Kiristävätkö Valko-Venäjän viranomaiset oppositiojohtajaa Andrei Sannikovia lapsen huostaanotolla?

”Valko-Venäjä uhkailee oppositiojohtajaa pojan huostaanotolla” kirjoittaa HS 11.01.2011. Valko-Venäjän viranomaiset varoittavat ottavansa huostaan pidätetyn oppositiojohtajan Andrei Sannikovin kolmevuotian pojan.

Lasten kaappausta ja huostaanotto-uhkausta käytetään poliittisessa valtataistelussa.

Sannikov oli opposition pääehdokas Valko-Venäjän presidenttivaaleissa, jotka järjestettiin joulukuun 19.päivänä. Vaalit voitti Euroopan viimeiseksi diktaattoriksi kutsuttu presidentti Aleksandr Lukasenka.. 

Sannikov ja kuusi muuta yhdeksästä presidenttiehdokkaasta pidätettiin vaaleja seuraavana päivänä. Myös Sannikovin vaimo, toimittaja Irina Halp, pidätettiin. 

Kolmevuotiasta Danil-poikaa on siitä lähtien hoitanut hänen isoäitinsä Ljutsina Halip, joka ei ole kuullut tyttärestään pidätyksen jälkeen.. 

Isoäidin mukaan perhettä oli uhkailtu pojan huostaan otolla jo ennen vaaleja.

Ljutsina Halp sanoo joutuneensa lääketietellisiin ja psykologisiin testeihin, joiden perusteella viranomaiset saattavat vaatia huoltajutta…

 

 – Siis, muuallakin, kuin Suomessa, viranomaiset käyttävät lapsia välikappaleena valtataistelussa. Valko-Venäjälläkin isoäiti on vaikeuksissa ja huolestunut lapsenalapsestaan…Itse isoäitinä  ja vammaisen lapsenlapseni kehitysvammahuololle menettäneenä  ymmärrän hänen huoleensa.  

Daniel-pojan vanhempien rikos oli diktaattorin vastustaminen, minun rikokseni oli palvelukodin johtajan vastustaminen ja epäkohtien esille tuominen. 

Täällä hetkellä Suomessa monet vammaisten henkilöiden isovanhemmat, vanhemmat ja sisarukset jakavat saman kohtalon. Suomen kehitysvammahuolto on kaapannut tai huostaanottanut heidän vammaisen tai autistisen lapsenlapsensa, lapsensa tai sisaruksensa.

Omaisten rikos on ollut epäkohtiin puuttuminen ja vallitsevan järjestelmän vastustaminen. 

Helsinki Mission sanoin: ” Ajattelee miltä tuntuu, kun oma lapsi katoa (kaapataan), tähän tunteeseen saavat tutustua tuhannet vanhukset (omaiset) kadotettuan yhteyden lapsiinsa (lapsenlapsiinsa ja sisaruksiinsa) viikoiksi, kuukausiksi, vuosiksi, kokonaan.

Meidän jokaisen velvollisuus on huolehtia siitä, että omilla vanhemmillamme on lapsi – koko elämän ajan.

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu