Kansainvälinen venäjänkielinen konferenssi Pietarissa

”Venäjän kieli kaksikielisessä opetusympäristössä” konferenssi oli järjestetty Opetusmateriaalien keskuksen  ” Zlatoust” ( Златоуст)  20-vuotis juhlan kunniaksi Venäjän humanitaarisen säätiön tuella 8 -11 joulukuuta 2010 Pietarissa.

Konferenssissa esiintyjät kertoivat tutkimuksista ja omista kokemuksista venäjänkielen opetuksesta kaksikielisille eri-ikäisille oppilaille, päiväkodeista alkaen.

Sain osallistua ja esiintyäkin teemalla ” Venäjänkieliset Suomessa. Oikeus omaan kieleen” .  

Konferenssiin osallistui noin 130  asiantuntijaa 17 maasta ( Valko-Venäjä, Belgia , Kiina, Saksa, Espanja, Italia, Kazakstan, Latvia, Liettua, Turkmenistan, Ukraina, Suomi, Ranska, Sveitsi, Ruotsi, Skotlanti, Viro) ja Venäjän Federaation kuudelta alueelta. 

Konferenssin puitteissa palkittiin lukuisia korkea-ammattitaitoisia  asiantuntjoita ja virkamiehiä opetusmateriaalien luomisesta ja levittämisestä venäjän vieraan tai toisen kielen opiskelijoille. 

Järjestelytoimikunta kiitti kaikkia osallistujia ja sponsoreita yhteistyöstä ja tuesta ja toivoi kaikille hyvää terveyttä, onnea ja menestystä uudelle vuodelle. 

Tietelliset venäjänkieliset raportit löytyvät julkaistusta  kirjasta Zlatoust ( Златоуст)- nettisivulta ”Sähköiset kirjat.” Painettu versio on saatavilla toimintapaikoissa ”Zlatoust” ( Златоуст) Moskovassa ja Pietarissa ja isoimmissa Venäjän  kirjastoissa.  

Konferenssin lopussa jokainen sai ilmaisen 240-sivuisen kirjan, jossa ovat julkaistu jokaisen esiintyjän materiaalit. 

Tietoa konferenssista, kuvan ja materiaalin keräys sähköisessä muodossa

http://www.zlat.spb.ru/page200.html

http://www.gramota.ru/lenta/news/82599

http://www.zlat-edu.ru/page101.html

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu