Venäläiset rakastavat Suomea

”Rajanylitysliikenteessä kaikkien aikojen ennätyksiä”, kirjoittaa Uutisvuoki tänään 5 tammikuuta 2011. Suomen ja Venäjän välisen rajan ylitti Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta kuluneena vuonna 6 758 000 matkustajaa, mikä on uusi ennätys.Vuoteen 2009 verrattuna kasvua kertyi peräti 15,4 prosentia. 

Ennätys rikottiin myös vuodenvaihteen jälkeen, jolloin rajanylittäjiä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden vuorokkauden aikana. Imatralla rajan ylitti ennätykselliset 8 500 henkilöä vuorokaudessa… 

Kokonaisliikenne määrään sisältyvät myös Lappeenrannan lentoaseman sekä Nuijamaan ja Lappeenrannan satamien matkustajat, jotka ovat ylittäneet EU:n ulkorajan.

 

STT:lta tietoa : Viime vuonna ylitettiin jo miljoonan viisumin raja. Suomi myönsi viime vuonna ennätykselliset yli miljoona Schengen – viisumia eli lyhytaikaiseen oleskeluun tarkoitettua maahantulolupaa. 

Edustustot käsittelivät viime vuonna yhteensä noin 1 020 000 viisumihakemusta. Hakemusmäärä kasvoi toissa vuodesta liki 30 prosenttia.

Suomen suurin viisumiedustusto oli aiempien vuosien tapaan pääkonsulaatti Pietarissa, jossa käsiteltiin peräti yli 740 000 viisumihakemusta, parisataatuhatta enemmän kuin vuonna 2009…

Kielteisen viisumipäätöksen sai noin prosentti hakijoista.  

Samaan aikaan UV kirjoituksen mukaan,

Kaakkois-Suomen rajavartiosto aloitti vuoden 2010 aikana 264 esitutkintaa. Määrällisesti eniten esitutkintoja suoritettiin liikennejuopumusten osalta, joita oli yhteensä 106. Vaarallisen esineen hallussapidosta aloitettiin 52 esitutkintaa, ampuma-aserikoksista 41 ja valtionrajarikoksista 15 esitutkintaa.Väärennysrikoksista aloitettiin 20 esitutkintaa ja laittomien maahantulon järjestämisrikoksista kuusi esitutkintaa.

Esitutkintojen määrä on vähentynyt vuoteen 2009 verrattuna, mutta on pitkäaikaisen keskiarvon mukainen.

Rajavartiosto käännytti kaakkoisrajalla viime vuona 896 henkilöä. Yleisimmät syyt käännyttämiseen olivat maahantuloedellytysten puuttuminen ja epäily tulojen hankkimisesta epärehellisin keinoin.

Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 369 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.”,

 

– Siis, venäläiset todellakin ”rakastavat” Suomea. He tykkää käydä täällä lomailemassa, ihailevat puhdasta luontoa ja nauttivat rauhallisesta ja turvallisesta  olosta.  Tykkävät käydä ainakin näillä kulmilla viikonloppu-ostoksilla.. Nyt vuodenvaihteessa jopa Keski-Suomeen tuli  viimevuotista enemmän venäläisiä.. 

 Onhan se ihanaa, että  ”naapuri”  tykkää tulla vierailemaan, mutta olisi vielä parempi, että käyttäytyisi hyvin, ettei meidän poliisiresursseja, eteenkin näillä kaakkois-kulmilla,  menisi heidän rikosten selvittelyyn ja moni muu rikos maan sisäpuolella jää selvittämättä tai laiminlyödään menetelmiä.  

Entisenä  naapurimaan kansalaisena pahoittelen ja häpeänkin joskus, kun liikkuessa linja-autossa näillä kulmilla, näet kuinka kuski ihmettelle  Venäjän rekisterin alla liikkuvaa autoa, joka on aiheuttamassa ”lähellä” vaaratilannetta. Lohduttaa se, että esitutkintojen määrä on kuitenkin vähentynyt, joten parempaan suuntaan kai olemme menossa.

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu