Kaakon kaupungit kisaavat venäläisturistien rahoista,

kirjoittaa UV 24.01.2011. Lappeenranta on omassa sarjassaan. Imatra, Kotka ja Kouvola kirivät perässä.Suomeen tulevista venäläisturisteista käydään tiukkaa kisaa Kaakkois-Suomessa.

Muhkeimman sivun venäläismatkajista on lohkaissut Lappeenranta. Kaakkois-Suomen raja-asemien kautta viime vuonna tullesta 2,3 miljoonasta venäläisestä yli 700 000 suunnisti Lappeenrantaan. 

Tax-fre-myynnin kehityskin puhuu selvää kieltään.Lappeenrannassa myynti ylitti viime vuonna 52 miljoonaa euroa ja tälle vuodelle povataan 37 prosentin kasvua. Imatra puolestaan pitää tax-fre-myyntitilastoissa kolmatta sijaa Lappeenrannan takana. 

Lappeenrannan kaupinngin kehitysjohtaja Markku Heinonen uskoo, että tulijoita olisi enemmänkin jos raja vetäisi paremmin. Läpäisykyvyssä on hänen mukaansa parannettavaa niin Suomen kuin Venäjänkin puolella. 

Kymenlaakson veturikaupungit Kotka ja Kouvola ovat vielä kaukana Lappeenrannan ja Imatran saavuttamista luvuista. Kotkassa yöpyi viime vuonna hieman yli 20 000 venäläisturistia ja Kouvolassa noin 11 000. Tax-fre-myynti jäi Kotkassa 6,8 miljoonaan ja Kouvolassa 2,7 miljoonaan euroon, mutta myyntiluvut ovat kasvussa. 

Kotkassa matkailijavirran uskotaan kasvavan, kun Lappeenranta käy liian tutuksi. Kouvolassa taas panostetaan investointeihin… Uusi Allegro-junayhteys Pietariin nostattaa niin ikään suuria odotuksia. Pietarilaiset matkatoimistot myyvät jo junamatkoja, joihin kuuluu majoitus ja ohjelma Kouvolassa..

Kymenlaaksossa on myös ryhdyty yhteistyössä houkuttelemaan venäläisvieraita.. Viime kevänä pantiin pystyyn Valitse Kymi matkailu-hanke, jossa paikalliset yrittäjät ovat mukana..-STT, UV

 

 Täällä rajaseudulla huomaat lehdistöstäkin kuinka kiehtova ja houkutteleva, ja toisaalta ärsyttävä ja pelottavakin on Venäjä. Tonttikauppoja vastustetaan, mutta  turisteja houkutellaan..Venäläisten kiinnostus Suomeen vain kasvaa..Mikä vetää venäläisiä Suomeen ?

Presidentimme Tarja Halosen mukaan ..”Venäläisten kiinnostusta Suomeen selittää se, että suomalaiset koetaan vähemmän eksoottisiksi, suomalaisten mieltymykset ovat samanlaisia ja Suomessa arvostetaan puhtautta, hiljaisuutta, rauhallisuutta ja sitä, että kaikki toimii. Eli juuri niitä asioita, joista suomalaiset itsekin haluavat olevansa tunnettuja.-STT

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu