Valvotaanko Suomessa ihmisiä niin kuin entisessä DDR:ssä?

näin ainakin väittää taloustieteiden maisteri, oikeusnotaari Lari Tiikasalo Hs:n mielipidekirjoituksessa. Suomessa ihmisiä valvotaan kuin DDR:ssä, paitsi tietysti paremmin menetelmin. DDR.ssä tiedon keräämisen tarkoituksena oli ihmisten kontrollointi suhtessa viranomaisiin. Sama asenne elää vahvana Suomessa.

Suomessa eri viranomaiset valvovat kansalaisia, ja valvonnan tulokset tallennetaan mitä erilaisimpiin rekistereihin.Tunnetuimpia rekistereitä lienevät väestötietorekisteri ja rikosrekisteri.
Suomessa rekistereitä on paljon. Pelkästään terveys-ja sosiaalialan rekistereitä on rekisteritutkimuksen tukikeskuksen mukaan noin 180 aina sikarekisteristä näkövammarekisteriin.Muilla hallinnonaloilla rekistereitä on vähintään samanmoinen joukko.
Kuten DDR:ssä, Suomessa elää kulttuuri, jossa ihmisen itsenäisyyttä ja yksityisyyttä valvotaan ja rekisteröidään. Tästä vanhasta hallintokultuurista tulisi luopua. Ihmisen itsenäisyys ja yksityisyys ovat virkakoneiston tarpeita tärkeämpia.
  
Jaakko Heinimäki kirjoitti Kotiliedessä 15.2, vuonna 1987 Suomessa syntyi noin 60 000 lasta. Koko tämä ikäluokka, tänä vuonna 24 vuotta täyttävät, on tietämättään elänyt koko ikänsä tarkkailun alaisena. Nyt THL on käynnistänyt tutkimuksen, jossa yhdistetään kaikkien rekistereiden tiedot tästä ikäluokasta.
Tutkimus kattaa kaikkien 1987 syntyneiden suomalaisten rekisteritiedot sikiökaudesta 21 vuotiaiksi. Tutkimuksen aineistona on mm neuvolan, terveyskeskuksen, Tilastokeskuksen, Kelan, poliisin  ja puolustusvoimien rekisterit.

Onko ihmisten itsenäisyys ja yksityisyys jäämässä virkakoneiston ja rekistereiden jalkoihin
Mielestäni kansalaisten oikeusturvan kannalta monet rekisterit ovat hyödyllisiä kuten terveydenhuollon julki Terhikki , jollainen pitäisi saada myös sosiaalihuollon puoleelle, jota ministeri Risikkokin on esittänyt.
 
Kirjoitin edellisessä blogissani kuinka ”isoveli” tarkkailee kansalaisia, koska siitä ei syntynyt keskustelua, yritän uudelleen.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu