Stubb markkinoi helppoa bisnestä Venäjällä

Otskolla ”Stubb kaipaa Venäjälle lisää  suomalaisyrityksiä.”kertoo UV 10.2.2011 Mia Peltola

Alexander Stubb (kok.) perehtyi Venäjän vierailullaan suomalaisen elinkeinoelämään Pietarissa  ja toivoo, että suomalaiset yritykset rynnistäisivät nykyistä ennakkoluulottomammin Venäjän markkinoille.  

Stubb arvioi viime keskiviikkona, että Pietari ja Venäjä laajemminkin tarjoavat suomalaisille ”uskomatonta potentiaalia”. 

-Jos minä olisin yritysmaailmassa mukana, hyökkäisin tänne ilman muuta, ulkoministeri sanoi. Tämä on sellainen markkina esimerkiksi ihan normaalille vähittäiskaupalle, jonne on jopa helpompi tulla kuin eurooppalaisille markkinoille, Stubb totesi. 

Stubb keskusteli aamulla Venäjän-matkansa yhteydessä suomalaisten yritysten edustajien kanssa Pietarissa.Yksi yritysmaailman viesteistä oli, että Pietarissa on helppo tehdä bisnestä. Byrokratiaa toki jonkin verran esintyy, mutta se ei ole suomalaisten mielestä ylitsepääsemätöntä. Työlupienkin suhteen ollaan menossa parempaan suuntaan.  

 Monet yritykset totesivat, että ongelma on se, että ne eivät saa suomalaisia tänne töihin suomalaisiin yrityksiin, koska esimerkiksi tuntuisi, ettei ole kouluja.Mutta täällä Pietarissa on kaikki infra kunnossa, Stubb painotti.- STT

 

 – Eli Pietarissa ja Venäjällä  ”uskomaton potentiaali” yrityksille, infra on kunnossa ja siellä on helppo tehdä bisnestä ja byrokratiakaan ei ole ylitsepääsemätöntä! Sen kun rynnäköllä kaikki yritykset sinne!

Tuntuu hieman oudolta kuinka voimakkaasti mielestäni Ulkoministeri Stubb markkinoi Pietarii ja Venäjää suomalaisille yrityksille kun samaan aikaan yrittäjät Suomessa taistelevat omista oikeuksistaan pärjätä  ja pysyä pinnalla ja kaatuvat toinen toisensa perässä..Jospa samanlaiset olosuhteet ja ”uskomattoman potentiaalin” saisivat yrittäjät Suomessa, niin ei olisi tarvetta rynnäköllä suunnistautua Venäjälle vaan kehittää omassa maassa elinkeinoelämää.

Jos parhaat yrittäjät lähtevät ulkomaille ja tänne jääneet ajetaan konkurssiin virheellisillä verotarkastuksilla niin eikös tämä vahingoita elinkeinoelämää ja johtaa aivovientiin ulkomaille?

Liisa Mariopori kertoo kirjassaan ”Verottaja tappolinjalla” kuinka virheellisillä verotarkastuksilla hyvin toimiviä yrityksiä ajettiin konkursiin.

Verokonsultti Mariapori voitti 13 vuoden taistelun jälkeen EIT:ssä ja nyt kirja on taas vapaasti myynnissä, lukekaa (KHI Foorum)

Reijo Tossavaisen blogissa oli keskustelu yrittäjistä ja yrittäjyydestä, jossa itse yrittäjät ja kommentoijat kertoivat vaikeuksista, jotka tulevat vastaan pienyrittäjän toiminnassa.

Olen itsekin hieman perillä asiasta, koska lähisukulainen on yksityisyrittäjä.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu