Pienempien yritysten menestys on jatkossa hyvä matkailumittari,

tästä aiheesta kertoo Uutisvuoksi 1.2.2011 ”Hyviä uutisia matkailusta”. Matkailuvuosi 2010 oli monilla mittareilla Imatran seudulle erinomainen. Tax free-ostosten määrä kasvoi, yöpymisvuorokaudet Imatran majoitusliikkeissä lisääntyivät, venäläisille myönnettävien viisumien määrä kasvoi ja rajanylitysliikenteessä oli kolmas peräkkäinen vuosi, jolloin miljoonan rajanyliyttäjän määrä meni puhki. Uutiset ovat hyviä ja antavat uskoa siihen, että matkailuun asetetut odotukset voivat täyttyä.

Epäilijöitä kymmennien miljoonien matkailuinvestoinneille on ollut riittämiin, mutta matkailupalvelujen käyttö on todella lisääntynyt.

Ilahduttava on se, että myös pienemmät alan yrittäjät ovat päässeet mukaan imuun. Myös siellä on rohkeutta investointeihin…Jos ja kun jo toimintansa aloittaneet pienemmät palveluyritykset pärjäävät, se rohkaisee alalle uusia yrittäjiä ideoineen, ja sitä kautta syntyy työpaikkoja.

Matkailun imu on Imatran seudulla laskettu paljon venäläisten varaan. Pietarin ympäristössä asuu yli kymmenen miljoonaa ihmistä.Tulevaisuuden potentiaalia on, sillä vain noin 20 prosenttia pietarilaisista on matkustanut ulkomaille.”

 – Jos ajatellaan, että Pietarin ympäristössä asuu kymmenen miljoonaa ihmistä, eli kaksinkertainen Suomen väkiluku, niin on varmaan käyttämätöntä potentiaalia nimenomaan matkustamiseen Suomeen. Tuntuu, että venäläisten kiinnostus matkailuun Suomeen on suuri, koska jo kolmena vuodena peräkkäin on rajanylityksessä ylitetty miljoona..

Imatra joutuu tekemään paljon työtä, jotta matkailijat rahoineen jäävät seutukunnalle, koska rajanylityspaikkoja on vielä Vaalimaa ja Nuijamaa..Savon maakunnat ovat kääntäneet katseensa Venäjälle ja ..Parikkala odottaa rajanylityspaikkaa..

Yhä kasvava liikennemäärä alkaa painaa päälle viisumivapaudelle Venäjän kanssa, johon SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen olisikin jo valmis…Näin voitaisin tehdä, kunhan maan rekisterit ja rajamuodollisuudet on saatu kuntoon..Hän uskoo, että maiden välisen rajan voisi ylittää ilman viisumia tämän vuosikymmenen loppuun menneessä.”-STT

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu