Tuhannen taalan paikka

Imatrasta tulee tavaravirtojen läpikulkupaikka  ja se tarjoaa etuja jo olemassa oleville yrityksille, mutta myös uusille rajan yli tähyäville yrittäjille, kertoo Uutisvuoksi (7.2.2011 Päätoimittaja Harri Manskinen.) 

Ulkoministerio hioo vastausta Venäjän aloitteeseen, mutta jo nyt on selvä, että Suomessa asiaan suhtaudutaan myönteisesti. Etu nähdään molemmin puolin rajaa. 

Imatralla on tehty paljon töitä asian eteen jo vuosia, ja nyt tavaraliikenteen kansainvälistyminen nytkähtää aidosti eteenpäin.

Asema suurvallan naapurina on tarjonnut paljon mahdollisuuksia, mutta niitä ei ole kyetty käyttämään täysimääräisesti, eikä edes lähellekään.

Matkailijavirrat ovat toki toteutuneet, mutta siinäkin nykyiset, sinänsä turvallisuussyistä yhä tarpeelliset viisumikäytännöt hidastavat kehitystä.  

 Junarahtien osalta nykyinen väliaikainen rajanylityspaikka muuttuu kansainväliseksi eli saa saman statuksen kuin maantieliikennekin. Aikataulu on vielä avoin ja mutkia matkaan vielä varmasti tulee, mutta Venäjän aloitteellisuus kertoo jotakin,..

Tuhannen taalan paikasta pallo on saatava vielä maaliin saakka.”

 

– Lieneekö tämäkin asia esillä ulkoministeri Alexander Subbin vierailussa täällä viikolla. IS mukaan Stubb lähtee tiistaina Venäjälle kolmepäiväiselle vierailulle.. hän käy matkallaan Viipurissa, Pietarissa ja Petroskoissa. 

Useat venäläislehdet uutisoivat mutkia suoristaen, että Suomi kaavailisi pikaista viisumivapautta Venäjän Karjalan tasavallan asukkaille…

Venäläislehtien mukaan viisumivapautta karjalaisille kannattaisi muun muassa Suomen Petroskoin-konsulaatin konsuli Anna-Kaisa Heikkinen

Heikkisen kerrotaan ensin todenneen, että Suomi tukee Venäjän ja EU:n välistä viisumivapautta.

Uutistoimisto Rosbalt tulkitsee kuitenkin Heikkisen sanomista niin, että viisumivapaus voisi tulla pian koskemaan nimenomaan Venäjän Karjalaa..

 

 

 

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu