eivät mitätöi maailman suurinta varkautta, etnistä puhdistusta, sotarikoksia, massamurhia jne…
Karjala tulee palauttaa. Ihmettelen näitä tyyppejä, jotka puolustavat rikoksia ihmisyyttä vastaan!
Ilmoita asiaton viesti
Tästä kai voimme olla yhtä mieltä. Rajoja siirrellään toivon mukaan vastedes rauhanomaisesti. Sellainen ei ole mahdollista, että Suomi lähtisi millään tavalla sotilaallisesti haastamaan Venäjää.
Mitä Venäjällä tulee tapahtumaan 20 vuoden tähtäimellä tai Suomessa, niin ei pystytä varmuudella kertomaan. Erillaisia ennusteita voi tehdä, mutta varmuutta ei ole mistään.
On siten täysin mahdollista, että Venäjä tai Suomi voivat joutua sellaiseen heikkouden tilaan, mikä voi johtaa rajansiirtoihin. Kyllä Venäjälläkin on voimia, jotka näkisivät Venäjän rajan mieluusti Kymi-joella. Venäläinen vaikutus on koko ajan lisääntymässä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella. Pietarin turvallisuustarpeilla voidaan perustella yhtä sun toista.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitkään paperilappuset eivät mitätöi maailman suurinta varkautta, etnistä puhdistusta, sotarikoksia, massamurhia jne… ”
Kahden valtion välinen sopimus on enemmän kuin ”paperilappunen”.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt kohta tulee epätoivoista olkinukkeilua.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tosiasiat pitää tunnustaa. Se itäraja, missä se kulkee, on varsin monella asiapaperilla vahvistettu.
Moskovassa 19.9. 1944 allekirjoitettiin rauhansopimus. Vuonna 1947 Pariisissa se vielä vahvistettiin. Ja pitää tunnustaa, että hävinneksi osapuoleksi Suomi pääsi todella hyvin vähällä. Muissa Saksan kanssa liitossa olleet maat saivat todella tuta liittoutuneiden vihan – paljon teloituksia, meillä ei ainuttakaan.
Vuonna 1992 monin eri tavoin allekirjoitettiin ja vahvistettiin voimassa olleet sopimukset, täsmällisesti ja tehokkaasti. Myös rajat vahvistettiin entisen mukaisiksi. Ei ainuttakaan riitasointua.
Rajoja on idän ja lännen välillä allekirjoitettu vyuosisatojen saatossa yli kymmenen, ensimmäinen 1323 ja viimeinen 1947. Kylläpähän se viimeinen on se ainut oikea ja voimassaoleva. Hyvä niin!
Ilmoita asiaton viesti
Ei historian kulku tähän päivään lopu.
Pariisin rauhansopimus oli meille suomalasille saneltu pakkorauha. Hyvä se ei ollut eikä missään nimessä oikeudenmukainen. Mm. sen sotilaallisten artikloiden soveltamisesta on luovuttu. Tämä tapahtui presidentti Mauno Koiviston päätöksellä.
Ilmoita asiaton viesti
OOtsikon varmaan kuuluisi olla seuraava, jotta se antaisi ensinnäkin oikean kysymyksenasettelun: Suomessa ei kyetä ymmärtämään, että neuvostoliittoa ei enää ole.
Venäjä on aina ollut isoveli Suomelle, ja tulee aina olemaan.
Venäjää pystyy kyllä ymmärtämään ja luomaan suhteita sinne, jos ymmärtää venäläisen mentaliteetin ja luonteen.
Tämä vaatii vaan hiukkasen halua ja kykyä kurkistaa toisen ihmisen pääkoppaan, empatiakykyä ja diplomatiataitoja – siis niitä samoja mitä tarvitaan arkielämässä muidenkin ihmisten kanssa.
Olen sanonut ja sanon aina, että Venäjää pitää kunnoittaa, niin kuin muitakin maita, ihmisiä siellä, jne., niin kuin itseään – jos haluaa saada asiallista palautetta itseään kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Anu Palosaari < " Suomessa ei kyetä ymmärtämään, että neuvostoliittoa ei enää ole...Venäjää pystyy kyllä ymmärtämään ja luomaan suhteita sinne, jos ymmärtää venäläisen mentaliteetin ja luonteen..",
– niin se on, että kaikki ne ”pahat teot”, jotka eniten traumattisoivat kansat molemmin puolin rajaa tapahtuivat Neuvostoliton toimesta. Se järjestelmä, joka kesti 70 vuotta hajosi ja järjestelmän uusimiseen tarvitaan aikaa ehkä saman verran..
Näitten traumojen jälkeen on varmaan vaikeata lähteä ymmärtämään venäläisen mentaliteettia ja luonnetta, josta olisi tietenkin yleisesti asialle hyötyä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on aina iskenyt kun joko Venäjän heikkous (Venäjän sisällissota) tai joku ulkoinen tekijä (Saksan hyökkäys) on antanut siihen mahdollisuuden.
Lopullinen ratkaisu on kiihtyvällä voimalla saamassa tuulta purjeisiinsa ja hävittää lopullisesti vainolaisen. Kansainvälinen yhteisö on pakotettu puolustamaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa.
Ei Suomi ole muuttunut miksikään, me tulemme puolustamaan joka puolelta yhtäaikaa.
Tällä kertaa paha saatanan valtakunta ei enää ikinä nouse kiduttamaan maailman lapsia.
Ilmoita asiaton viesti
jatkosota:
”22.6.1941 Saksa aloitti hyökkäyksen Neuvostoliittoon ja käytti aiemmin sovitun mukaisesti Suomen ilmatilaa ja lentokenttiä Neuvostoliiton pommittamiseen. Samaan aikaan Suomen laivasto osallistui eteläisen Suomenlahden miinoittamiseen Saksan kanssa.”
Suomalaiset antoivat alueensa(lentokentät) Venäjän vihollisten käyttöön. Venäjällä oli oikeus toimia, ei tarvitse kiltisti odotella iskua.
”Suomalaiset sukellusveneet laskivat miinoja Viron rannikolle 22. kesäkuuta 1941 kello 07.28–09.06 välisenä aikana.lähde tarkemmin Elokuun lopussa, Tallinnan evakuoinnin yhteydessä nämä miinoitteet johtivat 16 000 ihmisen hukkumiseen kun Neuvostoliitto oli evakuoimassa omia sotajoukkojaan pois Virosta”
Suomi miinoitti Viron aluevesiä (Venäjä laittomasti valloittanut), jos hyväksyy Suomen toimet niin pitää hyväksyä myös palestiinalaisten raketti iskut alueilla, jotka ovat Israelin laittomasti miehittämät.
Ilmoita asiaton viesti