Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?

Tämän nimiseen tapahtumaan sain osallistua ja puhuakin KHI Foorumissa Nummi-Pusulassa 16. tammikuuta 2011., jossa luennoi verokonsultti Liisa Mariapori, joka tuli tunnetuksi paljastettuaan verottajan ajavan yrityksiä tahallisesti konkurssiin. Hän menetti työpaikkansa verohallinnossa, sai vankeutta ja myyntikiellon kirjalleen ”Verottaja tappolinjalla”.

Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin (EIT) kuitenkin totesi Suomen syyllistyneen ihmisoikeusloukkauksiin ja määräsi valtion korvaamaan  Mariaporille lähes 50 000 e.

Mariaporin tapauksen käsittelyssä EIT:ssä oli kysymys oikeudenkäynnin kestosta Suomen oikeuslaitoksessa ja verorikosasiassa kuullun todistajan sananvapaudesta sekä vielä siitä, loukattiinko veroviranomaisia kirjallaan arvostelleen henkilön sananvapautta jo sillä, että hänelle määrättiin herjauksesta ehdollinen vankeusrangaistus.
 

 Mariaporin  omakohtaiseen kokemukseen perustuvan haastattelu-luennon jälkeen n. kolmen tunnin ajan tallennettin videolle esimerkkitapauksia virkavallan väärinkäytöstä henkilökohtaisina kokemuksina.

Erityisesti käsiteltiIn pienyrittäjiin kohdistuvaa raadollista vallankäyttöä verotus-, lupamenettely- ja työoikeuden tapauksissa..Eräät tapaukset ovat niin hurjia kansalais- ja ihmisoikeuksien loukkauksia, ettei niiden suomalaisen lainkäytön osalta pitäisi voida olla mahdollisia.Ihmiseltä tai hänen läheisiltään voidaan viedä kaikki – elämä ja tulevaisuus.

Mukana oli myös kehitysvammaisten hoitohenkilökunnan taholta oikeudenloukkauksia kokeneita omaisia. Suomessa otetaan huostaan ihmisiä mielivaltaisesti ja tahdonvastaisesti sekä kielletään omaisilta yhteydenpito heIlle rakkaisiin ihmisiin.

Tapahtuma osoitti miten haamurajalla Suomessa on demokratia, kansalaisoikeudet ja etenkin ihmisoikeudet vanhusten, lasten, ja  kehitysvammaisten HOITOVASTUISSA. Nämä yhteiskunnan palvelut on lisääntyvässä määrin kaupallistettu ja yhteisöllinen oikeudenjakovalvonta on käytännössä olematonta.

Liisa Mariaporin kokemusperäinen 13 vuotta kestänyt oikeustaistelu on esimerkki miten käy, kun virkavalan velvoittamana puolustaa totuutta todistajana oikeustapauksessa ja julkaisee vastaavanlaisista tapauksista kirjan.  

Linkit Mariaporin haastatteluvideoon..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l_1blKS3JqA

Alkuesittely KHI-Forumissa : 

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 1/4 http://www.vimeo.com/19738307  

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu