Jumalan kämmenellä

”Viattomien lasten päivää 28.12 vietetään niiden lasten muistoksi, jotka kuningas Herodes julmasti surmautti Jeesuksen syntymän aikoihin Bethehemissä. Päivän raamatun teksteissä muistellaan myös Joosefin, Marian ja Jeesus-lapsen pakoa Egyptiin.

Viattomien lasten päivänä on hyvä pohdiskella YK:n yleiskokouksen 1989 hyväksymää lasten oikeuksien sopimusta. Siinä todetaan, että jokaisella lapsella on oikeus nauttia erityistä suojelua ja lapsille tulee suoda edellytykset terveeseen kasvuun ihmisarvoisissa oloissa. Lasta on suojeltava laiminlyönneiltä, julmuudelta ja väärinkäytöksiltä.” (joulukirkko.fi)

 – Viattomien lasten päivänä minä ajattelen omaa vammaista lastenlastani, joka on julmasti eristetty omasta suvustaan, ajattelen myös niitä monia muita kehitysvammaisia aikuisia,  joita omaiset eivät pääse katsomaan. Monenlaisia perusteluita esitetään : esim., vammainen tulee levottomaksi, jos tietää omaisten tulevan, vammainen on aina levoton omaisten käynnin jälkeen, omaiset aiheuttavat kaaosta….

 Viattomien lasten päivänä ajattelen myös niitä monia huostaanotettuja lapsia, jotka on erotettu vanhemmistaan.  Perheen olosuhteet eivät aina ole syy lasten huostaanottoon, myös lapsen vammaisuus voi olla huostaanoton syy. Monet autisminkirjon lasten vanhemmat elävät jatkuvassa huostaanoton pelossa. Jotkut kunnat jopa tarjoavat mieluummin lastensuojeluntoimia kuin tukitoimia ja kuntoutusta.

 Ajattelen myös niitä monia maahanmuuttajalapsia jotka on erotettu perheistään ja omasta suvustaan. Ylen mukaan Helsingissä 1000 huostaanotetun lapsen joukossa on 200 maahanmuuttajalasta. Yksi huostaanotto maksaa 80 000, eikö niillä rahoilla olisi voinut tukea perhettä jaksamaan ja selviytymään.

Monissa maahanmuuttajien kulttuureissa perheen  ja suvun merkitys on erittäin tärkeä, perheen riistäminen voi merkitä oman identiteetin menetystä…

Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen,

Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen.

Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on,

Jumalan kämmenellä ei kukan ole turvaton…

                                             Virsi 449.

Toivotaan niin, ettei ”kukaan ole turvaton” näistä huostaanotetuista lapsista tai omaisista eristetyista vammaisista niin lapsista kuin aikuisistakin!

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu