Venäjä teki aloitteen tavaraliikenteen kansainvälistymisestä ja jätti nootin tammikuussa Suomelle.

Ulkoministeriön Venäjän yksikön päällikkö Jaana Teckenberg vahvistaa nootin ja kertoo, että Suomi valmistelee parhaillaan myönteistä vastausta Venäjälle. Asiasta kertoo UV päätoimittaja Harri Manskinen 5.helmikuuta 2011. otsikolla ”Rajayhteys Imatralta Svetogorskiin kansainvälistyy” 

 Imatran ja Venäjän välinen rautatieyhteys kansainvälistyy. Uusi status koskee tavaraliikennettä. Ratayhteyden statuksen muuttuminen on merkittävä askel Imatran rajanylityspaikalle. Se on myös tärkeä alueen elinkeinoelämälle, joka on ajanut muutosta yhdessä Imatran kaupungin kanssa.

Kun tavaraliikenne myös raiteilla kansainvälistyy ja sitä kautta lisääntyy, Imatran logistinen asema kohenee huomattavasti.

Kaupungin johtaja Pertti Lintunen on iloinen noottien vaihdosta. –Erityisen tärkeä tämä on elinkeinoelämälle.Tämä voi avata jotakin sellaista, mistä me emme edes vielä tiedä.

Tavaraliikenteen kansainvälistyminen on osa laajaa rajalogistikkahanketta. Siihen liittyy myös kaksoisraiteen rakentaminen Imatran ja Luumäen välille. Kaksoisraide on valmistelussa liikenne-ja viestintäministeriössä.”

 

– Milloin tavaraliikenteen ohella saadaan myös nopea matkustajaliikenne Imatran ja Svetogorskin välille? Olisi hienoa!

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu