Putin puuttui enemmistön suojeluun Venäjällä

Itänaapurin pääministeri Vladimir Putin piti joulukuussa TV-shown, jossa vastaili katsojien kysymyksiin, kirjoittaa Vartti-lehti ( 29.12.2010  Seppo Häkkinen, Taipalsaari ) otsikolla ”Arvon mekin ansaitsemme”. Siteraan kirjoittajaa:  ” Ei ollut mikään yllätys, että Putin vaati Venäjän-maahan kuria ja järjestystä. Sitä siellä on vaadittu aina… 

Yksi asia Putinin vastauksissa kiinnitti erityisesti huomiota. Hän sanoi : ” hallituksen pitää suojella enemmistön etuja”. Se on mielenkiintoinen toteamus. Se pitää sisällään viestin, että vähemmistöjen eduista ei ole niin suurta lukua, mitä tosin ei ääneen sanottu. 

Kun tässä ollaan Venäjän kanssa hyviä naapureita, niin olisiko edes pikkuisen onkeenotettavaa sitä, mitä Putin sanoi. Siis, että välillä kiinnitettäisin huomiota myös tavallisen suomalaisen olemiseen ja elämiseen.  

Pitkään on tuntunut siltä, ettei Suomessa enää muita olekaan kuin eri sortin vähemmistöjä. Meitä muitakin on, ja mielellään näkisi, että muitakin iloja olisi kuin pelkkä maksumiehenä toimiminen. Vaikka iloista veronmaksajaa tietysti verokarhun konttorissa rakastetaankin, niin suhde on kuitenkin varsin yksipuolinen.”, näin siis taipalsaarelainen Seppo Häkkinen.

 

 – Tästä kirjoituksesta tuli todella ”pahaa mieli” Suomen suomalaisista. Onko niin kurja olo kansalaisella sen takia ettei  Suomessa muita olekaan ” kuin eri sortin vähemmistöjä”?

Itse kuulun siihen ihmisryhmään, joten kirjoitus koskee minuakin, eteenkin kun näiltä kulmilta kirjoitetaan. Pitäisikö minun tuntea syyllisyyttä siitä, ettei Suomen presidentti ole niin ”fiksu” kuin Venäjän, joka pitää hyvää huolta enemmistöstä ? Ei, en salli itselleni enää tuntea syyllisyyttä vaan vetoaan Suomen presidentille, että ottaisi mallin Putinista  ja pitäisi parempaa huolta kansalaisistaan.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu