Helsingin telakka sai suurkaupan Venäjältä,

kirjoitti Keskisuomalainen 17.12.2010  ( Raisa Karsikko, Antti Autio/STT).

Venäjän suurin varustamo Sofcomflot tilaa kaksi uutta jäätämurtavaa huoltoalusta. Tilauksen arvo on 200 miljoonaa dollaria eli noin 150 miljoonaa euroa. ..

Telakalle lupailtiin isoja tilauksia  Venäjältä.. kun sen toiseksi omistajaksi tuli venäläinen  United Shipbuilding Corporation (USC). STX Finlandin ja USC:n puoliksi omistaman uuden yhteisyrityksen nimi on Arctech Helsinki Shipyard.. 

Tämä laivakauppa on merkittävä läpimurto Venäjän aktiivisille erikoisalusten markkinoille, iloitsee STX Finlandin toimitusjohtaja Juha Heikinheimo.  

 Kaupalla on myös iso työllistävä vaikutus, sillä tilatut laivat tuovat Helsingin telakalle töitä noin tuhannen miestyövuoden verran. Arctechin palveluksessa on nyt noin 400 henkilöä. 

Yhtiön mukaan projektin suunnittelu- ja hankintatyöt alkavat saman tien. Tuotanto alkaa ensi kesänä,  ja laivat luovutetaan tilaajalle kevällä 2013. 

Venäjä harkitsee 60:n arktisille alueille tarkoitetun laivan tilaamista.  Venäjän liikenneministeriön mukaan pohjoisille merialueille tarvitaan ainakin yhdeksän uutta jäänmurtajaa. 

Äärioloihin. Monitoimialukset on suunniteltu toimimaan äärioloissa Sahalinin alueen öljy – ja kaasukentillä. Alukset kykenevät toimimaan itsenäisesti 1,7 metrin paksuisessa jäässä. Päätehtävänä on huolehtia öljy-yhtiö Exxonin tuotantolautan huolto- ja miehistökuljetuksista sekä suojella lauttaa jäämassojen aiheuttamilta vaurioilta. Laivat on varustettu öljyn ja palontorjunnassa sekä pelastustoiminnassa tarvittavin laittein…

STX Finland on osa korealaista STX konsernia”,

– eli ymmärsin, että STX Finland:n  puoliksi omistajaksi tuli venäläinen USC ja tuossa lopussa kerrotaan, että STX Finland on osa korealaista STX konsernia. Kuinka paljon tässä järjestyksessä jää omistusta ja oikeuksia itse STX Finlandille? Joka tapauksessa tuntuu olevan erittäin tärkeä tilaus Helsingin telakalle.

Sahalin sijaitsee Venäjän Kauko-Idässä. Wikipedia kertoo: Sahalin on saari Tyynessä valtameressä, Itä-Siperiassa. Saari kuuluu kokonaisuudessa Venäjälle ja muodostaa yhdessä Kurilien kanssa Sahalinin alueen eli oblastin.  1900-luvun alussa  saarella oli 32 000 venäläistä, joista 22 150 rangaistusvankeja ja muutamia tuhansia alkuperäisasukkaita. Saaren väestö on nykyään  673 100, joista 83 % venäläisiä.

 

 

 

 

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu