Liikenneministeri Anu Vehviläinen vieraili Vaalimaan rajanylitysasemalla.

 

”Ministeri vaatii rekkaterminaalista pikaista rakentamispäätöstä” otsikolla kirjoittaa asiasta Uutisvuoksi 29.01.2011 Veikko Mäenpää.

Anu Vehviläinen (kesk.) sanoi Vaalimaalla, että valtiovarainministerille on lähtenyt voimakas viesti..ministeri totesi, että erillisen rekkaterminaalin rakentaminen pitäisi saada mahdolisimman pian alulle.

-Täällä käydyssä keskustelussa on taas noussut esin, miten tärkeää on pikaisesti eriyttää henkilöliikenne ja raskas liikenne… Rahoituspäätöstä terminaalin rakentamisesta ei ole kuitenkaan vielä tehty. Hanketta jumiuutta ehkä pahiten rakennuksen vuokranmaksuun liittyvä pattitilanne, joka pitäisi saada aukaistuksi. 

 Vehviläisen mukaan syy eriyttämishankkeen hitaseen etenemiseen löytyy pelkästään Helsingin suunnasta. Jarrua painetaan valtiovarainministeriössä.

-Olen lähettänyt ministeri Tapani Töllille (kesk) voimakkaan viestin siitä, että rekkaterminaalin rakentamisesta on päätettävä pikaisesti. 

Aseman rakennuttaja on Senatti-kiinteistöt Oy, joka haluaa saada varmuuden siitä, että valtion budjetista sitoututaan tullin osalta vuokrakustannusten hoitamiseen. Kyse on vajasta miljoonasta eurosta vuosittain.”, 

 – Ajatella, että kyse on vajasta miljoonasta per/vuosi, mutta kuinka paljon se helpottaisi raskasliikenteen rajanylityksessä ja säästäisi myös hermoja kuljettajien lisäksi myös  tämän alueen kansalaisille, koska rekkajonot vaikuttavat  koko alueen väestöön.   

Venäjän on jo viime syksynä saanut valmiksi omat raskaan liikenteen eriyttämisensä komeine kaistoineen. Suomen puoleella on kuitenkin jouduttu tyytymään tilapäisjäjestelyihiin, joiden paha solmukohta on henkilöliikenteen ja rekkojen risteys. 

”- Joudumme elämään tämän kurjuuden kanssa pitkään. Vaikka terminaalin rakentamisesta saataisiin ratkaisu parin kuukauden sisällä, on rakennusurakka niin iso, että siihen kulu ainakin pari vuotta, kertoi Vaalimaan tullin päälikkö Mika Poutiainen.” 

 – Mitenpäs nyt, kun Venäjä olikin tässä  asiassa nopein ja rakennutti oman kaistaansa ja Suomen puoleella ”eletään kurjuudessa”, vaikka  asiasta on puhuttu ja suunnitelmat ovat ollet valmiita jo vuosien ajan?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu